«Για εμένα ο ΠΑΟΚ έχει 59 βαθμούς…»

«Για εμένα ο ΠΑΟΚ έχει 59 βαθμούς…»

«Για εμένα ο ΠΑΟΚ έχει 59 βαθμούς…»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου συνδυάζει τα δικαστικά θέματα του ΠΑΟΚ με όσα αναμένεται να γίνουν εντός γηπέδου. Θυμίζει την τακτική Λουτσέσκου σε ανάλογες περιπτώσεις και σχολιάζει τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις.

Η Bundesliga επέστρεψε με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όταν το 2018 ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα λόγω των δύο μηδενισμών στα εντός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ένας… τρελός έβγαινε κάθε Κυριακή και έλεγε τα δικά του που ελάχιστοι καταλάβαιναν στο ουσιαστικό τους περιεχόμενο…

Ο ΠΑΟΚ έχανε το ματς με τον Ολυμπιακό μετά την πτώση του Οσκάρ Γκαρθία από το… δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε από την ξετυλιγμένη κορδέλα, ο ΠΑΟΚ έχανε και το ματς με την ΑΕΚ, αλλά και τρεις βαθμούς γιατί οι αντίπαλοι έβγαιναν να παίξουν με 0-0, αλλά δήλωναν τρομοκρατημένοι με σκορ 1-0 από το γκολ Βαρέλα!

Έβγαινε λοιπόν ο τρελός από τη Ρουμανία και μέχρι το τέλος της σεζόν έλεγε: «Για εμένα δεν έχουμε 52 βαθμούς, αλλά 55 και ένα ματς λιγότερο». Την επόμενη εβδομάδα πάλι τα ίδια: «Για εμένα δεν έχουμε 55 βαθμούς, αλλά 58 και ένα ματς λιγότερο. Τόσους κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο…».

Τον λοιδορούσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον κατέκριναν όλοι στον Τύπο, εκείνος όμως τον σκοπό του τον πέτυχε στο 100%.

Την ομάδα του την έπεισε ότι τόσους βαθμούς έχει κερδίσει μέσα στο γήπεδο και με αυτό τον τρόπο τους κρατούσε ζωντανούς και συγκεντρωμένους. Γιατί είναι άλλο να βλέπεις την βαθμολογία της λίγκας με τους λιγότερους βαθμούς και την απόσταση από τον πρώτο και άλλο να πιστεύεις ότι έχεις τους κερδισμένους πόντους και μπορεί να διεκδικήσεις μέχρι τέλους τους στόχους σου. Με αυτό τον τρόπο κράτησε την ομάδα του όρθια και αήττητη σε όλα τα ματς, κάπως έτσι κέρδισε πανηγυρικά και το κύπελλο με το 2-0 (αντί για 4-0) στο ΟΑΚΑ και όλα αυτά παρά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ απογοήτευση από το χαμένο –στα χαρτιά- πρωτάθλημα.

Την επόμενη χρονιά… πάλι τα ίδια ο τρελός. Ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε με -2 και εκείνος κάθε βράδυ αγώνα έλεγε διαφορετική βαθμολογία: «Έχουμε 28 βαθμούς και όχι 26 γιατί τόσους κέρδισε η ομάδα μου μέσα στο γήπεδο…».

Έπρεπε και πάλι να πείσει τους παίκτες του στα αποδυτήρια (ΜΟΝΟ γι’ αυτό νοιάζονταν) ότι εκείνοι έχουν πετύχει περισσότερα από όσα έδειχνε η βαθμολογία. Το κατάφερε και πάλι! Πέτυχε τον στόχο του πανηγυρικά!! Τους είχε ψηλωμένους, τσατισμένους, πωρωμένους, αλλά και συγκεντρωμένους μέχρι εκεί που δεν πάει…

Και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν, ο… χαλίφης ΠΑΟΚ παίζει στο πρωτάθλημα έχοντας αφαίρεση βαθμών! Για να είμαστε ακριβείς ο ΠΑΟΚ παίζει από τον Ιανουάριο απόλυτα επηρεασμένος από την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που σύστησε ο Αυγενάκης βάζοντας αρχικά ως πρόεδρο τον κουμπάρο του. Επί μήνες η ομάδα του Φερέιρα έπαιζε με το μυαλό στα δικαστήρια και φυσικά κάποια στιγμή επηρεάστηκε.

Τώρα και ενόψει CAS τι γίνεται;

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες (καρφώθηκε ουσιαστικά) ότι θα κάνει τα πάντα ώστε η απόφαση του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου να βγει τον Σεπτέμβριο και ΑΦΟΥ έχει επικυρωθεί η βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, ΑΦΟΥ δηλωθούν και οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Αυτοί που –και καλά- βιάζονταν και ήθελαν άμεση απονομής δικαιοσύνης, είναι 100% βέβαιο ότι θα επιδιώξουν καθυστέρηση για τρεις λόγους:

1) Ξέρουν καλά ότι οι πιθανότητες δικαίωσης του ΠΑΟΚ σε μία κανονική εκδίκαση στην ουσία της υπόθεσης είναι πάρα πολλές, άρα πολλές και οι πιθανότητες να επιστραφούν οι εφτά βαθμοί.

2) Θέλουν να το καθυστερήσουν γιατί ξέρουν ότι είναι πολύ διαφορετικό για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίζουν βλέποντας πίνακα με διαφορά 14 βαθμών, αντί για τους πραγματικούς εφτά, που αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την πρώτη αγωνιστική θα είναι (κανονικά και ποδοσφαιρικά) τέσσερις, με ότι αυτό και αν σημαίνει για τη συνέχεια.

3) Επειδή θα κάνουν τα ΠΑΝΤΑ (με ότι αυτό σημαίνει) για να βγει ο ΠΑΟΚ τρίτος, θέλουν η πιθανή δικαίωση του ΠΑΟΚ τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο να είναι μόνο ηθική, έχοντας χάσει λόγω απογοήτευσης τους αγωνιστικούς του στόχους.

Τι θα κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτός γηπέδου στο CAS όταν τις επόμενες ημέρες αποδειχθεί 100% ο στόχος του Ολυμπιακού να καθυστερήσει την εκδίκαση, για την οποία ΗΔΗ ζήτησε 15 ημέρες παραπάνω προθεσμία, είναι δικό της θέμα.

Στο γήπεδο πάντως ΜΟΝΟ ο Αμπέλ Φερέϊρα μπορεί να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους στο στόχο της πρωτιάς, ακόμη και αν αυτή χαθεί ΚΑΙ φέτος στα χαρτιά. ΜΟΝΟ ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να βρει έναν τρόπο -όπως τότε ο Λουτσέσκου- ώστε να τους πείσει ότι άλλο τι κάνουν και τι κερδίζουν αυτοί στο γήπεδο και άλλο τι γίνεται στα δικαστήρια.

Για να τον δούμε τι μπορεί να καταφέρει σε κάτι αληθινά δύσκολο, μια και εκτός όλων των άλλων, οι συνθήκες τώρα για όλους τους ποδοσφαιριστές είναι εξ’ ορισμού και λόγω ιού, πολύ πιο δύσκολες σε πνευματικό επίπεδο…

Εγώ πάντως λέω ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα έχει 59 βαθμούς και όχι 52 που γράφει η βαθμολογία! Υποστηρίζω ότι αν στις 7 Ιουνίου κερδίσει τον Ολυμπιακό η διαφορά θα πέσει στους τέσσερις. Ας γίνει αυτό και μετά βλέπουμε τι θα χάσει ο ΠΑΟΚ, αν θα το χάσει και σε ποιο γήπεδο ή δικαστήριο θα κριθούν τα πάντα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.