Έχει συμβιβαστεί με την ιδέα δημιουργίας ομάδας από την αρχή

Έχει συμβιβαστεί με την ιδέα δημιουργίας ομάδας από την αρχή

Έχει συμβιβαστεί με την ιδέα δημιουργίας ομάδας από την αρχή

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος συγκέντρωσε υλικό μέσα από τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, συνυπολογίζει την «καμπάνα» της FIFA και στέκεται στην πολιτική που θα αναγκαστεί να εφαρμόσει η ΠΑΕ Άρης.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Leprechaun goes Wild» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Εκ των πραγμάτων αυτή θα εμπεριέχει αυστηρά οικονομικά κριτήρια. Αυτό διαπιστώνεται μέσα από τη διαπραγματευτική τακτική που ακολουθούν οι «κίτρινοι» στις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο αγωνιστικό πλάνο της επόμενης χρονιάς. Επί του παρόντος όμως δεν μπορούν να είναι, με καθαρά οικονομικά κριτήρια. Πλην της υπόθεσης του Φραν Βέλεθ η οποία ξεκαθάρισε νωρίτερα του αναμενομένου, οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καθεστώς εκκρεμότητας. Κακά τα ψέματα όμως, μειώθηκαν οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνιών. Διότι δεν υπάρχει η πρόθεση παροχής συμβολαίων της τάξεως των 280-300 χιλιάδων ευρώ ή ακόμη, δεν υφίσταται η παραμικρή πολυτέλεια για αυξήσεις της τάξεως του 100%. Δεν τίθεται θέμα μη αναγνώρισης της προσφοράς του καθενός, πολύ ξεκάθαρα υπερισχύει η αναγκαιότητα οικονομικού εξορθολογισμού.

Εκ των πραγμάτων, οι «κίτρινοι» θα αναγκαστούν να μειώσουν τον προϋπολογισμό τους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο οποίος δεν θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο συμβολαίων. Σημείωση: Όταν ο αγωνιστικός προϋπολογισμός (δηλαδή το ποσό που θα εισπράξουν οι ποδοσφαιριστές βάσει συμβολαίων) ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, ο κύριος προϋπολογισμός μιας εταιρίας είναι μεγαλύτερος κατά περίπου τρεις φορές, καθώς εκεί συμπεριλαμβάνεται η εφορία των συμβολαίων, τα έξοδα της εταιρίας, οι μετακινήσεις, η διαμονή των αθλητών και πολλά ακόμη.

Ο Άρης θα αναγκαστεί να αλλάξει ρότα γιατί θα πρέπει να υπερισχύσει ο κανόνας της εταιρικής βιωσιμότητας. Αυτό δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Ο προϋπολογισμός «φορτώθηκε» με αγορές αλλά και συμβόλαια δυσανάλογα της αξίας ή της προσφοράς των αθλητών. Αυτά τα λάθη, πιθανόν, θα τα πληρώνει ο Άρης μέχρι το τέλος του 2020 και σίγουρα δεν μπορεί να τα επαναλάβει. Εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να μπει σε διαδικασία επανεκτίμησης της χρησιμότητας του καθενός με την ταυτόχρονη αναζήτηση τρόπων λύσης των συμβολαίων και με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ομάδας με 14-15 πρωτοκλασάτους οι οποίοι θα είναι στο ίδιο (ποιοτικά) επίπεδο και το ρόστερ θα συμπληρώνεται με φθηνές και λιγότερο ποιοτικές λύσεις.

Η «καμπάνα» από τη FIFA

Η ΠΑΕ Άρης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και επί τούτου φρόντισε να υπενθυμίσει η FIFA. Ανεξαρτήτων των όποιων επικοινωνιακών τεχνασμάτων και της αναγωγής των οικονομικών της «κίτρινης» ΠΑΕ σε βασικό προϊόν προς… πώληση, τα δεδομένα είναι πολύ ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Το ζήτημα της ΠΑΕ Άρης απασχολεί την πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Στην περίπτωση που η τελευταία απορρίψει τους ισχυρισμούς του Άρη, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί στο CAS. Επί του παρόντος, το ποσό των 1.2 εκατομμυρίων ευρώ «κρέμεται» και κανείς δεν ξέρει που θα πέσει. Αν πέσει στο κενό, προφανώς στην Αλκμήνης θα πάρουν βαθιά ανάσα, αν όμως «προσγειωθεί» στο… κεφάλι των ανθρώπων του Άρη και ειδικά του Θόδωρου Καρυπίδη, αυτομάτως θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει ακόμη πιο σκληρή οικονομική πολιτική.

Το ενδεχόμενο επιβολής ποινής αφαίρεσης βαθμών ή απαγόρευσης συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, προφανώς είναι υπαρκτό αλλά για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει α) να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του Άρη, β) να μην υπάρξει εκκρεμοδικία στο CAS και γ) να αρνηθεί ο Άρης να πληρώσει το ποσό. Ακόμη κι αν γίνουν τα δύο πρώτα, δεν θα συμβεί το τρίτο. Επίσης, στην περίπτωση που η FIFA στείλει σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών, πώς θα το εφαρμόσει η ΕΠΟ της οποίας οι απόψεις (επί του θέματος) είναι ταυτόσιμες μ’ αυτές του Άρη και παράλληλα εξέδωσε δελτίο στον Φιορίν Ντουρμισάι επιδεικνύοντας διαφορετικό σκεπτικό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία; Αυτά, ασχέτως της άποψης ότι α) κακώς ο Άρης βασίστηκε αποκλειστικά στις ερμηνείες της άπειρης ΕΠΟ και β) επίτρεψε αυτή την ιστορία να φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο μη κάνοντας δραστικές κινήσεις όταν έφθασαν τα έγγραφα στα χέρια του.

ΥΓ: Στη συζήτηση που έγινε στα μέσα της εβδομάδας μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη και των ποδοσφαιριστών, ο πρώτος δεσμεύτηκε ότι εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν δόσεις συμβολαίων έως και την 31 Ιανουαρίου. Η πλειοψηφία των ομάδων της Superleague έχουν χρέος αρκετών μηνών, ακόμη και εταιρίες υπεράνω υποψίας. Ένα από τους βασικούς λόγους είναι η καθυστέρηση είσπραξης χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.