#ΜένουμεΣπίτι και συζητήσαμε με τον Σάββα Παντελίδη! (gTV)

#ΜένουμεΣπίτι και συζητήσαμε με τον Σάββα Παντελίδη! (gTV)

Gazzetta team
#ΜένουμεΣπίτι και συζητήσαμε με τον Σάββα Παντελίδη! (gTV)

bet365

Για περίπου 1.5 ώρα ο Σάββας Παντελίδης.... ήρθε στο «#ΜένουμεΣπίτι, #ΠερνάμεΚαλά» του gazzetta και συζητήσαμε για μπάλα και όχι μόνο! Τι είπε για Άρη, Ατρόμητο, Ηρακλή, για τα λάθη που έκανε σε επιλογές του, για τα όνειρά του και ποια είναι η ιδανική 11άδα του!

Σούπερ Τζάκποτ*: Επικά έπαθλα* σε κορυφαία φρουτάκια. |21+ * Ισχύουν οροι και προϋποθέσεις.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το μέλλον του, τις σκέψεις του γύρω από το άθλημα αλλά και την καριέρα του στους πάγκους και τους αγωνιστικούς χώρους, μίλησε ο Σάββας Παντελίδης στο live του gazzetta.gr #ΜένουμεΣπίτι, #ΠερνάμεΚαλά.

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΠΕ
-Για να είμαστε έτοιμοι αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, χρειαζόμαστε ένα μήνα προπονήσεων. Είναι μία κατάσταση που δεν έχει ξανασυμβεί και δεν ξέρουμε ποιο είναι το σωστό και πιο το λάθος. Είναι λογικό να υπάρχει ένας φόβος τι θα συμβεί και του χρόνου. Αν τελειώσει η σεζόν τον Ιούλιο η προετοιμασία θα είναι μικρή. Θα παίξουν ρόλο οι μεγάλες θερμοκρασίες, αν γίνουν τα παιχνίδια. Πρέπει να σχεδιάζεις έχοντας 2 και 3 εναλλακτικές. Δεν μπορείς να ξέρεις που θα… πάμε. Οσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο λειτουργούμε όλοι χειρότερα για όσο διάστημα βρισκόμαστε έξω από το γήπεδο. Σίγουρα η υγεία είναι πάνω από όλα.

-Τον επόμενο χρόνο το ποδόσφαιρο θα είναι πιο φτωχό οικονομικά. Δεν ξέρω αν θα είναι σε θέαμα, αλλά οικονομικά ναι.

-Όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις έναν παίκτη που είναι απρόβλεπτος. Αυτός είναι ο πιο δύσκολος. Πχ ο Γκαλέτι. Διάβαζε εκείνος εσένα, δεν διάβαζες εσύ αυτόν…

-Ως παίκτης πέρασα… δύσκολα με τους Καραπιάλη, Αλεξανδρή, Βαζέχα, Νικολαϊδή. Ο Βαζέχα που τώρα είμαστε και πολύ καλοί φίλοι, σε έπιανε από τη μέση… τόσο δυνατά (σ.σ. γέλια).

-Από τους ξένους προπονητές ξεχωρίζω τους Μουρίνιο, Σιμεόνε, Κλοπ. Οι ομάδες τους έχουν στοιχεία από αυτούς.

-Αν ήμουν προπονητής μου δεν θα έβαζα ποτέ (σ.σ. γέλια). Προσπαθούσα να παίξω πάρα πολύ σκληρά. Στο σημερινό ποδόσφαιρο θα είχα πάρα πολλές κάρτες. Ο καλύτερος παρτενέρ που είχα ήταν ο Ντάγκας.

-Οσα χρήματα και να μπουν στο ποδόσφαιρο, αν μία ομάδα δεν έχει καλά αποδυτήρια δεν μπορεί να πάει μπροστά. Οσα λεφτά και να πέσουν σε μία ομάδα, ότι και να πει ο προπονητής.

-Ματς που μου έχει πάει όπως το έχω σχεδιάσει, από όσα θυμάμαι, είναι δύο που κερδίσαμε με την ΑΕΚ. Ένα με τον Αρη πέρσι και ένα με τον Αστέρα Τρίπολης που η ΑΕΚ είχε παίξει Πέμπτη.

-Ματς που μου έχει πάει πολύ άσχημα, που είχε στραβώσει πολύ, είναι στη Σκωτία με την Χιμπέρνιαν με τον Αστέρα. Ημασταν 2-0 στο ημίχρονο, ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο και εκείνοι δεν άλλαξαν κάτι, όμως χτύπησε ο Ιγκλέσιας, μείναμε με 10 και οι παίκτες που μάρκαραν μας έβαλαν γκολ σε στατικές φάσεις και χάσαμε 3-2. Στη ρεβάνς ήμασταν πάρα πολύ άτυχοι.

-Από μικρός ήθελα να γίνω προπονητής. Το.. είχα από νωρίς. Είχα πει σε προπονητή μου να με βγάλει. Με έβγαλε… Αφού ήμουν χάλια (σ.σ. γέλια).

-Μου άρεσαν πολύ οι ομάδες του συγχωρεμένου του Γιάννη Κυράστα και οι ομάδες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, κυρίως της ΑΕΚ.

-Ο Ελληνας προπονητής είναι αδικημένος.

-Τα τελευταία χρόνια αν είναι να ξεχωρίσω κάποιους προπονητές θα έλεγα τον Μαρτίνς που μου αρέσει πολύ. Από την πρώτη ημέρα που ήρθε η ομάδα του προοδεύει. Τον Δώνη επίσης. Μπορεί να εξελίξει κάτι, το καταλαβαίνεις. Θέλει χρόνο, αλλά μπορεί να το εξελίξει. Και ο Λουτσέσκου. Ξέρει να πάρει πράγματα. Ο Χιμένεθ έκανε πολύ καλή χρονιά την χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα.

-Στο ματς που ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον ΠΑΟΚ 3-2 μπορεί και να έχασα… 5-6 χρόνια. Ηταν τρομερό.

-Θα ήθελα να βλέπω για ένα χρόνο τις προπονήσεις του Γκουαρντιόλα. Είναι εκπληκτικός στο τακτικό κομμάτι.

-Για να αξιολογηθεί το έργο ενός προπονητή, εξαρτάται από τους στόχους του κλαμπ. Πάντως μετά τους έξι μήνες θα πρέπει να παίρνει εικόνα αυτό που θες εσύ και αυτό που έχει υποσχεθεί στους ανθρώπους της ομάδας. Αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τους στόχους που έχουν τεθεί. Οσο περνά ο καιρός όμως θα πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Θα πρέπει να κάνεις ανάλυση μόνος σου. Αν δεν εξελίσσεται η ομάδα σου και μένει ίδια, τότε κάτι δεν πάει καλά.

-Το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο πρέπει να το προσέχουμε. Ολοι μας.

-Οταν πήγα στον Ηρακλή ήμουν έναν και πλέον χρόνο έξω. Πήγα στον γνωρίζοντας πως τα πράγματα δεν ήταν καλά, αλλά και με το σκεπτικό πως δεν έχω τίποτα να χάσω. Πολλά πράγματα που άλλαξα σαν προπονητής, ήταν και λόγω του Ηρακλή. Επειδή θέλαμε μόνο νίκες, άρχισα να δουλεύω πάρα πολύ στη βελτίωσή μας. Αλλά και μόνο που ήμουν σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ηρακλής παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, ήταν μία μεγάλη εμπειρία. Μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω για ότι μου συνέβη στον Ηρακλή.

-Στον Πανθρακικό δεν είχα τεχνικό διευθυντή. Είχα όλο το μπάτζετ εγώ.

-Το σημαντικότερο για έναν προπονητή είναι να έχει όραμα. Να βλέπει την ομάδα του να βελτιώνεται.

-Και ο Αρης και ο Αστέρας Τρίπολης έφτασαν κοντά στο να βλέπω αυτό που θέλω.

-Από τον Αστέρα Τρίπολης δεν έχω κανένα παράπονο.

-Από τον Αρη έχω θετικότατες εντυπώσεις. Εφυγα γιατί κάποια παιδιά έκαναν κάτι που δεν μου άρεσε. Δεν ταίριαζε σε εμένα. Θα μπορούσα να κοιτάω από την άλλη πλευρά, αλλά δεν είμαι τέτοιος.

-Μου αρέσουν το 4-2-3-1 και το 4-3-3, αλλά το πρώτο περισσότερο.

-Στο Μόλντε (σ.σ. ο Αρης ηττήθηκε εκεί φέτος με 3-0) θα άλλαζα πράγματα. Στη ρεβάνς δεν θα άλλαζα κάτι. Ούτε στην παράταση. Οταν ξεκίνησε η παράταση είδα αυτόν που μπήκε και μας έβαλε το γκολ και ήξερα πως ήταν γρήγορος. Είπα να μην κάνουμε στο πρώτο ημίχρονο άμυνα ψηλά, αλλά έγινε. Είχαμε μάλιστα ακόμη μία αλλαγή και ήθελα να ‘χτυπήσουμε’ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στράβωσε το ματς.

-Πάντα ακούω τους παίκτες μου. Μπορεί και να έχουν δίκιο.

-Για τον Ατρόμητο θεωρώ πως είναι σημαντικό πως τελειώνει μία ομάδα τη σεζόν. Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα, τερματίσαμε 7οι, όμως αν δεις τη φετινή ομάδα λείπει το 60% της περσινής ενδεκάδας. Ηταν μία μεταβατική χρονιά. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει του χρόνου. Δεν έχουμε μιλήσει. Είναι μία ομάδα που δεν μπορεί να κοιτάει χαμηλά. Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι. Με όλα αυτά… Δεν ξέρουμε πότε θα κάνουμε προπόνηση! Θα κάτσουμε να μιλήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Μου ταιριάζει ο Ατρόμητος. Είχαμε και αρκετά νέα παιδιά και Ελληνες. Επαιζαν βασικοί Μανδάς, Στρούγγης, Νάτσος, ο Νταβιώτης μέχρι να τραυματιστεί. Ο σωστός τρόπος για να μπουν οι μικροί είναι να μπουν στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Πρέπει να υπάρχει και από την ομάδα πλάνο για μικρούς. Οχι από ανάγκη. Να μην πέφτει τόσο βάρος επάνω τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα