ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Όταν είσαι Π.Α.Ο.Κ. γιορτάζεις μια ζωή!

Όταν είσαι Π.Α.Ο.Κ. γιορτάζεις μια ζωή!

Όταν είσαι Π.Α.Ο.Κ. γιορτάζεις μια ζωή!

Ο Σταύρος Σουντουλίδης ψάχνει μέσα στις ημερομηνίες και γράφει για το αλαλούμ με τα γενέθλια του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών, του δικού μας ΠΑΟΚ…

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας του Π.Α.Ο.Κ., αλλά ακόμα και τα γενέθλιά του δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η ιστορική ασάφεια που διαιωνίζεται, εδώ και πολλά χρόνια, για το πότε κατατέθηκε, πότε εγκρίθηκε το καταστατικό και πότε είναι η ημέρα γιορτής, έχει προκαλέσει μια σύγχυση.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ακόμη και τα γενέθλια του Π.Α.Ο.Κ. δε θα μπορούσαν να είναι μια συμβατική, απλή και τετριμμένη διαδικασία.

Από τις διαφωνίες για την ακριβή ημερομηνία (12 Απριλίου που αναφέρεται  από το αναθεωρημένο καταστατικό του Ερασιτέχνη), μέχρι και το πώς τον αγαπάει και πώς το εκφράζει επίσης... Η κοινή συνισταμένη είναι δύσκολο να βρεθεί.  

O Π.Α.Ο.Κ. «φωνάζει» αυτό που τον καθορίζει εδώ και 94 χρόνια: το διαφορετικό! Ακόμη και στα «γενέθλιά» του.

Το πώς νιώθει ο καθένας τον Π.Α.Ο.Κ. στην ψυχή του έχει –σ’ αυτόν τον σύλλογο- εκατοντάδες εκδοχές, αλλά όπως και να το κάνουμε η ημέρα αναγνώρισης του Σωματείου από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ’ αριθμόν 822 απόφαση, είναι αυτή κατά την οποία πήρε σάρκα και οστά ο «Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών».

Ο μεγαλύτερος Σύλλογος του κόσμου, στα μάτια και τις ψυχές των χιλιάδων φίλων του έχει γενέθλια στις 20/04/1926, ο ΠΑΟΚτσής έχει μάθει όλα αυτά τα 90+4 χρόνια να αισθάνεται περηφάνια για την ομάδα, με το άσπρο (της ελπίδας) και μαύρο (της θλίψης) χρώμα, που έμαθε να αγαπάει και να υπηρετεί ανιδιοτελώς.

Ο ΠΑΟΚτσής σχεδόν το αγνοεί, μπορεί να μην μπαίνει καν στο τρυπάκι, της όποιας αντιπαράθεσης. Γι’ αυτόν ο Σύλλογος, ίσως να, γιορτάζει κάθε μέρα! Ένα από τα πανό της θρυλικής «θύρας 4» έγραφε: «Αδιαφορώ για ότι και αν λένε, γιατί απλά δεν ξέρουν πως νιώθω για σένα»!

Όπως φαίνεται, η κουβέντα για τη γενέθλια ημέρα του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ! Πριν από κάποια χρόνια ο Ερασιτέχνης επιχείρησε να βάλει ένα τέλος σ’ αυτή την συζήτηση, επικυρώνοντας σε μια Γενική Συνέλευση το αναθεωρημένο καταστατικό, το οποίο ανέφερε τη 12η Απριλίου ως ημέρα ίδρυσης του Συλλόγου, αλλά δεν το κατάφερε και προφανώς δεν πρόκειται να το καταφέρει ποτέ! Μετά τις αντιδράσεις που όπως ήταν φυσικό υπήρξαν, επιφυλάχθηκαν να διορθώσουν το λάθος αυτό στην επόμενη αναθεώρηση του καταστατικού.  

Ο εορτασμός των 90 χρόνων, με κορυφαία στιγμή την λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, έγινε στις 20 Απριλίου, παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κι εκείνοι, που υποστηρίζουν κάτι άλλο. Ένα πραγματικό αλαλούμ! Το οποίο, όσα  χρόνια κι αν περάσουν δε πρόκειται να σταματήσει να υπάρχει…

Όπως έγραψε σήμερα η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, «90+4 χρόνια ιστορίας. Περηφάνιας. Τιμής. Δόξας. Ανιδιοτελούς αγάπης για τον ΠΑΟΚ»!