Μαρκ Φερνάντεθ στο gazzetta.gr: «Ευγνώμων στον Τσάβι Ρόκα, ανοικτός σε όλα για το μέλλον»

Μαρκ Φερνάντεθ στο gazzetta.gr: «Ευγνώμων στον Τσάβι Ρόκα, ανοικτός σε όλα για το μέλλον»

bet365

Ο εξτρέμ του Αστέρα Τρίπολης, Μαρκ Φερνάντεθ μίλησε στο gazzetta.gr για το μέλλον του στον Αστέρα Τρίπολης, τη σχέση του με τον Τσάβι Ρόκα και την ανησυχία του για την οικογένεια του που βρίσκεται στην Καταλονία.

Virtual Sports* που ξεχωρίζουν για τα καταπληκτικά γραφικά τους. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σταθερή αξία αποδεικνύεται ο Μαρκ Φερνάντεθ στον Αστέρα Τρίπολης έχοντας καταφέρει για δεύτερη σεζόν να βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ της ομάδας του. Ο Καταλανός σε 26 ματς σκόραρε 6 γκολ και έβγαλε 4 ασίστ, επίδοση που τον φέρνει μόνο πίσω από τους Μπαράλες και Αντριάν Ριέρα αντιστοίχως.

Ο 29χρονος άσος, ο οποίος παραμένει στην Τρίπολη με την σύζυγο του και τον μόλις 19 μηνών γιο του δεν κρύβει μιλώντας στο gazzetta.gr την ανησυχία του για την έξαρση του κορονοϊού στην πατρίδα του.

Παράλληλα αναφέρεται στο μέλλον του, αφού το συμβόλαιο του με τον Αστέρα Τρίπολης εκπνέει στα τέλη Ιουνίου, αλλά και στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα, ο οποίος το 2009 σε ηλικία 19 ετών, έδωσε την ευκαιρία στον Φερνάντεθ να πραγματοποιήσει το επαγγελματικό ντεμπούτο του στην Σαμπαντέλ.

Ο πρώην παίκτης της Μούρθια και της Μαγιόρκα σχολίασε επίσης τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στα ραντάρ του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας ωστόσο πως θα ήθελε να παραμείνει στον Αστέρα Τρίπολης.

Μαρκ, καταρχάς πως είναι η καθημερινότητα σου με όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εξάπλωση του κορονοϊού;

«Η καθημερινότητα μου είναι πολύ μεγάλη γιατί ο 19 μηνών γιος μας μας κρατάει σε εγρήγορση όλη την ώρα δίχως παύση. Έχει πλάκα βέβαια αν και είναι εξουθενωτικό όπως καταλαβαίνουν όλοι όσοι είναι γονείς (γέλια). Το να βρίσκεσαι όλη μέρα στο σπίτι δεν είναι εύκολο.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα μου, το πρωί συνηθίζω να κάνω τις ασκήσεις που μας έχει υποδείξει η ομάδα και στη συνέχεια πηγαίνω για τρέξιμο. Στην αρχή ο κόσμος δεν είχε πάρει πολύ σοβαρά τον κορονοϊό, αλλά δυστυχώς είναι κάτι πολύ σοβαρό και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι χάνουν την ζωή τους. Ελπίζω πως θα τελειώσει σύντομα όλο αυτό».

Η οικογένεια σου βρίσκεται στην Καταλονία. Ανησυχείς με την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην Ισπανία;

«Η κατάσταση στην Καταλονία είναι αρκετά άσχημη, από την στιγμή που πρόκειται για την δεύτερη κοινότητα στην Ισπανία με τα περισσότερα κρούσματα, αλλά και τους περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό.

Όλη η οικογένεια μου βρίσκεται εκεί και ευτυχώς μέχρι στιγμής είναι καλά. Κάποια από αυτούς όμως πρέπει να πηγαίνουν στην δουλειά τους και ανησυχώ για να μην μολυνθούν από τον ιό. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι τόσο μακριά από την οικογένεια σου σε τέτοιες στιγμές».

Συμπληρώνεις δύο χρόνια στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης, υπάρχει κάποιο ματς που ξεχωρίζεις;

«Υπήρχαν κάποια ματς όπου στάθηκα τυχερός σκοράροντας στα τελευταία λεπτά βοηθώντας την ομάδα μου να νικήσει, όμως το καλύτερο παιχνίδι μου ήταν το 5-3 επί της Λάρισας στο Κύπελλο. Ήταν ένα τρελό παιχνίδι όπου καταφέραμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Υπήρχαν πολλές καλές μέρες αυτό τον χρόνο, όπως για παράδειγμα στην αναμέτρηση απέναντι στον Ατρόμητο όπου πέτυχα δύο γκολ».

Πως κρίνεις το πρωτάθλημα της Super League, είναι όπως φανταζόσουν τα πράγματα εδώ;

«Είναι ένα πρωτάθλημα που με έχει εκπλήξει. Μου αρέσει πολύ, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και αντιμετωπίζουμε ομάδες, οι οποίες μετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι πως φέτος ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής αξίζουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα».

Το συμβόλαιο σου με τον Αστέρα Τρίπολης εκπνέει στο τέλος της σεζόν, αν και όποτε ολοκληρωθεί. Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον;

«Στην παρούσα φάση είναι πολύ δύσκολο να σκέφτομαι το μέλλον γιατί είναι άγνωστο ακόμα εάν ολοκληρώσουμε και πότε την σεζόν. Ελπίζω πως θα ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και το πρωτάθλημα θα τελειώσει. Αυτό θα είναι καλό να συμβεί για τους ποδοσφαιριστές, αλλά ιδιαίτερα για τις ομάδες. Στην παρούσα φάση δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση με τον Αστέρα Τρίπολης για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Είναι μια προοπτική που θα μου άρεσε να συμβεί, όμως είμαι ανοικτός σε όλα».

Ακούστηκε πρόσφατο πως ο Παναθηναϊκός σε παρακολουθεί. Είναι μια προοπτική που θα μπορούσε να σε απασχολήσει;

«Άκουσα και εγώ γι' αυτό. Είναι τιμή για μένα, ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός να ενδιαφέρονται αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω επίσημη πρόταση αν και με αυτά τα πράγματα ασχολείται ο μάνατζερ μου».

Ο Τσάβι Ρόκα σε γνωρίζει πολύ καλά από την πρώτη σου θητεία στη Σαμπαντέλ; Ποια είναι η άποψη σου για τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού;

«Ναι, ξέρω καλά τον Τσάβι Ρόκα θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτόν για την ευκαιρία που μου έδωσε όταν ήμουν 19 ετών. Καταφέραμε να κατακτήσουμε τότε το πρωτάθλημα και να προβιβαστούμε στην Β΄ κατηγορία της Ισπανίας. Πιστεύω πως θα τα πάει πολύ καλά στον Παναθηναϊκό. Του εύχομαι πολλές επιτυχίες».

Δείτε τον Μαρκ Φερνάντεθ εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα