ΑΕΛ: Ο Κρίστινσον και οι άλλοι με 20 και πλέον συμμετοχές

Φώτης Καρακούσης
Με τον Έγκουμντουρ Κρίστινσον να είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί και στα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, 7 συνολικά παίκτες της ΑΕΛ έχουν από 20 και πλέον συμμετοχής στην φετινή Super League.

Με τις ομάδες να συνεχίζουν την προετοιμασία τους είτε για τα πλέι οφ, είτε για τα πλέι άουτ, το δικό τους ενδιαφέρον έχουν οι αριθμοί της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Όσον αφορά την ΑΕΛ που τερμάτισε στην 8η θέση, οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω, αλλά δεν τα κατάφεραν μένοντας εκτός της εξάδας. Ο Μιχάλης Γρηγορίου στους 26 αγώνες που έδωσε η ομάδα του χρησιμοποίησε συνολικά 31 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 7 είχαν από 20 συμμετοχές και πάνω.

Δεν βγήκε λεπτό ο Ισλανδός

Πρώτος από όλους όσον αφορά τις συμμετοχές ήταν ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον. Ο Ισλανδός τερματοφύλακας όχι μόνο ήταν ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε και στα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά δεν βγήκε λεπτό. Συνολικά αγωνίστηκε για 2.478 λεπτά (στην super league μετράνε και τις καθυστερήσεις) και ήταν εκ των στυλοβατών της άμυνας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να μπορέσει η ομάδα να βρεθεί στην θέση αυτή.

Ακόμα δύο αμυντικοί πάνω από 20 συμμετοχές

Εκτός από τον Κρίστινσον υπήρξαν ακόμα δύο αμυντικοί της ΑΕΛ που είχαν από 20 και πλέον συμμετοχές. Και οι δύο ήταν στόπερ. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μόρα και τον Αλέξη Μιχαήλ. Ο πρώτος έπαιξε σε 25 αγώνες (2.212 λεπτά) και εκτός της αμυντικής του προσφοράς, πέτυχε και 2 γκολ. Ο δεύτερος είχε συνολικά 23 συμμετοχές (2.145 λεπτά), ενώ σκόραρε και 1 φορά.

Ένας ο μέσος, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να ανεβαίνει στην επίθεση

Συνεχίζουμε με την μεσαία γραμμή, όπου ουσιαστικά έχουμε έναν παίκτη με πάνω από 20 αγώνες. Θα μπορούσαμε να είχαμε δύο ή και τρεις αν βάζαμε μέσα και τον Ουάρντα, αλλά τόσο ο Αιγύπτιος, όσο και ο Μιλοσάβλιεβιτς έπαιζαν περισσότερο στην επίθεση. Ο μοναδικός μέσος είναι ο Αντνάν Σεσέροβιτς, με τον Βόσνιο να τελειώνει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 23 αγώνες (1.851 λεπτά), χωρίς να πανηγυρίζει κάποιο δικό του τέρμα.

Τρεις επιθετικοί, με τους μεσοεπιθετικούς να κάνουν την διαφορά

Τέλος οι τρεις ακόμα παίκτες που έπαιξαν πάνω από 20 ματς είναι δύο μεσοεπιθετικοί και ένας σέντερ φορ. Οι δύο μεσοεπιθετικοί είναι και αυτοί με τα περισσότερα τέρματα, έχοντας μια εξαιρετική χρονιά. Ο λόγος για τους Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς και Αμρ Ουάρντα. Ο Σέρβος από μέσος ανέβηκε πιο ψηλά και συνολικά στα 23 παιχνίδια που αγωνίστηκε (1.829 λεπτά), κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 8 φορές. Ο Αιγύπτιος από την άλλη είχε 22 συμμετοχές (2.058 λεπτά) και πέτυχε 6 τέρματα, ενώ έδωσε και 5 ασίστ σε μια ακόμα γεμάτη χρονιά. Τέλος ο Μάρκο Νούνιτς που δυστυχώς ήταν ο μεγάλος άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στην 26η αγωνιστική και θα μείνει λόγω ρήξης χιαστού 6 μήνες εκτός, έπαιξε συνολικά 21 ματς (1.182 λεπτά) και πέτυχε 2 γκολ.

Οι παίκτες της ΑΕΛ με 20 και πάνω συμμετοχές στο πρωτάθλημα

Έγκμουντουρ Κρίστινσον (τερματοφύλακας, Ισλανδία) 26 συμμετοχές 2.478 λεπτά

Βαγγέλης Μόρας (κεντρικός αμυντικός) 25 αγώνες 2.212 λεπτά, 2 γκολ

Αλέξης Μιχαήλ (κεντρικός αμυντικός) 23 αγώνες 2.145 λεπτά, 1 γκολ

Αντνάν Σεσέροβιτς (μέσος, Βοσνία) 23 αγώνες 1.851 λεπτά

Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς (μέσος, Σερβία) 23 αγώνες 1.829 λεπτά, 8 γκολ

Αμρ Ουάρντα (μεσοεπιθετικός, Αίγυπτος) 22 αγώνες 2.058 λεπτά, 6 γκολ

Μάρκο Νούνιτς (επιθετικός, Σλοβενία) 21 αγώνες 1.182 λεπτά, 2 γκολ