Η έκθεση του παρατηρητή και το φύλλο αγώνα προκαλούν ερωτήματα για τη συνέχιση του ματς

Η έκθεση του παρατηρητή και το φύλλο αγώνα προκαλούν ερωτήματα για τη συνέχιση του ματς

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την έκθεση του παρατηρητή και το φύλλο αγώνα κι αναρωτιέται πως αποφασίστηκε να συνεχιστεί το ματς μετά από επίθεση στους διαιτητές...

Εφές Αναντολού - Ολυμπιακός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Η έκθεση του παρατηρητή και το φύλλο αγώνα περιγράφουν το σκηνικό ζούγκλας που κυριάρχησε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-Άρης και προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες διεξαγωγής του δευτέρου ημιχρόνου.

Το κουβάρι των γεγονότων ξεδιπλώνεται με τον πλέον ωμό τρόπο καθώς τόσο η έκθεση του παρατηρητή όσο και το φύλλο αγώνα επιβεβαιώνουν στο απόλυτο το κλίμα ζούγκλας που κυριάρχησε (κυρίως) στο ημίχρονο του αγώνα και τους λόγους της (περίπου) 20λεπτης καθυστέρησης στη έναρξη του δευτέρου μέρους.

Στην έκθεσή του, ο παρατηρητής Συμεών Τσοκλακίδης σημείωσε την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκαν οι διαιτητές αλλά και ότι μη διαπιστευμένος φίλαθλος της ΑΕΚ πήγε στον επόπτη και… «έπιασε τα γεννητικά όργανα του και τα πίεσε». Σημείωσε επίσης ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαστούκισε τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Σημειωτέον ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης δεν αντέδρασε, αλλά κράτησε την ψυχραιμία του. Στο φύλλο αγώνα, ο Πορτογάλος διαιτητής μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς αναφέρει ότι ένας «ασπρομάλλης» τους έβρισε, τους είπε ότι είναι ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ότι είναι το αφεντικό και έπιασε τον πρώτο βοηθό διαιτητή από τα γεννητικά όργανα και τα έσφιξε.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Αλέξανδρος Σιμιτζόγλου ήδη συγκεντρώνει στοιχεία για την ποινική δίωξη των προσώπων που προκάλεσαν τα επεισόδια (σ. σ. το πειθαρχικό σκέλος είναι στην αρμοδιότητα της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ), ενώ αναμένεται και η έκθεση της Αστυνομίας.

Ωστόσο, πέραν των παραπάνω, μέσα απ’ όλα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι όσα έχουν σημειωθεί, δεν αποτελούν αποκυήματα ανθρώπινης φαντασίας ή κομμάτι επικοινωνιακής πολιτικής, αλλά γεγονότα που έλαβαν χώρα και τα οποία επιβεβαιώνονται από τα θεσμοθετημένα όργανα του αγώνα.

Παράλληλα όμως, προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα όπως
α) πώς αποφασίστηκε να συνεχιστεί το παιχνίδι από τη στιγμή που υπήρξε φραστική και σωματική επίθεση κατά των διαιτητών του αγώνα;

β) δέχθηκε παρέμβαση ο διαιτητής του αγώνα Σοάρες Ντίας στο διάστημα της (περίπου) 20λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου;

γ) είναι αλήθεια ότι ο Ντίας επικοινώνησε με τον Μέλο Περέιρα για να τον ενημερώσει για τα σοβαρά περιστατικά που έλαβαν χώρα και ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής του ζήτησε να συνεχίσει το παιχνίδι γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιζόταν η γηπεδούχος ομάδα;

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο το ενδεχόμενο τιμωρίας της ΑΕΚ, όσο η διαλεύκανση όλων όσων συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα, η αποκάλυψη του ρόλου που διαδραμάτισε ο καθένας και η παροχή μιας σοβαρής απάντησης για τους λόγους που συνεχίστηκε ένα παιχνίδι με όλα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο, στον χώρο των αποδυτηρίων ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.