Μία ΕΠΟ «κοινής αποδοχής» γιατί δεν θέλουν;

Μία ΕΠΟ «κοινής αποδοχής» γιατί δεν θέλουν;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα όσα ακούγονται περί διάθεσης της κυβέρνησης για μία διαφορετική ΕΠΟ.
Κολωνία - Λειψία με Live Streaming* και σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ακούω και διαβάζω διάφορα σχόλια γύρω από τις εκλογές της ΕΠΟ. Μεταξύ άλλων και ότι η κυβέρνηση κατά βάθος θα ήθελε μία διοίκηση κοινής αποδοχής στην ομοσπονδία κι ότι «καθυστερεί» τις εκλογές έχοντας μία τέτοια εξέλιξη στο μυαλό της.

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ το θέμα δεν το ξέρω. Με βάση όσα διαβάζω κι ακούω κάνω κάποιες σκέψεις, νομίζω με γνώμονα τη λογική. Είχε ξανακουστεί αρκετά παλιότερα το συγκεκριμένο σενάριο, ότι θα γίνονταν υπό τις ευλογίες της ΟΥΕΦΑ, χωρίς ποτέ όμως να υλοποιηθεί σε πράξη. Επειδή, όμως, τα σχόλια που γίνονται είναι του τύπου, «ο κακός Αυγενάκης θέλει να παρέμβει στην ΕΠΟ και να βάλει διοίκηση κοινής αποδοχής», αναρωτιέμαι: γιατί άραγε οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν θέλουν μία διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ; Γιατί δηλαδή δεν θέλουν μία ΕΠΟ ανεξάρτητη, στην οποία να μην μπορεί να κάνει κουμάντο κανένας και η οποία θα λειτουργεί ισότιμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;…

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν έλεγαν τόσα χρόνια ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ κι έκαναν μεγάλο αγώνα, με τη συμπαράσταση και ολόκληρης κυβέρνησης, ώστε να ρίξουν την προηγούμενη διοίκηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ακριβώς γιατί «ήταν του Ολυμπιακού»; Τώρα, τι γίνεται; Ο αγώνας γιατί έγινε; Για να ελέγχουν άλλοι κι όχι ο Ολυμπιακός την ΕΠΟ; Εκτός κι αν δεχθούμε ότι αυτή η ΕΠΟ δεν ελέγχεται οπότε πάμε πάσο, είναι όλα καλά και προχωράμε για τα επόμενα. Αλλά εδώ ολόκληρος Ολυμπιακός έχει βγει κι έχει κάνει απίστευτες καταγγελίες τρία χρόνια τώρα για την διοίκηση της ΕΠΟ. Και μηνύσεις έχουν γίνει κλπ, κλπ.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι μία: αυτοί που έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ, τώρα δεν λένε τίποτα επειδή πολύ απλά η τωρινή κατάσταση συμφέρει τους ίδιους. Κι αποδεικνύονται οι προθέσεις ακριβώς από την αντιμετώπιση που τυγχάνει η φερόμενη ως διάθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση μίας ΕΠΟ με διοίκηση κοινής αποδοχής. Μίας ΕΠΟ αδέσμευτης, που δεν θα παίρνει εντολές και που δεν θα κάνει τα χατίρια των μεν, αδικώντας τον δε.

Είναι ξεκάθαρο: κάποιοι δεν θέλουν μία τέτοια ΕΠΟ. Ειδάλλως, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να αποδεχθούν μία νέα ΕΠΟ, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1264345367883034624

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.