Η επική επιστολή του Ράϊκαρντ που... απέκλεισε τον Παναθηναϊκό! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Η επική επιστολή του Ράϊκαρντ που... απέκλεισε τον Παναθηναϊκό! (vids)

bet365

Φοβερή αποκάλυψη στην Ολλανδία! 24 χρόνια μετά, ήρθε στην επιφάνεια μια επιστολή του Φρανκ Ράϊκαρντ προς τους παίκτες του Άγιαξ πριν τον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα!

To γκολ του Βαζέχα το βράδυ της 3ης Απριλίου του 1996... πάγωσε το Άμστερνταμ και έφερε τον Παναθηναϊκό πιο κοντά από ποτέ σε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό. Η ρεβάνς του ΟΑΚΑ, όμως, ήταν μια διαφορετική υπόθεση. Ο Άγιαξ, η κορυφαία ομάδα τότε του κόσμου, θα νικήσει 3-0 και θα πάρει το εισιτήριο για το ραντεβού της Ρώμης.

Οι Ολλανδοί πήραν την πρόκριση και όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες, το χεράκι του έβαλε και ο Φρανκ Ράϊκαρντ! Ο σπουδαίος μέσος του παρελθόντος, με τεράστια καριέρα στον ᾽Ἀίαντα᾽᾽ και στην Μίλαν. Ο Ράϊκαρντ το καλοκαίρι του 1995 κρέμασε τα παπούτσια του ως ποδοσφαιριστής του Άγιαξ. Το δέσιμο που έχει με την ομάδα είναι πολύ μεγάλο, όπως και με εκείνη την τρομερή φουρνιά που υπό τις οδηγίες του Φαν Χααλ, έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης!

Λίγα λεπτά πριν την σέντρα στην Καλογρέζας ο Φαν Χααλ μάζεψε τους παίκτες του στα αποδυτήρια και τους διάβασε την επιστολή του Ραϊκάρντ!

«Αγωνιστείτε απόψε σα να είναι τελικός. Σα να μη υπάρχει αύριο. Παίξτε με όλη σας την ψυχή και όλη σας τη δύναμη. Επειδή τίποτε δεν είναι χειρότερο από το να χάσετε την παρουσία σ’ έναν τελικό ο οποίος σας ανήκει. Είστε πολύ κοντά στην επανάληψη ενός μοναδικού γεγονότος. Να βρεθείτε ξανά στον τελικό όπως πέρυσι. Έχετε δουλέψει πολύ σκληρά ένα χρόνο για να τα πετάξετε όλα».

Ο Ρόναλντ ντε Μπουρ, μέλος εκείνης της ομάδας, με αφορμή την συγκεκριμένη επιστολή, τόνισε:

«Μείναμε για λίγο κοιτώντας όλοι στο πάτωμα. Μετά κοιταχτήκαμε στα μάτια κι όλοι είχαν μια δυνατή λάμψη. Μια απλή επιστολή είχε αλλάξει τα πάντα. Ήμασταν έτοιμοι για όλα, ήμασταν αποφασισμένοι να νικήσουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα