Σαν σήμερα, «κλειδώνει» το πρωτάθλημα δύο φορές η ΑΕΚ και μία ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Σαν σήμερα, «κλειδώνει» το πρωτάθλημα δύο φορές η ΑΕΚ και μία ο Ολυμπιακός

bet365

Με την ΑΕΚ να οριστικοποιεί την κατάκτηση των πρωταθλημάτων του 1968 και 2018 και τον Ολυμπιακό αυτό του 2001, δείτε τι έγινε σαν σήμερα 22 Απριλίου στην Α' Εθνική.

1968

Μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος η ΑΕΚ θέλει νίκη στην Ελευσίνα ή να μη νικήσει ο Ολυμπιακός στη Βέροια για να το κατακτήσει. Η ομάδα του Γένε Τσάκναντι περνά νικηφόρα με 1-0 (33’ σουτ Σταματιάδης), ενώ και ο Ολυμπιακός χάνει 2-1 στη Βέροια (21’ σουτ Θ. Παπαδόπουλος, 24’ σουτ Μιχαηλίδης – 17’ φάουλ Αγανιάν), για να πανηγυρίσει η ΑΕΚ τον δεύτερο τίτλο της.

1973

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας, όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αήττητος στην έδρα του την Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας κάνει εξαιρετική σεζόν, αλλά δεν ήταν εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε στο παιχνίδι. Με εκπληκτική εμφάνιση και χατ τρικ του Δαβουρλή επικρατεί με 5-3 (41’ σουτ, 64’ σουτ Παρίδης, 89’ πέναλτι Σαράφης – 30’ σουτ, 47’ σουτ, 82’ φάουλ Δαβουρλής, 61’ σουτ Στραβοπόδης, 87’ σουτ Παππάς). Ο ΠΑΟΚ τελικά χάνει το πρωτάθλημα για δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

2001

Σε μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες στην ιστορία του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός νικά με 5-1 στα Γιάννινα (71’ σουτ Κεμπάτζε – 4’ πέναλτι Γεωργάτος, 8’ φάουλ Ζέτερμπεργκ, 78’ σουτ, 84’ σουτ, 88’ σουτ Αλεξανδρής) και γίνεται η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κατακτά πέμπτο πρωτάθλημα στης σειρά. Παράλληλα γίνεται η πρώτη ομάδα που κάνει 14 νίκες στη σειρά. Την ίδια μέρα ο Άγγελος Αναστασιάδης στον αγώνα Ξάνθη – Ηρακλής χρησιμοποιεί στα τελευταία λεπτά τέσσερις τερματοφύλακες στην ενδεκάδα!

2007

Ο Ολυμπιακός είναι έξι βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρώτου πρωταθλήματος της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Κέρκυρα, πετυχαίνουν νίκη με 3-1 (3’ κεφαλιά Ριβάλντο, 25’ πέναλτι Τζόρτζεβιτς, 52’ σουτ Καστίγιο – 58’ σουτ Φλαβίνιο). Η διαφορά των έξι βαθμών του δίνουν και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή.

2018

Η ΑΕΚ βρίσκεται οκτώ βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και εννέα από τον Ολυμπιακό. Και ο βαθμός της αρκεί για να πάρει το πρωτάθλημα, όταν υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Το «Σπύρος Λούης» γεμίζει για να δει την ΑΕΚ να νικά τελικά 2-0 (12’ πέναλτι, 33’ σουτ Μπακασέτας) και να παίρνει τον τίτλο για πρώτη φορά από το 1994.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα