Σόμογλου: «Στη Λαμία είμαστε μια οικογένεια»

Gazzetta team
Σόμογλου: «Στη Λαμία είμαστε μια οικογένεια»

bet365

Ο νεαρός γκολκίπερ της Λαμίας, Νίκος Σόμογλου μίλησε για το κλίμα στην ομάδα, για την υπογραφή του επαγγελματικού του συμβολαίου και για την εμπειρία που έχει αποκομίσει.

Αναλυτικά όσα είπε μιλώντας στο «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος»:

Για το αν επηρεάστηκε από το γεγονός πως ο πατέρας του αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας στα πρωταθλήματα Τύπου: «Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που επέλεξα αυτή τη θέση. Η αλήθεια είναι πως για έναν μήνα είχα δοκιμάσει και σαν σέντερ φορ, αλλά δεν κράτησε αυτό. Επέστρεψα γρήγορα και έμεινα κάτω από τα δοκάρια».

Για το κλίμα που υπάρχει στον ΠΑΣ Λαμία: «Με έχουν βοηθήσει όλοι πάρα πολύ. Το κλίμα είναι πάρα πολύ ζεστό και ειδικά για εμάς του μικρότερους σε ηλικία. Οι μεγαλύτεροι μας βοηθάνε συνέχεια. Είτε με γκάζια όταν χρειάζεται, είτε με επιβράβευση. Αυτό ομολογώ πως δεν το περίμενα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είμαστε όντως μια οικογένεια και αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ».

Για το πόσο σημαντική εμπειρία είναι η Λαμία για τον ίδιο: «Η περσινή ειδικά, ήταν τεράστια επιτυχία. Και φέτος φτάσαμε κοντά στα πλέι-οφ. Είναι σημαντιές αυτές οι δύο σεζόν για εμάς τους ίδιους, αλλά και για την ομάδα. Είναι επιβεβαίωση ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά και ότι υπάρχουν καλοί προπονητές. Τόσο ο κ. Χάβος, όσο και ο κ. Μάντζιος έχουν δουλέψει πολύ μαζί μου και με έχουν βοηθήσει».

Για την φετινή πορεία της Κ19, καθώς επίσης και για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στην ομάδα Νέων: «Ο Ντάμιρ Κάχριμαν σε μια συνομιλία που είχαμε, μου είχε πει πως η Κ19 είναι σχολείο. Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα πρωταθλήματα υποδομών είναι για να μαθαίνεις και να ακολουθείς όσο το δυνατόν περισσότερο το επαγγελματικό πρότυπο, ώστε να βγαίνεις έτοιμος. Χρονιές σαν την περσινή και τη φετινή με κάνουν πιο δυνατό. Σίγουρα όμως είναι ιδιαίτερα στενάχρο που τερματίσαμε στην τελευταία θέση».

Για τον Λάκη Παπανικολάου: «Η μεγαλύτερη μου στεναχώρια είναι πως δεν κάναμε χαρούμενο τον κ. Λάκη. Ήθελα ειλικρινά να πάμε καλύτερα, γιατί του αξίζει. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στη Λαμία, έχει γίνει ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Εκείνος μου έδειξε την πόλη και με πήγε για πρώτη φορά στην Άμπλιανη».

Για την υπογραφή του πρώτου του επαγγελματικού συμβολαίου: «Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν αθλητή στην ηλικία μου. Ο επόμενος στόχος μου είναι ο ίδιος με τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία μου. Καθημερινή δουλειά στην προπόνηση, να βελτιώνομαι συνεχώς, να γίνομαι καλύτερος και όταν έρθει η ευκαιρία μου να την αρπάξω από τα μαλλιά».

Για τη σχέση του με τους γκολκίπερ που έχει συνεργαστεί στη Λαμία: «Είχαμε άριστη σχέση με όλους. Πέρυσι ο Σαράνοβ και ο Μελίσσας με πήγαινα στην προπόνηση. Με τον Κατσίκα κάνουμε πιο πολύ παρέα, γιατί είμαστε πιο κοντά ηλικιακά. Και με τον Κάχριμαν κάνουμε παρέα. Έρχεται με βλέπει στην Κ19 και μου δίνει συμβουλές. Επίσης πολλές και χρήσιμες συμβουλές μου έδωσε ο Βελλίδης όσο έμεινε. Και ο Επασί έχει καλό χαρακτήρα. Με όλους έχουμε και είχαμε πολύ καλή συνεργασία».

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο πατέρας του νεαρού γκολκίπερ της Λαμίας, ο Αλέξανδρος Σόμογλου, ο οποίος σχολίασε πάνω στην επιλογή της Λαμίας για τον Νίκο: «Σε αυτές τις περιπτώσεις λαμβάνεις υπόψιν κάποια πράγματα. Το πρώτο είναι να η ομάδα να είναι “καθαρή”. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό η ομάδα να δουλεύει σαν οικογένεια, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητα στην προπόνηση των τερματοφύλακων. Σε αυτό η Λαμία τα πηγαίνει εξαιρετικά. Την εποχή που ήρθε ο Νικόλας, υπήρχε ο Μουντάκης που είναι από τους πιο ανερχόμενους Έλληνες προπονητές τερματοφύλακων. Για καλή μας τύχη, όταν αποχώρησε την θέση του πήρε ο κ. Πλαβούκος, τον οποίο δεν είναι τυχαίο ότι τον αποκαλούν δάσκαλο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα