Όταν δεν άφησαν τον Αναστασίου να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό…

Όταν δεν άφησαν τον Αναστασίου να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα της σεζόν 2014-15 σχολιάζοντας την σχετική δήλωση του Γιάννη Αναστασίου

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου, μετά την 6η θέση (τελευταία στα πλέϊ οφ) με την οποία τερμάτισε πέρσι με την Ομόνοια στο κυπριακό πρωτάθλημα και έχοντας απολυθεί φέτος στα μισά της σεζόν από τον Ατρόμητο (στην 9η θέση, χειρότερη εδώ και χρόνια), έκανε δηλώσεις για τη σεζόν 2014-15, προφανέστατα με αφορμή τον θόρυβο των τελευταίων ημερών περί δήθεν στημένων από τον Ολυμπιακό αγώνων εκείνη την περίοδο, κι εξέφρασε την άποψη ότι, «δεν τον άφησαν τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Ο τότε τεχνικός του Παναθηναϊκού υπενθύμισε ότι όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό 2-1 στη Λεωφόρο και μείωσε την διαφορά σε τρεις βαθμούς από την κορυφή, ήρθε η τιμωρία της αφαίρεσης τριών βαθμών που έκοψε ουσιαστικά τις πιθανότητες της ομάδας του να πάρει το πρωτάθλημα, αφού επηρεάστηκε ψυχολογικά και στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στη μάχη της κορυφής, μένοντας τελικά 12 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Επιπλέον μίλησε και για εξωαγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός, εννοώντας προφανώς διαιτησίες εις βάρος του.

Κατ΄ αρχάς, να σχολιάσουμε τη δήλωση του Αναστασίου, «με το που κερδίσαμε τον Ολυμπιακό ξέραμε από την αμέσως επόμενη ημέρα ότι θα τιμωρηθούμε». Μα απολύτως λογικό είναι-αφού υπήρξε εισβολή εκατοντάδων οπαδών του Παναθηναϊκού μέσα στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, δεν θα τιμωρούνταν ο Παναθηναϊκός; Αφού οι κανονισμοί ήταν ξεκάθαροι. Ας έλεγε ευθέως ο Αναστασίου ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να τιμωρηθεί γι΄ αυτή τη συμπεριφορά των οπαδών του-δεν το έκανε όμως, γιατί γνώριζε ότι πολύ απλά δεν γινόταν να μην τιμωρηθεί.

Ας δούμε, όμως, γενικότερα τι έκανε ο Παναθηναϊκός εκείνη τη σεζόν και τι άξιζε να πάρει βάσει της όλης εικόνας του.

Στην Ευρώπη αρχικά αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας μέσα στη Λεωφόρο από την Σταντάρ Λιέγης, η οποία δεν έπαιξε ποτέ στους ομίλους, χάνοντας 0-4 από τη Ζενίτ στην επόμενη προκριματική φάση. Στη δε φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που έπαιξε ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τελευταίος, με δύο πόντους, μένοντας πίσω όχι μόνο από την Ντινάμο Μόσχας και την Άϊντχοβεν, αλλά κι από την μικρή πορτογαλική ομάδα Εστορίλ, που είχε καλύτερο παίκτη τον Σεμπά.

Στο Κύπελλο Ελλάδας ο παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Ξάνθη, χάνοντας μέσα στη Λεωφόρο…

Στο πρωτάθλημα; Μετά την αφαίρεση τριών βαθμών ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε ψυχολογικά, όπως είπε ο Αναστασίου κι έτσι έμεινε 12 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό, χάνοντας διαδοχικά εκτός έδρας από τον Ατρόμητο 0-2, τη Βέροια 0-1 και τον Πανθρακικό 1-2 και φέρνοντας ισοπαλίες εντός έδρας με τον Αστέρα 2-2 κι εκτός έδρας με την Κέρκυρα 1-1…

Τι είχε κάνει όμως ο Παναθηναϊκός πριν την νίκη επί του Ολυμπιακού και την αφαίρεση των τριών βαθμών; Να τα θυμηθούμε κι αυτά: εκτός έδρας είχε χάσει από την Καλλονή 0-1 κι από την Ξάνθη 2-4 κι είχε φέρει ισοπαλίες 1-1 με Λεβαδειακό, Αστέρα και Πανιώνιο και 0-0 με τον ΠΑΣ, ενώ εντός έδρας είχε χάσει 1-2 από τον ΟΦΗ…Να θυμηθούμε και πώς είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός σχεδόν όλα τα παιχνίδια του εντός έδρας; 2-1 τον Πανιώνιο, 1-0 τη Νίκη Βόλου, 2-1 τη Βέροια, 1-0 το Λεβαδειακό, 1-0 την Καλλονή, 1-0 τον Παναιτωλικό…

Αυτή ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2014-15. Και με αυτή την εικόνα ο Αναστασίου βγήκε και δήλωσε ότι δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα…Με την ΑΕΚ, σημειωτέον, στη Β΄ Εθνική...

Παρεμπιπτόντως, η διαφορά από τον Ολυμπιακό μετά το 2-1 στη Λεωφόρο δεν ήταν +3 αλλά +4 για τον Ολυμπιακό, αφού με το γκολ του Τσόρι στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα στα μεταξύ τους παιχνίδια…Η δε νίκη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, είχε έρθει με τον Ολυμπιακό να φτάνει Παρασκευή στην Αθήνα από την Ουκρανία, όπου είχε παίξει Πέμπτη με την πανίσχυρη Ντνίπρο, που έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης. Και τον Ολυμπιακό αμέσως μετά τη Λεωφόρο να έχει και τη ρεβάνς.

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1254379699842801664

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.