Ολυμπιακός: Ζητάει η επιχορήγηση της UEFA να δοθεί για την ενίσχυση των ΠΑΕ που θα καταλάβουν τις θέσεις από 5-14!

Ολυμπιακός: Ζητάει η επιχορήγηση της UEFA να δοθεί για την ενίσχυση των ΠΑΕ που θα καταλάβουν τις θέσεις από 5-14!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ζητάει η επιχορήγηση της UEFA να δοθεί για την ενίσχυση των ΠΑΕ που θα καταλάβουν τις θέσεις από 5-14!

bet365

Εξαιρετική πρωτοβουλία από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που ζητάει μέσω επιστολής της τα χρήματα από την έκτακτη επιχορήγηση της UEFA προς την ΕΠΟ να δοθούν για τις ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις 5-14 στο πρωτάθλημα και άλλους σκοπούς που να βοηθήσουν το άθλημα.

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η ΕΠΟ ως γνωστόν θα λάβει 4,3 εκατ. ευρώ από την UEFA. Τα χρήματα (συνολικά 236,5 εκατ. ευρώ) θα μοιραστούν στις 55 εθνικές ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες μέσω του προγράμματος HatTrick. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο οι Πειραιώτες έκαναν τις προτάσεις τους, όπως το να δοθούν χρήματα για τις ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις 5-14 στο πρωτάθλημα.

Παρακάτω η επιστολή που έστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την Σούπερ Λίγκα για τον λόγο και τον σκοπό αυτόν:
Προς : Superleague
Υπόψιν Προέδρου
Κοιν. ΠΑΕ – Μέλη της Superleague
Κύριε Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζουμε όλοι μας η πανδημία του COVID -19 δημιούργησε μια πρωτοφανή συνθήκη στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως, και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Όποια κι αν είναι η εξέλιξη της αγωνιστικής περιόδου από δω κι έπειτα είναι βέβαιο ότι η ζημία που έχει υποστεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι τεράστια. Θεωρούμε πως όλοι μας πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση να μην αποδειχθεί και μη αναστρέψιμη.
Στα πλαίσια αυτά αναλαμβάνονται σε διεθνές επίπεδο από τις FIFA και UEFA συνεχείς πρωτοβουλίες για την οικονομική στήριξη του ποδοσφαίρου ώστε να συγκρατηθούν οι απώλειες και να διασωθούν οι σύλλογοι , χωρίς τους οποίους δεν υπάρχει οργανωμένο ποδόσφαιρο.
Μόλις χθες η UEFA ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διαθέσει 236.5 εκ. ευρώ στις Ομοσπονδίες – Μέλη της μέσω του προγράμματος “Hat Trick” αφήνοντας ωστόσο ελεύθερες τις Ομοσπονδίες να αποφασίσουν που θα κατευθυνθούν τα χρήματα αυτά χωρίς να τις δεσμεύει από τους σκοπούς του προγράμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πρόεδρο της UEFA κ. Αλ. Τσέφεριν το ποσό που θα αποδοθεί σε κάθε Ομοσπονδία για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου αλλά και την επόμενη περίοδο θα ανέρχεται στα 4,3 εκ. ευρώ. (πηγή : https://www.uefa.com/insideuefa/news/newsid=2641748.html ).
H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προτείνει - αντί τα εν λόγω ποσά να κατασπαταληθούν με αδιαφανείς διαδικασίες σε παχυλές αμοιβές ημετέρων κατά την προσφιλή τακτική της Ομοσπονδίας- η Superleague να απαιτήσει το ποσό αυτό να αποδοθεί από την ΕΠΟ προς τον Συνεταιρισμό και τα μέλη του με σκοπό ενδεικτικά :
- την ενίσχυση όλων των ΠΑΕ που θα καταλάβουν τις θέσεις από 5-14 του πρωταθλήματος,
- την επιχορήγηση της συντήρησης όλων των γηπέδων της SL1 καθώς και
- την κάλυψη του κόστους τυχόν απαιτούμενης προσαρμογής των γηπέδων ή και της διοργάνωσης συνολικά του πρωταθλήματος για τη διεξαγωγή αγώνων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας που θα εκπονηθούν.
Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως θέσετε προς συζήτηση το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην αυριανή (29/04/2020) συνεδρίαση του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης , προκειμένου τα Μέλη του Συνεταιρισμού να λάβουν μια κοινή απόφαση και να τεθεί το πλαίσιο της διεκδίκησης του πόσου αυτού από την Ομοσπονδία.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE NEWS FEED