60 χρόνια Α' Εθνικής: Το πρώτο γκολ από κόρνερ!

Δημήτρης Τομαράς
60 χρόνια Α' Εθνικής: Το πρώτο γκολ από κόρνερ!

bet365

Στην πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνικής», υπάρχει και ο Χαράλαμπος Χατζηδήμου, ως ο πρώτος άνθρωπος που πέτυχε γκολ με κόρνερ.

Όπως περιγράφεται στο βιβλίο και αποτυπώνεται και στον επίσημο δικτυακό τόπο της Λίγκας στις 26 Νοεμβρίου 1961 ο Φωστήρας υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγούνται 1-0 και κερδίζουν κόρνερ.

Ο Χαράλαμπος Χατζηδήμου το εκτελεί, η μπάλα παίρνει παράξενα φάλτσα και ξεγελάει τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσίρο. Είναι το πρώτο γκολ από χτύπημα κόρνερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής. Από τότε είδαμε πολλά τέτοια γκολ, με αμφισβήτηση βέβαια σε πολλές περιπτώσεις αν η μπάλα πήγαινε μέσα ή όχι, αν έπρεπε να χρεωθεί σαν αυτογκόλ και άλλες εκδοχές. Πάντως καταγράφονται, έστω με παραδοχές, 75 γκολ απευθείας από το σημείο του κόρνερ.

Φυσικά «βασιλιάς» των γκολ με κόρνερ είναι ο Βασίλης Χατζηπαναγής, που τα κατάφερε πέντε φορές! Μίμης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Σαραβάκος, Χρήστος Δημόπουλος, Παύλος Κοψαχείλης, Μοχάμεντ Αφάς, Χρήστος Ανδρεούδης και Μανώλης Κεραμιδάς το κατάφεραν μόλις δύο φορές. Συνολικά 64 ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει γκολ με χτύπημα κόρνερ.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα