Στην Α.Ε.Κ. εστιάζουν στο τώρα και σχεδιάζουν το αύριο!

Στην Α.Ε.Κ. εστιάζουν στο τώρα και σχεδιάζουν το αύριο!

Γιώργος Τσακίρης
Στην Α.Ε.Κ. εστιάζουν στο τώρα και σχεδιάζουν το αύριο!

bet365

Η ολοκλήρωση της σεζόν και η επίτευξη των στόχων που έχει η ομάδα είναι η βασική προτεραιότητα στην Ένωση που βασίζει πολλά στους Ίβιτς και Καρέρα για την επόμενη χρονιά

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι καιροί είναι τέτοιοι που λόγω της απραξίας και της... λειψυδρίας ουσιαστικής ειδησεογραφίας στα ρεπορτάζ των ομάδων (κάτι λογικό αφού υπάρχει παγκόσμια παύση σε όλα τα επίπεδα, πόσο μάλλον και στο ποδόσφαιρο) διαβάζουμε αναμενόμενα για όλα όσα ίσως και να απασχολούν το κάθε club. Από τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται έως τους δανεικούς και τις μεταγραφικές υποθέσεις οι οποίες σε κάθε άλλη περίπτωση τέτοια εποχή μαζί με το καθαρά αγωνιστικό θέμα (Κύπελλο και πλέι οφ πρωταθλήματος) θα είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων!

Ωστόσο στην ΑΕΚ τα δεδομένα είναι πολύ πιο απλά. Υπάρχει το σήμερα, το τώρα και έπειτα το οτιδήποτε άλλο. Προφανώς και στα υπόλοιπα club μπορεί να ισχύει αυτό αλλά δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε διότι υπάρχουν και ομάδες που έχουν (και) άλλα πράγματα εξωγωνιστικά (δικαστικά) στα οποία είναι υποχρεωμένες να εστιάσουν! Στην Ένωση αυτό που μετράει είναι το τώρα και φυσικά το κομμάτι που αφορά την ολοκλήρωση της σεζόν στην οποία έχει μπει έως τώρα μια άνω τελεία.

Από τα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, έως και τα Σπάτα και το ποδοσφαιρικό τμήμα του club, όλοι έχουν συμφωνήσει ότι η σεζόν υπάρχει και εφόσον συνεχιστεί και ολοκληρωθεί πρέπει να βρει την ΑΕΚ τουλάχιστον στη 2η θέση της τελικής βαθμολογίας και πάνω από τον ΠΑΟΚ αλλά και με το Κύπελλο στην τροπαιοθήκη της. Για να συμβεί αυτό θεωρούν ότι άπαντες (από την ημέρα της επιστροφής στη δουλειά) θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι στους στόχους, τη δουλειά και να καταφέρουν να φτάσουν στην επίτευξη αυτών (σ.σ.: των στόχων ντε).

«Αυτό σημαίνει ότι δεν δουλεύουν για το αύριο; Για την επόμενη σεζόν;». Προφανώς και τρέχουν όλα παράλληλα. Όμως προτεραιότητα συνιστά το τώρα... Για το αύριο υπάρχουν -ευτυχώς για την ΑΕΚ- οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Κοινώς οι Ίλια Ίβιτς και Μάσιμο Καρέρα οι οποίοι όλο το προηγούενο διάστημα έχουν κάνει όσα απαιτούνται προκειμένου να είναι έτοιμοι σαν ποδοσφαιρικό τμήμα όταν τους ζητηθεί από τους διοικούντες του club να τρέξουν (και) το αύριο με την ενίσχυση (και όχι μόνο) του ρόστερ και γενικά την υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν!

Είναι δεδομένο ότι το... αύριο στον αγωνιστικό προγραμματισμό θα είναι πολύ μεγάλο. Δεν θα πρόκειται για μια συνηθισμένη και συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο που θα τελειώνει τον Αύγουστο. Είναι πιθανό το... έργο της ενίσχυσης των club να πάει με μια μεταγραφική περίοδο που θα ξεκινήσει με το τέλος της σεζόν που διανύουμε και είναι σε παύση μέχρι το τέλος της αντίστοιχης (σ.σ.: μεταγραφικής περιόδου ντε) του χειμώνα. Κοινώς να πάμε έως τα τέλη του Γενάρη σε μια παρατεταμένη περίοδο ενίσχυσης -και πωλήσεων- των club παντού...

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να βιαστεί η ΑΕΚ. Ειδικά αν καταφέρει το στόχο της που είναι να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της. Αυτή είναι και η πιο σημαντική κουβέντα για την επόμενη μέρα στην Ένωση. Με δεδομένο ότι δεν θα 'χει πολλές αλλαγές προσώπων, κοινώς αν δεν χάσει ποδοσφαιριστές όπως οι Λιβάια, Ολιβέιρα, Σιμάνσκι, Αραούχο και Βράνιες η Ένωση θα ψάχνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ για μάξιμουμ δυο προσθήκες στο αριστερό άκρο της (σε άμυνα και επίθεση όπως γράψαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας) κάτι πολύ σημαντικό σε επίπεδο χημείας και δυνατότητας εύρεσης των καλύτερων δυνατών περιπτώσεων για τα κενά της.

Αυτό δεν θα αλλάξει σα σχέδιο ακόμη και στο ενδεχόμενο μιας ή δυο πωλήσεων. Για παράδειγμα αν δοθούν οι Μπάρκας και Γαλανόπουλος (παράδειγμα επαναλαμβάνω, όχι κάτι δεδομένο) αλλά οι υπόλοιποι στο ρόστερο μείνουν ως έχουν, η ΑΕΚ θα μπορεί να ολοκληρώσει το πλάνο της με τεράστια ευκολία και άνεση χρόνο και χρήματος! Κάτι πολύ σημαντικό.... Όχι περισσότερο (σημαντικό) ωστόσο από το να καταφέρει τους αγωνιστικούς της στόχους με την ολοκλήρωση της σεζόν που βρίσκεται σε παύση. Όπως προαναφέραμε άλλωστε, προέχει το τώρα και ακολουθεί το αύριο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα