Ο Μαρινάκης "έστησε" ματς για να χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;

Ο Μαρινάκης "έστησε" ματς για να χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το πώς ο Ολυμπιακός κινδύνευσε να χάσει το πρωτάθλημα το 2015, με…χειραγώγηση αγώνα από τον Μαρινάκη!!!

bwin - Περισσότερα από 2200 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει και για ποια πράγματα μιλάμε…

Ένα από τα πέντε άλλα παιχνίδια (πλην της περίφημης γελοιότητας του Ολυμπιακός-Ατρόμητος) που φέρεται να χειραγώγησαν, να έστησαν δηλαδή, ο Μαρινάκης κι οι άλλοι κατηγορούμενοι, ήταν το ΟΦΗ-Παναθηναϊκός στις 15 Φεβρουαρίου του 2015. Ακριβώς μία εβδομάδα πριν το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να έχει αμέσως πριν κι αμέσως μετά το ντέρμπι τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του με την Ντνίπρο.

Ο Παναθηναϊκός εάν κέρδιζε στην Κρήτη θα κρατούσε τη διαφορά των έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό κι έτσι σε περίπτωση που τον κέρδιζε μέσα στη Λεωφόρο, ενδιάμεσα επαναλαμβάνω των δύο αγώνων του με την Ντνίπρο, θα μείωνε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς και θα ήταν πολύ δυνατά στη μάχη του τίτλου, καθώς θα υπήρχαν ακόμη εννιά αγωνιστικές-όπερ και εγένετο άλλωστε: ο ΠΑΟ κέρδισε τον Ολυμπιακό 2-1 και πήγε στους τρεις πόντους την απόσταση του από την κορυφή.

Υποτίθεται δηλαδή ότι αφού ο Μαρινάκης και οι συν αυτώ μπορούσαν να χειραγωγήσουν το παιχνίδι μέσω του διαιτητή Δημητρόπουλου, θα το έκαναν για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Να έχανε ο Παναθηναϊκός η, έστω να έφερνε ισοπαλία κι έτσι ο Ολυμπιακός να μην πήγαινε στη Λεωφόρο με +6 (κι άρα με κίνδυνο να πάει η διαφορά στο +3), αλλά να πήγαινε με +9 η, με +8. Τελικά, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το…στημένο ματς! Άρα, έχουμε δύο δεδομένα: η, ο Μαρινάκης το έστησε υπέρ του Παναθηναϊκού, για να χάσει δηλαδή ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα (!!!) η, ο Μαρινάκης δεν μπόρεσε να το στήσει.

Τι είχε γίνει στο ματς; Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 1-0 γρήγορα. Στο 16’ ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι (δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=sjQy-e_20gU), με τον διαιτητή Δημητρόπουλο να μην το δίνει. Συο 26’ ο ΟΦΗ ισοφάρισε με ένα απευθείας φάουλ και την μπάλα ξεκάθαρα να περνάει την γραμμή της εστίας του ΠΑΟ κι ο αρμόδιος επόπτης πάει αμέσως στη σέντρα (δείτε στο 1.01 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=3-htwoQjuvM). Στο 44’ ο ΟΦΗ κερδίζει πέναλτι που έκανε άγαρμπα ο Τριαναταφυλλόπουλος (δείτε στο 1.20 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=3-htwoQjuvM). Και στο β΄ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βάζει δύο γκολ και κερδίζει. Αυτό ήταν όλο.

Οι μόνες αμφισβητούμενες φάσεις ήταν οι δύο περιπτώσεις πέναλτι, στις οποίες ο διαιτητής στη μία δεν το έδωσε υπέρ του ΟΦΗ και στην άλλη το έδωσε. Με τον Δημητρόπουλο να βγάζει από πέντε κίτρινες κάρτες σε κάθε ομάδα. Και τα φάουλ που να σφυρίζει να είναι 12-16. Ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι, με τελικές 10-11, κρίθηκε από ένα γκολ στο τέλος, στο 75’. Ας υποτεθεί ότι ο διαιτητής έκανε λάθος στο πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΟΦΗ, που εδώ μιλάμε για μία αμφισβητούμενη φάση, και δη στο 44΄ αλλά τέλος πάντων. Σημαίνει ότι…χειραγωγήθηκε το παιχνίδι, την στιγμή μάλιστα που τελικά ο ΠΑΟ κέρδισε; Έτσι έστηνε ο Ολυμπιακός παιχνίδια; Για να κερδίζει ο Παναθηναϊκός και να του διεκδικεί στα ίσα το πρωτάθλημα;

Τώρα, για το ότι ο Μαρινάκης και οι άλλοι κατηγορούμενοι…χειραγώγησαν τα παιχνίδια…Εργοτέλη-Καλλονή 3-3 (με εξέλιξη του σκορ 0-2, 2-2, 2-3 στο 85’ και 3-3 στο 88’) και…Βέροιας-ΟΦΗ (4-1) πάλι στην ίδια εποχή, το Γενάρη του 2015, εδώ ειλικρινά σηκώνω τα χέρια ψηλά! Υποτίθεται ότι το έκαναν για στοιχηματικούς λόγους, άρα κέρδισαν χρήματα. Από πού φαίνεται κάτι τέτοιο; Από πού προκύπτει; Από πουθενά. Και τι σχέση μπορεί να είχε μία κακή διαιτησία π.χ. στο Βέροια-ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό;

Κι έχει και συνέχεια. Για να καταλάβουμε για τι κατηγορείται ο Ολυμπιακός…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1251880733985079297

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.