Ο δρόμος για το περσινό περνάει για τον Ολυμπιακό από το Διαιτητικό

Ο δρόμος για το περσινό περνάει για τον Ολυμπιακό από το Διαιτητικό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει το περσινό πρωτάθλημα Ελλάδας, μετά τις εις βάρος του ΠΑΟΚ αποφάσεις για κοινή ιδιοκτησία με την Ξάνθη.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Την γνώμη μου εγώ την έχω καταγράψει σε ανύποπτο χρόνο, εδώ-το περσινό πρωτάθλημα άξιζε να πάει στον Ολυμπιακό κι όχι στον ΠΑΟΚ. Όπως έχω διατυπώσει την άποψη κι ότι το προπέρσινο πρωτάθλημα έπρεπε να πάει στον ΠΑΟΚ κι όχι στην ΑΕΚ…

Τώρα, στο ερώτημα αν μπορεί ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει το περσινό πρωτάθλημα δια της δικαστικής οδού, μετά την τελεσίδικη καταδίκη του ΠΑΟΚ περί κοινής ιδιοκτησίας με την Ξάνθη, από την στιγμή κατά την οποία υπήρχε η κοινή ιδιοκτησία και σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν, η απάντηση είναι καταφατική. Χωρίς όμως να σημαίνει κι ότι είναι κάτι το απλό. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να πάει στο CAS και να ζητήσει να του κατακυρωθεί ο περσινός τίτλος.

Σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις, ο πιο…σύντομος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός είναι ένας: να προσφύγει ενώπιον του ΔΣ της Λίγκας και να ζητήσει εκεί την ακύρωση της ανάδειξης του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή Ελλάδας για το 2019 και την ανάδειξη του Ολυμπιακού, που είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το ΔΣ της Λίγκας μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημα, μπορεί και να το απορρίψει.

Αν υποθέσουμε ότι θα το απορρίψει, επειδή λέγεται ότι τα «κουκιά» τα έχει ο ΠΑΟΚ, τότε ο Ολυμπιακός παίρνοντας την αρνητική απόφαση της Λίγκας θα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει ενώπιον του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ κι εκεί να ζητήσει σε τελευταίο βαθμό την ανάδειξη του ως πρωταθλητής Ελλάδας 2019, επικαλούμενος την απόφαση της ΕΕΑ περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης και την τιμωρία τους για τη φετινή σεζόν με αφαίρεση βαθμών. Η δε απόφαση του Διαιτητικού θα είναι τελεσίδικη, αφού δεν επιδέχεται έφεσης η, οποιασδήποτε άλλης προσφυγής.

Σίγουρα δε, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα βοηθούσε τον Ολυμπιακό εάν η Επιτροπή Δεοντολογίας τιμωρούσε τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη (με απαγόρευση ενασχόλησης σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί). Θα είχε ο Ολυμπιακός ακόμη ένα επιχείρημα παραπάνω.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επικαλούνταν την προσφυγή του στο CAS και θα ζητούσε πριν ληφθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση να υπήρχε αναμονή των εν Ελλάδι οργάνων επί της απόφασης του CAS, χωρίς να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δεσμευτικό.

Γενικά το όλο θέμα είναι κάτι που θέλει αρκετή δουλειά και ψάξιμο. Θεωρητικά αξίζει τον κόπο. Για να δούμε.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1247579893673623555

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.