Φαν Λέουβεν στο gazzetta.gr για Αϊτόρ: «Τον βρήκα αναπληρωματικό στη Σεβίλλη Β, αλλά ήμουν σίγουρος για το πού θα φτάσει»

Φαν Λέουβεν στο gazzetta.gr για Αϊτόρ: «Τον βρήκα αναπληρωματικό στη Σεβίλλη Β, αλλά ήμουν σίγουρος για το πού θα φτάσει»

Φαν Λέουβεν στο gazzetta.gr για Αϊτόρ: «Τον βρήκα αναπληρωματικό στη Σεβίλλη Β, αλλά ήμουν σίγουρος για το πού θα φτάσει»

bet365

Ο μέχρι πρότινος director της Τβέντε, Τεντ φαν Λέουβεν εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί ο Παναθηναϊκός θα βγει κερδισμένος με την απόκτηση του Αϊτόρ, αποκαλύπτοντας πως του είχε εκμυστηρευτεί ο Ισπανός εξτρέμ την μεταπήδηση του στους «πράσινους».

Ο πολύπειρος sporting director, Τεντ φαν Λέουβεν είναι εκείνος που πιστώνεται την ανακάλυψη του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, δίνοντας του την ευκαιρία να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο μέχρι πρότινος αθλητικός διευθυντής της Tβέντε, εμπιστεύθηκε μια θέση στο ρόστερ της ολλανδικής ομάδας στον Καταλανό εξτρέμ, μολονότι λογιζόταν ως αναπληρωματικός στην β΄ ομάδα της Σεβίλης!

Ο φαν Λέουβεν διατηρεί άριστη σχέση με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Τριφυλλιού». Μάλιστα δείπνησαν πριν από λίγες μέρες με τον Αϊτόρ να εκμυστηρεύεται στον 67χρονο Ολλανδό director, την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον άνθρωπο που έδωσε την ευκαιρία στον 24χρονο εξτρέμ να ξεχωρίσει με τη φανέλα της Τβέντε.

Ο φαν Λέουβεν, ο οποίος ήταν ενήμερος για τις τελευταίες εξελίξεις είχε μόνο καλά λόγια να πει για το «πουλέν» του.

«Ξέρω πως είχε πολλές προτάσεις, αλλά προτίμησε τον Παναθηναϊκό και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα για την απόκτηση του Αϊτόρ. Πρόκειται για ένα φυσικό ταλέντο, έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή με εξαιρετικό αριστερό πόδι, φανταστική σέντρα. Μάλιστα, είναι πολύ καλός στις εκτελέσεις φάουλ, όπου έχει πετύχει αρκετά γκολ».

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Τβέντε ισχυρίστηκε πως ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα πήρε την καλύτερη απόφαση τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός είναι το κατάλληλο βήμα για την καριέρα του Καταλανού άσου.

«Η Ελλάδα είναι μα φανταστική χώρα και η Αθήνα μια ενδιαφέρουσα πόλη. Θεωρώ πως στον Παναθηναϊκό υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου να ξεχωρίσει ο Αϊτόρ. Θεωρώ πως έκανε την καλύτερη επιλογή διαλέγοντας τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του.

Δεν ξέρω σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, αλλά όπως και να έχει είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα έχοντας ως στόχο να κατακτά τίτλους. Είναι το λογικό βήμα για τον Αϊτόρ προκειμένου στη συνέχεια της καριέρας του να πάει ακόμη πιο ψηλά. Το γεγονός πως ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού είναι Ισπανός θεωρώ πως είναι ένα επιπλέον θετικό στοιχείο για τον ποδοσφαιριστή σε ότι αφορά την προσαρμογή του».

Ο φαν Λέουβεν αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα...

«Το συμβόλαιο του θα είναι μεγαλύτερο από ότι στην Τβέντε, γεγονός που ίσως δημιουργήσει έξτρα πίεση στον ίδιο, αλλά πίεση υπήρχε και εδώ. Θεωρώ πως μπορεί να ανταποκριθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αϊτόρ προτού μεταπηδήσει στην Τβέντε βρίσκονταν ανάμεσα στους αναπληρωματικούς της Β΄ ομάδας της Σεβίλης.

«Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μικρό ρίσκο εάν σκεφτείτε πως μέχρι την επιστροφή του, τον περασμένο Μάρτιο είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα πέντε μηνών, όπου έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού. Χρειάζεται όμως στο ποδόσφαιρο να ρισκάρεις. Σκεφτείτε πως ανακάλυψα τον Αϊτόρ ως αναπληρωματικό στην Β΄ ομάδα της Σεβίλης.

Διέκρινα όμως την ποιότητα που είχε ως ποδοσφαιριστής, αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης του και έτσι τον έφερα στην Τβέντε. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ ισχυρό χαρακτήρα και προσωπικότητα κάτι που χρειάζεται μια ομάδα. Δεν είναι ηγέτης τύπου Χάτζι, αλλά ξέρεις πως έχεις στα χέρια σου ένα ισχυρό ατού σε κάθε ματς, αφού τα δίνει όλα. Είναι ο ποδοσφαιριστής που εκτός των άλλων θα τρέξει πολύ καλύπτοντας 12-13 χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα».

Δείτε τον Αϊτόρ εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα