Το πρωτόκολλο, οι 10 η, οι 5 αγωνιστικές πλέι οφς και η λήξη 19 η, 29 Ιουλίου…

Το πρωτόκολλο, οι 10 η, οι 5 αγωνιστικές πλέι οφς και η λήξη 19 η, 29 Ιουλίου…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα ενόψει της απόφασης της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Ουνιόν - Μπάγερν Μ.: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Περιμένοντας αύριο την απόφαση της Λίγκας περί επανέναρξης του πρωταθλήματος, ας κρατήσουμε το πιο σημαντικό σημείο από το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού, γιατί πιθανόν να αποτελέσει οδηγό στη λήψη σοβαρών αποφάσεων.

Βλέπετε, το πρωτόκολλο προβλέπει ότι σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής βρεθεί θετικός, η ομάδα του θα απομονωθεί επί πενθήμερο. Όπερ σημαίνει τι; Ότι δεν θα είναι τόσο απλή η διαδικασία να γίνουν δέκα αγωνιστικές πλέϊ οφς. Διότι, για να χωρέσουν οι δέκα αγωνιστικές από τις 7 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου και να γίνει ο τελικός στις 19 Ιουλίου, πρέπει οι δέκα αγωνιστικές να γίνονται Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή συνεχώς από 7.6 έως 12.7, συν μία Τετάρτη για τα ημιτελικά! Άρα, αν υπάρξουν κρούσματα, αυτόματα οι ημερομηνίες θα πηγαίνουν πιο πίσω κι όλο πιο πίσω…

Κάτω από αυτή την παράμετρο, νομίζω ότι αναπόφευκτα οι ομάδες θα μπουν σε σκέψεις να βάλουν στο τραπέζι και την λύση να γίνουν τα πλέϊ οφς σε πέντε αγωνιστικές, δηλαδή να παίξουν όλοι εναντίον όλων αλλά σε μονά κι όχι διπλά παιχνίδια. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα αναβολής αγωνιστικής ακόμη κι αν προκύψει θετικό κρούσμα σε κάποιο παίκτη, αφού το πρωτόκολλο αναφέρει περί απομόνωσης ομάδες για ένα πενθήμερο.

Εάν υπερισχύσει αυτή η επιλογή, των πέντε αγωνιστικών πλέϊ οφς, τότε μπορεί οι πέντε αγωνιστικές να γίνουν σε πέντε Σαββατοκύριακα, οι ημιτελικοί του Κυπέλλου επίσης σε ένα Σαββατοκύριακο κι ο τελικός στις 19 Ιουλίου. Να μην μπουν δηλαδή οι ομάδες στην τεράστια καταπόνηση να παίζουν κατακαλόκαιρο Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή.

Από εκεί και πέρα, για να γίνουν κι οι δέκα αγωνιστικές των πλέϊ οφς η λογική λέει ότι η Λίγκα πρέπει να κινηθεί έτσι ώστε η σεζόν να τελειώσει αργότερα κι όχι στις 19 Ιουλίου-να φτάσει η σεζόν έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου. Έτσι, θα υπάρξουν τρεις Τετάρτες κενές. Δηλαδή, οι ομάδες να παίρνουν κάποιες ανάσες. Να μην έχουμε συνεχώς αυτό το Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, που με τέτοιες θερμοκρασίες θα είναι μάλλον επώδυνο. Και να υπάρξει κι ένα τράτο για περιπτώσεις που υπάρξουν κρούσματα. Να τελειώσει το πρωτάθλημα στις 22 Ιουλίου κι ο τελικός να γίνει στις 29 Ιουλίου.

Αυτά τουλάχιστον βλέπω εγώ, με γνώμονα τη λογική. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πώς και το γιατί θέλουν στη Λίγκα να ορίσουν από αύριο την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος! Δεν πρέπει να περιμένουν την ΟΥΕΦΑ, να ανακοινώσει πότε θα γίνουν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, έτσι ώστε να υπάρχει μία καλύτερα εικόνα και μετά να ανακοινωθεί το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1260600691778654209

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.