«Αξίζει το ρίσκο του Ολυμπιακού για Μπουά, γρήγορος, 'μπουκαδόρος' με καλή τεχνική»

«Αξίζει το ρίσκο του Ολυμπιακού για Μπουά, γρήγορος, 'μπουκαδόρος' με καλή τεχνική»

bet365

Ο Ελβετός αναλυτής και σκάουτ Όλιβερ Ζέσιγκερ «ακτινογραφεί» για λογαριασμό του gazzetta.gr τον Κέβιν Μπουά που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως εάν δεν είχε τραυματισμούς στα γόνατα του θα ήταν διεθνής με την Ελβετία. «Μπορεί να παίξει και από τις δύο πλευρές, η Βασιλεία θα ήθελε να τον κρατήσει».

Ο Κέβιν Μπουά συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τον Πέδρο Μαρτίνς με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του.

Ο 26χρονος αριστερός εξτρέμ της Βασιλείας θεωρεί πως ο κύκλος του στον ελβετικό σύλλογο έχει κλείσει και ψάχνει ένα καλό συμβόλαιο στο εξωτερικό, αφού μένει ελεύθερος. Ο Μπουά βλέπει με καλό μάτι την μεταπήδηση του στον Ολυμπιακό και αναμένονται εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Ο Ελβετός αναλυτής, σκάουτ και επικεφαλής researcher του Football Manager, Όλιβερ Ζέσιγκερ σκιαγράφησε για λογαριασμό του gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ του συμπατριώτη του.

Ο Ζέσιγκερ έκανε λόγο για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ο οποίος εάν δεν είχε τραυματισμούς θα βρισκόταν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο με δεδομένη την κλήση του στην εθνική Ελβετία.

Σύμφωνα με τον Ελβετό αναλυτή μπορεί να αγωνιστεί και από τις δύο πλευρές, ενώ αρέσκεται στο να διεισδύει «ξεκλειδώνοντας» τις αντίπαλες άμυνες.

Αναλυτικά το scouting report του Ζέσιγκερ για τον Μπουά:

«Ο Μπουά την εποχή που αγωνιζόταν στη Σερβέτ (2013/15) θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο ωστόσο η εξέλιξη του παρεμποδίστηκε από κάποιους τραυματισμούς που αντιμετώπισε (σ.σ.: υποβλήθηκε τρεις φορές σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο (2016/17 και 2018/19) και αντιμετώπισε μυϊκό τραυματισμό επίσης την σεζόν 2016/17). Αυτή δυστυχώς είναι η ιστορία της καριέρας του. Παραμένει όμως ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Είναι πολύ καλός από τεχνικής άποψης, ταχύς και καλός στο ένας εναντίον ενός λόγω της ταχύτητας του. Επίσης είναι ικανότατος στις εκτελέσεις φάουλ. Δείτε απλά το γκολ που πέτυχε πριν από μερικές εβδομάδες κόντρα στην Φρανκφούρτη. Είμαι βέβαιος πως η Βασιλεία θα ήθελε να επεκτείνει το συμβόλαιο του, όμως λόγω των συνθηκών που επικρατούν έγιναν λάθη στο οικονομικό σκέλος.

Ο Μπουά μπορεί να παίξει και από τις δύο πλευρές, αλλά προτιμά να αγωνίζεται από τα αριστερά όπου μπορεί να κόψει προς τα μέσα και να ολοκληρώσει την ενέργεια του με τον δυνατό δεξί πόδι που διαθέτει. Διόρθωσε με εάν κάνω λάθος, αλλά βλέπω πως ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του δεν διαθέτει σχεδόν κανένα αριστερό εξτρέμ. Θεωρώ πως μπορεί να καλύψει αυτό το κενό.

Δεν είμαι ασφαλώς ειδικός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά νομίζω πως από τακτικής άποψης δεν είναι το ίδιο σύνθετο με το ελβετικό, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει στον Μπουά να παίξει πιο ελεύθερα. Εάν αποκτηθεί θα συμβεί ως ελεύθερος, οπότε αξίζει το ρίσκο από πλευράς Ολυμπιακού. Είναι ποδοσφαιριστής που σκοράρει, αλλά και 'φτιάχνει' γκολ σε σταθερή βάση. Περιμένω να συμβεί το ίδιο και στον Ολυμπιακό εάν υπογράψει εκεί. Έχει παίξει από τα δεξιά, όμως το 90% των παιχνιδιών τα προηγούμενα χρόνια ήταν από τα αριστερά.

Η Βασιλεία παίζει 4-2-3-1, όπου και με τους δύο εξτρέμ να κόβουν προς τα μέσα γίνεται με αυτό τον τρόπο απειλητική. Επίσης κοιτώντας το ιατρικό ιστορικό του, είχε σχεδόν πάντα μικροτραυματισμούς στο γόνατα και τον αστράγαλο. Ο πιο σοβαρός τραυματισμός του, είχε ως συνέπεια να χάσει μισή σεζόν. Επαναλαμβάνω είναι πολύ καλό ποδοσφαιριστής. Χωρίς τους τραυματισμούς θα ήταν διεθνής. Υπάρχει όμως χρόνος γι' αυτό και δεν το αποκλείω να συμβεί».

Δείτε τον Κέβιν Μπουά εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα