ΑΕΚ: Το top 5 των κιτρινόμαυρων στιγμών της φετινής σεζόν! (vids)

ΑΕΚ: Το top 5 των κιτρινόμαυρων στιγμών της φετινής σεζόν! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το top 5 των κιτρινόμαυρων στιγμών της φετινής σεζόν! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τις πέντε πιο σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ. Από τους Ίβιτς και Καρέρα στην υπογειοποίηση και στον Αραούχο!

Η σεζόν 2019-2020 τη δεδομένη στιγμή έχει αβέβαιο μέλλον λόγω του κορονοϊού που έχει «χτυπήσει» ανεπανόρθωτα ολόκληρο τον πλανήτη. Κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει και όλα μοιάζουν στον... αέρα για την ώρα. Στην ΑΕΚ η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον πλέον ταραχώδη τρόπο καθώς η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας με τον Μιγκέλ Καρντόσο έφερε τη γρήγορη απομάκρυνσή του. Για ένα μήνα στη συνέχεια υπήρξε μια αλλαγή του κλίματος με τον Νίκο Κωστένογλου, ωστόσο στην πορεία τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά με συνέπεια η Ένωση να μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Η έλευση του Καρέρα ήταν η όαση στην έρημο που έψαχνε η ΑΕΚ και από εκεί και μετά τα πράγματα άρχισαν να καλυτερεύουν σε όλους τους τομείς. Μέχρι και σήμερα, ωστόσο, ποιες ήταν οι πέντε από τις πιο σημαντικές στιγμές της φετινής σεζόν στους κιτρινόμαυρους;

Η πρόσληψη του Ίλια Ίβιτς στη θέση του τεχνικού διευθυντή

Παίρνοντας τα πράγματα χρονικά, η πρώτη ήταν αυτή της πρόσληψης του Ίλια Ίβιτς στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, απόφαση που ανήκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής κλήθηκε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση, προσπαθώντας να ανυψώσει αρχικά το πεσμένο ηθικό εντός των αποδυτηρίων, αλλά και να επιβάλει την απαραίτητη πειθαρχία. Την ίδια στιγμή, έχοντας τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος, ήταν αυτός που επέλεξε τον Μάσιμο Καρέρα για την τεχνική ηγεσία ενώ κατάφερε να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές στο ρόστερ με παίκτες που δεν υπολογίζονταν, προχωρώντας παράλληλα στην πετυχημένη κίνηση της απόκτησης του Ντάμιαν Σιμάνσκι, αλλά και του ταλαντούχου Ζίγκα Λάτσι. Ο Ίβιτς από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε τον άνθρωπο πάνω στον οποίο βασίστηκε η ΑΕΚ για να ξεπεράσει την τρικυμία που είχε δημιουργηθεί από τον κακό προγραμματισμό (όπως αποδείχθηκε) του καλοκαιριού και όπως αποδεικνύεται ήταν το κατάλληλο άτομο γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Καρέρα και η αλλαγή της εικόνας

Η δεύτερη ήταν, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η έλευση του Μάσιμο Καρέρα. Από την παρουσίασή του ο Ιταλός προπονητής έκανε γνωστή τη φιλοσοφία του για να αλλάξει η εικόνα της ΑΕΚ και έπραξε ό,τι είχε υποσχεθεί. Η νοοτροπία του νικητή, η μαχητικότητα και η ένταση που επανήλθαν στο παιχνίδι της Ένωσης, η συμπαγής ανασταλτική λειτουργία, η προσαρμοστικότητα των παικτών κατά τη διάρκεια των αγώνων στις εναλλαγές των σχηματισμών και στις εντολές από τον πάγκο, η ομαδικότητα και το οικογενειακό κλίμα που επέστρεψαν αφήνοντας στην άκρη το «εγώ», αποδείχθηκαν κλειδιά για τη βελτίωση των κιτρινόμαυρων. Ο Καρέρα «κέρδισε» τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι επικρατεί πλέον δικαιοσύνη εντός της ομάδας, με τον Ιταλό κόουτς να… σφίγγει τα λουριά, καταφέρνοντας να βρει με αυτόν τον τρόπο το κουμπί σε όλους τους παίκτες του ρόστερ παρουσιάζοντας ένα ομοιογενές σύνολο.

Οι υπογραφές στην Περιφέρεια Αττικής για την υπογειοποίηση

Εκτός των γραμμών του γηπέδου, κάτι που συνέπεσε με την έλευση του Καρέρα στη θέση του προπονητή, η ΑΕΚ μέσα στη φετινή σεζόν βρέθηκε στην πολύ ευχάριστη θέση να ακούσει τα καλά νέα από την Περιφέρεια Αττικής. Φυσικά και αυτά αφορούσαν τις υπογραφές για την έναρξη της υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια δίπλα από την Αγιά Σοφιά. Ήταν κάτι που περίμενε με ανυπομονησία η Ένωση εδώ και πάρα πολύ καιρό, καταφέρνοντας να ξεπεράσει αρκετούς σκοπέλους που εμφανίστηκαν στον δρόμο της. Ένα έργο το οποίο άλλωστε ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία του νέου γηπέδου. Γι’ αυτό και το «πράσινο φως» που δόθηκε από την Περιφέρεια τον Δεκέμβρη ήταν ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της Ένωσης στην παραδοσιακή της γειτονιά, ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα στην ολοκλήρωση του ονείρου της Αγιά Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η μεγάλη επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο

Στα μέσα της σεζόν, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, υπήρξε και η επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ. Μια επιστροφή που… τρέλανε τους φίλους των «κιτρινόμαυρων» οι οποίοι είδαν τον αγαπημένο τους «Τσίνο» να φοράει και πάλι τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε ό,τι ήταν δυνατό από τη μεριά του για να επιστρέψει στην Ένωση, εκδηλώνοντας για ακόμα μια φορά και αυτός την αγάπη του για την ομάδα. Η υποδοχή των φίλων της ΑΕΚ στον Αραούχο ήταν αποθεωτική, με το χαμόγελο να είναι συνεχώς ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου τον δανεισμό του Αραούχο και μάλιστα αυτή τη φορά κατάφερε να πετύχει στο deal και οψιόν αγοράς, κάτι που σημαίνει ότι πλέον έχει τη δυνατότητα να τον κάνει δικό της καταβάλλοντας στη Λας Πάλμας το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τη Λας Πάλμας.

Η πρώτη νίκη σε ντέρμπι έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων τη φετινή σεζόν τα πράγματα δεν ήταν ικανοποιητικά, ωστόσο αυτό με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο άρχισε να αλλάζει. Και με τον Ιταλό προπονητή ήρθε και η πρώτη νίκη σε ντέρμπι για την Ένωση έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια. Η ΑΕΚ επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 1-0 με το πανέμορφο γκολ του Αραούχο έβαλε τέλος στο πολύ αρνητικό σερί των 13 ντέρμπι χωρίς νίκη που κουβαλούσε τους προηγούμενους 22 μήνες! Ήταν κάτι που έλειπε από την ΑΕΚ για να τονώσει την αυτοπεποίθησή της και να ενισχύσει το πνεύμα του νικητή που είχε «τσαλακωθεί» στην ψυχολογία των παικτών. Μάλιστα η επιστροφή στις νίκες συνδυάστηκε με γκολ του Αραούχο κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς η τελευταία νίκη των κιτρινόμαυρων σε ένα μεγάλο ματς εντός των συνόρων ήταν πάλι με πρωταγωνιστή τον «Τσίνο» χάρη στα δύο τέρματα που είχε σημειώσει κόντρα στους «πράσινους» βάφοντας ουσιαστικά τον τίτλο κιτρινόμαυρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα