Αυτός είναι για τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια!

Αυτός είναι για τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια!

Αυτός είναι για τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μία πολύ ιδιαίτερη επιλογή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που φανερώνει πολλά για το χθες, το σήμερα και το αύριο του Αντρέ Βιεϊρίνια στον Δικέφαλο του Βορρά.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μεγάλη εντύπωση έκανε μία ιδιαίτερη επιλογή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτές τις τελευταίες ημέρες… Μία επιλογή για τον Αντρέ Βιεϊρίνια που δεν έγινε τυχαία και επιπόλαια, ένα γεγονός όμως που δείχνει πολλά!

Ανά την Ευρώπη λοιπόν ξεκίνησε ένα από τα πολλά challenge που προωθεί το ένα club στο άλλο. Το θέμα αφορούσε τα μεγάλα είδωλα της ιστορίας του κάθε Συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ ρωτήθηκε-προκλήθηκε και έπρεπε να επιλέξει τέσσερις μεγάλους άσους της ποδοσφαιρικής του ιστορίας.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι για να γίνει ακόμη και διαδικτυακά μία τέτοια επιλογή που θα εμφανιστεί δημόσια και θα εκφράζει το club, δεν μπορεί να αποφασίσει ένα άτομο, ένας υπάλληλος που χειρίζεται τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν αποφάσισε και επέλεξε τα τέσσερα μεγάλα ποδοσφαιρικά του είδωλα…

Ανακοίνωσαν ότι στην κορυφαία τετράδα μπαίνει φυσικά ο Γιώργος Κούδας, ο Σταύρος Σαράφης βεβαίως, αλλά και ο Κώστας Ιωσηφίδης που πρωταγωνίστησε σε όλους τους τίτλους των δεκαετιών του ’70 και του ’80. Όλα καλά, λογικά και αυτονόητα για τους τρεις που έγραψαν ιστορία στον ΠΑΟΚ και φυσικά έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο, άρα κρίνονται μέσα από μια… απόσταση από τα γεγονότα και με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα.

Τέταρτο σε αυτή την ιστορική λίστα, ο ΠΑΟΚ έβαλε τον Βιεϊρίνια!

Τρομερή και ιδιαίτερη επιλογή, για έναν ξένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως αγωνίζεται ακόμη! Αυτό είναι το πιο ξεχωριστό στοιχείο, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις, πολύ σπάνια επιλέγεται εν ενεργεία ποδοσφαιριστής!

Και όμως ο ΠΑΟΚ, έτσι σκέφτεται και έτσι νιώθει για τον Πορτογάλο αρχηγό του! Σε τόσο μεγάλη εκτίμηση έχουν τον ποδοσφαιριστή, αλλά και τον άνθρωπο. Την προσωπικότητα Βιεϊρίνια που όλη η Ελλάδα παραδέχεται ότι κοσμεί τα γήπεδά μας με την παρουσία του. Έναν ποδοσφαιριστή βεβαίως που ο ΠΑΟΚ ανέδειξε από το 2008 και μετά, ο ΠΑΟΚ τον βοήθησε να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο της Μπουντεσλίγκα απ’ όπου έγινε και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική του ομάδα! Και μετά από όλα αυτά, ο Βιεϊρίνια έκανε… μαγικά για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ το 2017 και να ηγηθεί της μεγάλης ομάδας που έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια, γράφοντας ιστορία και με τα ρεκόρ που έχει καταρρίψει.

Ο κάθε ΠΑΟΚτσής βέβαια μπορεί να έχει τη δική του άποψη για τις πιο μεγάλες μορφές της ιστορίας του Συλλόγου. Στο θέμα όμως καταγράφουμε πώς η σημερινή ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κρίνει τον Πορτογάλο άσο και πόσο ψηλά τον τοποθετεί στα 94 χρόνια ιστορίας του Δικεφάλου.

Μετά από όλα αυτά, πιστεύει κανείς ότι ο Αντρέ δεν θα παραμείνει στην ομάδα και δεν θα κλείσει εδώ την καριέρα του; Αλίμονο…

Και μην ξεχνάμε… Κούδας, Σαράφης και Ιωσηφίδης, στον ΠΑΟΚ είναι ακόμη και τώρα, 35 χρόνια αφού σταμάτησαν το ποδόσφαιρο!

* Πολλοί ξένοι που δουλεύουν εδώ -και στο χώρο του ποδοσφαίρου-

καλούνται να μιλήσουν για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα στις ημέρες του κορονοϊού. Από τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες μίλησαν ο Ισπανός Κρέσπο και ο Πορτογάλος Μπράνκο, ο τεχνικός διευθυντής που φιλοξενήθηκε στην πατρίδα του. Όλοι, διαφημίζουν τη χώρα μας και τους Έλληνες που –προς το παρόν- αντιμετωπίζουν ψύχραιμα και πειθαρχημένα την κατάσταση! Κάτι είναι και αυτό! Χρήσιμη η διαφήμιση, για το παρόν και το μέλλον! Στο κάτω-κάτω και ποδοσφαιρικά να το δει κανείς, ένα από τα κριτήρια επιλογής ομάδας στο μέλλον, μπορεί να είναι και αυτό! Που δηλαδή υπάρχει φόβος και που μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για την αντιμετώπιση ενός ιού, ο οποίος θα αργήσει να εξαφανιστεί… Με τη ζέστη η χωρίς αυτή, η Ελλάδα μπορεί να είναι ένας καλός και πιο σίγουρος επαγγελματικός προορισμός για πολλούς Ευρωπαίους και όχι μόνο. Εξάλλου τα λεφτά παντού θα είναι λιγότερα, ενώ και τα κριτήρια επιλογής σίγουρα θα διαφοροποιηθούν …

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.