ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πρόταση Κούγια για οριστικό τέλος και αναδιάρθρωση: Είναι εφικτή ή όχι;

Πρόταση Κούγια για οριστικό τέλος και αναδιάρθρωση: Είναι εφικτή ή όχι;

Πρόταση Κούγια για οριστικό τέλος και αναδιάρθρωση: Είναι εφικτή ή όχι;

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ έθεσε στο τραπέζι τη ριζοσπαστική λύση της αναδιάρθρωσης, εν μέσω μίας πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει όλος ο κόσμος

Από καιρό υπάρχουν σενάρια αναδιάρθρωσης και σήμερα (16/3) ο Αλέξης Κούγιας έθεσε, για πρώτη φορά, το ζήτημα δημόσια. Αυτόματα εγείρεται το εξής  ερώτημα: Είναι ή όχι εφικτό να συμβούν όλα όσα αναφέρει ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ και το ενδεχόμενο την επόμενη σεζόν να γίνουν 16 οι ομάδες στην SL; Ας δούμε ορισμένα στοιχεία-δεδομένα.

*Τα όσα είπε στην επιστολή του είναι απόρροια συζητήσεων, σε φιλολογικό επίπεδο, πριν καν ξεσπάσει η κρίση του κορονοϊού.

*Οι συζητήσεις είχαν γίνει με αφορμή το γεγονός πως η ΕΡΤ δείχνει αποφασισμένη να απεμπλακεί από το ποδόσφαιρο και κυρίως από τις μικρές κατηγορίες.

*Βέβαια τότε υπήρχε κουβέντα για να υπάρξουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Ηταν άλλη η ουσία εκείνο το διάστημα, αλλά ως αποτέλεσμα είχε και πάλι τη συζήτηση για αύξηση των ομάδων της SL 1.

*Θεωρητικά το «δεν πέφτει κανένας»... ακούγεται τρελό, αλλά ας μην ξεχνάμε πως βιώνουμε ως χώρα και κόσμος γενικότερα μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αρα δεν πρέπει να πηγαίνουμε by the book.

*Παράλληλα είναι και άδικο για πολλές ομάδες, κυρίως της SL2, ωστόσο εάν τελικά δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα, τότε τι θα συμβεί;

*Εκεί βρίσκεται η απάντηση. Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ίσως οδηγηθούμε σε ριζοσπαστικές λύσεις.

*Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο Κούγιας πριν από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του ενημέρωσε για τις προθέσεις του και αρκετούς προέδρους της SL, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή η ανταπόκριση που έλαβε.

*Επί της ουσίας είναι κάτι που δεν θα έχει συμβεί ξανά, αλλά μήπως και όσα γίνονται γύρω μας δεν αποτελούν μια πρωτοφανή εμπειρία;

*Απάντηση στην πρότασή του ή οποιαδήποτε άλλη υπάρξει στο άμεσο μέλλον προς το παρόν δεν υπάρχει. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν θα διεξαχθούν κάποια στιγμή τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

*Εφόσον το πρωτάθλημα τελειώσει εδώ, τότε η όποια λύση δοθεί θα είναι, λογικά, εκτός «κανόνων».  Όπως άλλωστε ενδέχεται να συμβεί σε πολλές χώρες. Ανάλογη συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν υπάρχει στην Αγγλία, την Ιταλία και αλλού.