Η γκίνια κι η τύχη του Ολυμπιακού…

Η γκίνια κι η τύχη του Ολυμπιακού…

Η γκίνια κι η τύχη του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πού ο Ολυμπιακός ατύχησε και πού στάθηκε τυχερός στη φετινή σεζόν!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 88 γκολ στα 46 παιχνίδια του στις φετινές διοργανώσεις: τα 53 στις 26 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τα 11 στα πέντε παιχνίδια του στο Κύπελλο και τα 24 στα 15 παιχνίδια του στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο μέσος όρος είναι πολύ κοντά στα δύο γκολ ανά ματς. Δεν είναι και λίγα. Ειδικά αν σκεφθούμε την γκαντεμιά που είχε με τα δοκάρια! Πώς τα κατάφεραν οι παίκτες του κι έχουν σημαδέψει 21 φορές (!) τα δοκάρια! Εξυπακούεται ότι είναι η πρώτη ομάδα σε δοκάρια στο πρωτάθλημα (13), αλλά έχει κι άλλα πέντε δοκάρια στην Ευρώπη, συν ακόμη τρία στο Κύπελλο!

Ο πιο άτυχος του Ολυμπιακού είναι κι ο μακράν πρώτος του σκόρερ, ο Ελ Αραμπί, που έχει βάλει 24 γκολ, όμως έχει και έξι δοκάρια! Με Ερυθρό Αστέρα (1-0) στο 0-0 και στο πρωτάθλημα με Αστέρα (1-0) με το σκορ στο 1-0, με ΠΑΟΚ (0-1) στο 0-1, με Βόλο (0-0) στο 0-0, με Πανιώνιο (4-0) στο 4-0 και πάλι με τον ΠΑΟΚ (1-0) στο 0-0. Επώδυνα ήταν κατά βάση τα δοκάρια στο Βόλο και με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Δεύτερος πιο άτυχος ο Γκιγέρμε, με τρία δοκάρια! Με Πλζεν (4-0) στο 0-0, με Μπασάκσεχιρ (2-0) στο 0-0 και με ΑΕΚ (0-0) στο 0-0. Και στα τρία ματς δηλαδή ο Βραζιλιάνος σημάδεψε τα δοκάρια με το αποτέλεσμα στο 0-0 και μάλιστα στο ΟΑΚΑ το δοκάρι κόστισε ένα τρίποντο.

Δύο δοκάρια έχει ο Βαλμπουενά, που κάπως έτσι έχει σκοράρει μόνο με πέναλτι! Το ένα το είχε με Βόλο (5-0) στο 1-0 και το άλλο με Ξάνθη (3-1) στο 1-0.

Δύο δοκάρια κι ο Λοβέρα, που κάπως έτσι έχει βάλει γκολ μόνο στο Κύπελλο με την Καλαμάτα. Το ένα με ΟΦΗ (2-1) στο 0-0 και το άλλο στο Βόλο (0-0) στο 0-0.

Δύο δοκάρια κι ο Γκερέρο. Ένα με Τότεναμ (2-2) στο 0-0 κι ένα με Καλαμάτα (2-0) στο 2-0.

Δύο δοκάρια πρόλαβε να έχει κι ο Χασάν! Ένα με Πανιώνιο (4-0) στο 4-0 κι ένα με Λαμία (3-2) στο 1-1.

Ένα ο Μασούρας, με Άρσεναλ (2-1) στο 1-0.

Ένα ο Σισέ, με ΠΑΟΚ (2-3) στο 2-2.

Ένα ο Μπουχαλάκης, με Αστέρα (5-0) στο 4-0.

Κι ένα ο Μπα, με Λαμία (4-0) στο 0-0

Μπορούμε να προσέξουμε ότι από τα 21 δοκάρια του Ολυμπιακού, τα 17 ήταν σε κρίσιμο σημείο, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν η, να είναι ισόπαλοι η, να προηγούνται στο γκολ.

Πόσα δοκάρια είχαν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα παιχνίδια τους με τους «ερυθρόλευκους»; Μόνο έξι! Τρία στο πρωτάθλημα και τρία στην Ευρώπη. Αλλά επειδή η μπάλα κάνει ό,τι θέλει, αυτά τα μόνο έξι δοκάρια ήταν μεγάλη τύχη για τον Ολυμπιακό. Γιατί ήταν…

Στο 0-0 με Πλίζεν (τελικό 0-0) παραλίγο αυτογκόλ Γκιγιέρμε, στο 0-0 με Ερυθρό Αστέρα το πέναλτι του Τομανέ (1-0) και στο 0-1 με Άρσεναλ (0-1) η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, που θα έκανε το σκορ 0-2 στο 86’ και θα έκρινε πιθανότατα την πρόκριση.

Και στο 1-1 με τον ΟΦΗ (τελικό 2-1) το σουτ του Ναμπί, στο 1-0 στο Αγρίνιο (3-0) η βολίδα του Αριγίμπι και στο 0-0 με τον Άρη (4-2) το πλασέ του Λάρσον.

Παρεμπιπτόντως, πέρσι ο Φορτούνης είχε κλείσει τη σεζόν με εφτά δοκάρια (!) κι ο Χασάν με τέσσερα…

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1247667974196133896

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.