Προπονητής που πήρε πρωτάθλημα στην Ελλάδα, δεν έμεινε! Η μεγάλη πρόκληση για τον Ολυμπιακό!

Προπονητής που πήρε πρωτάθλημα στην Ελλάδα, δεν έμεινε! Η μεγάλη πρόκληση για τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό.

Virtual Sports* στο επίκεντρο του καζίνο. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Να λοιπόν που είδε το φως της δημοσιότητας και το πρώτο όνομα ομάδας που φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Πέδρο Μαρτίνς: Λοκομοτίβ Μόσχας παρακαλώ.

Η πληροφορία δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί-διασταυρωθεί με ασφάλεια, για διάφορους λόγους, αλλά αν ισχύει θα είναι…θέμα. Μιλάμε για ομάδα που την τελευταία τριετία στη Ρωσσία έχει ένα πρωτάθλημα (πρόπερσι), μία δεύτερη θέση (πέρσι), ενώ και φέτος είναι δεύτερη πίσω από την πανίσχυρη Ζενίτ. Σύλλογος από την πλούσια Μόσχα, με παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη διετία και με οικονομική δυνατότητα να παίρνει παίκτες από την Παρί, την Ίντερ, την Τότεναμ, τη Σάλκε, τη Λιόν, τη Λιλ. Κι έχει και δύο Πορτογάλους στο ρόστερ της (Ζοάο Μάριο κι Έντερ, άρα έχει πρόσβαση σε αυτή την αγορά).

Δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει που ο Μαρτίνς έχει βάλει τον εαυτό του στο market , μέσω των γραφείων μάνατζερ με τα οποία συνεργάζεται-είναι απολύτως λογικό να προσπαθεί κι αυτός να εξαργυρώσει την εξαιρετική σεζόν την οποία έκανε φέτος με τον Ολυμπιακό, σαν συνέχεια μάλιστα της απολύτως αξιοπρεπούς περσινής. Αυτή την στιγμή, ο Πέδρο είναι στο πικ της καριέρας του, λίγο πριν συμπληρώσει τα 50 χρόνια του και με συμβόλαιο που λήγει σε τρεις μήνες.

Ας είμαστε ρεαλιστές…Ας δούμε αυτό που υπάρχει μπροστά μας και αδυνατούμε να το δούμε. Η, ίσως κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε, αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια πήραν οι εξής ξένοι προπονητές…

Ο Ρουμάνος Λουτσέσκου πέρσι (2019) με τον ΠΑΟΚ. Κι αμέσως έφυγε κι υπέγραψε στην Αραβία.

Ο Ισπανός Χιμένεθ πρόπερσι (2018) με την ΑΕΚ. Κι αμέσως έφυγε κι υπέγραψε στην Λας Πάλμας.

Ο Πορτογάλος Μάρκο Σίλβα το 2016 με τον Ολυμπιακό. Κι αμέσως έφυγε, περιμένοντας πρόταση από το εξωτερικό και πηγαίνοντας στην αγγλική Χαλ μετά από κάποιους μήνες.

Ο Πορτογάλος Βίτορ Περέϊρα το 2015 με τον Ολυμπιακό. κι αμέσως έφυγε κι υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε.

Δεν το έχετε κατανοήσει; Όλοι οι ξένοι προπονητές που πήραν πρωτάθλημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (το 2017 ο Ολυμπιακός το τέλειωσε και το πήρε με τον Λεμονή στον πάγκο) έφυγαν με το που το πήραν! Κανείς δεν έμεινε, κανείς δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του, δεν υπέγραψε καινούργιο με την ομάδα που πήρε τον τίτλο. Όλοι πήγαν κάπου αλλού και βρήκαν ένα καλύτερο συμβόλαιο, εξαργυρώνοντας το πρωτάθλημα που πήραν.

Ο Μαρτίνς δεν έχει πάρει ακόμη το φετινό πρωτάθλημα, αλλά είναι απολύτως εύλογο να θέλει να εξαργυρώσει τη χρονιά που κάνει φέτος στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη). Τη δουλειά τους κάνουν οι μάνατζερ του, που φαντάζομαι ότι τον προτείνουν σε καλές ομάδες από σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τι κάνει ο Ολυμπιακός; Απολύτως εύλογα κι αυτός επιθυμεί να κρατήσει τον Πέδρο! Τον ξέρει, δύο χρόνια είδε μία καλή δουλειά, φέτος είδε κι αποτελέσματα. Καθαρά ποδοσφαιρικά, δικαιολογημένα επιθυμεί να συνεχίσει μαζί του και για μία τρίτη χρονιά.

Ο σύλλογος έχει μπροστά του μία τεράστια (όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό) πρόκληση, ακριβώς αυτό, να κρατήσει τον Μαρτίνς! Να κάνει ό,τι δεν έκαναν τα αμέσως προηγούμενα χρόνια κι ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου κι η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ κι ο ίδιος ο Ολυμπιακός με τον Μάρκο…

Εύκολο δεν είναι, αλλά το διακύβευμα μοιάζει πραγματικά μεγάλο. Ειδικά αν θυμηθούμε τι έκανε φέτος ο ΠΑΟΚ, που δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Λουτσέσκου, τι έκανε πέρσι η ΑΕΚ που δεν είχε μπορέσει να κρατήσει τον Χιμένεθ, τι έκανε πρόπερσι ο ίδιος ο Ολυμπιακός που δεν είχε μπορέσει να κρατήσει τον Μάρκο Σίλβα (κι άλλαξε τις δύο αμέσως επόμενες σεζόν οκτώ φορές προπονητή: Βίκτορ Σάντσεθ, Πάουλο Μπέντο, Βασίλη Βούζα, Λεμονή, Χάσι, Λεμονή, Όσκαρ Γκαρθία, Κόντη)...

Είναι μία δύσκολη, αλλά ωραία πρόκληση. Κι αξίζει να την παλέψει δυνατά, αποφασιστικά κι επίμονα ο Ολυμπιακός…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.