Αν απογοητευτεί από το μείον πέντε, μπορεί να χάσει όλους τους στόχους

Αν απογοητευτεί από το μείον πέντε, μπορεί να χάσει όλους τους στόχους

Αν απογοητευτεί από το μείον πέντε, μπορεί να χάσει όλους τους στόχους

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταθέτει τα συμπεράσματά του για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και φυσικά μετά τα όσα γίνονται σε αίθουσες δικαστηρίων, δικαιοδοτικών οργάνων αλλά και στη Λίγκα.

Ρεάλ - Σίτι με Super Derby προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ολυμπιακό και κάπως έτσι βιώνει ένα διάστημα όπου:

- Μετράει τρεις ήττες μέσα σε δύο μήνες, εκεί όπου –στο πρωτάθλημα- είχε να χάσει ενάμισι χρόνο!

-Μένει πίσω από την πρώτη θέση πέντε βαθμούς

- Μεγαλώνει την εσωστρέφειά του που αναπόφευκτα δημιουργείται μετά από τέτοιες καταστάσεις σε μεγάλες ομάδες

Η πρώτη ήττα από τον Άρη έκανε κακό στην αυτοπεποίθηση της ομάδας του Φερέιρα. Η δεύτερη ήττα από τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίστηκε τέλεια και βοήθησε όλους να δουν λάθη και παραλείψεις για να δουλέψουν επάνω σε αυτά και να διορθώσουν την εικόνα. Τώρα τι θα γίνει;

Επειδή αφουγκραζόμαστε πράγματα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι: Αν τώρα στον ΠΑΟΚ απογοητευτούν από αυτή την ήττα και τον μείον πέντε στη βαθμολογία, αν τώρα τους πάρει εντελώς από κάτω και δεν πιστέψουν ότι γυρίζει η κατάσταση, αν (όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα) κυριαρχήσει η αίσθηση του… «δεν φταίω εγώ, αλλά δεν πειράζει υπάρχει το εύκολο θύμα που θα πέσει η ευθύνη επάνω του», τότε ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει μόνο το πρωτάθλημα. Αν αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θυμόσουν ποδοσφαιρικά και δεν αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους και τους πάρει από κάτω, θα χάσουν ΚΑΙ το πρωτάθλημα ΚΑΙ το κύπελλο ΚΑΙ τα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ!

Για τον προπονητή τα έχουμε γράψει 100 φορές. Ο ΠΑΟΚ τον επέλεξε ξαφνικά ένα Σάββατο στα τέλη Ιουνίου και τον έβγαλε για πρώτη φορά από την Πορτογαλία, για να προπονήσει την δεύτερη-τρίτη ομάδα της καριέρας του, σε ένα απολύτως τοξικό ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, χωρίς μάλιστα να μπορεί να τον βοηθήσει με μεταγραφές. Ο Γιώργος Σαββίδης γράφει τα αυτονόητα και τον στηρίζει. Οι παράγοντες πρέπει να δρουν με βάση την ποδοσφαιρική λογική και όχι τι λέει ο περίγυρος. Εκείνοι γνωρίζουν λεπτομέρειες, εκείνοι έχουν την ευθύνη και δεν αποφασίζουν μέσα από γκάλοπ. Στο κάτω-κάτω και... για να μην ξεχνιόμαστε, αν λειτουργούσαν έτσι οι ομάδες και στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ, δεν θα είχε κερδίσει τίποτα τα τελευταία χρόνια.

* Ο Ολυμπιακός και οι γνωστοί-μόνιμοι ακόλουθοί του, θέλουν να μας πείσουν ότι: Η γνωμοδότηση που έβγαλε μία Επιτροπή που συνέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης τον οποίο η κυβέρνηση δεν θέλει να εμφανίζει σε συναντήσεις με τους ανώτατους ευρωπαϊκούς φορείς του ποδοσφαίρου, Επιτροπή που αποτελείται από έναν συνταξιούχο, μερικούς δικηγόρους που ξεκατινιάζονται στα ραδιόφωνα, έναν καθηγητή του εμπορικού δικαίου και έναν λογιστή, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε κανένα όργανο. Ούτε διοικητικό (όπου και αυτοί έχουν προσφύγει παλιότερα) ούτε ποδοσφαιρικό!

Σε κάθε περίπτωση έβαλλαν κατά του ΠΑΟΚ, έχασαν γι’ άλλη μία φορά χθες στη Λίγκα και μετά τα όσα ειπώθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό τη Δευτέρα, δεν γίνεται να μην χάσουν και στην ουσία της υπόθεσης. Το πόσο βιάζονται πάντως να στηρίξουν την πρώτη γνωμοδότηση αυτής της ΕΕΑ του Αυγενάκη πάνω στην οποία τόσα πολλά έχουν επενδύσει, φάνηκε από το ότι και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ έκαναν λάθος με την αίτηση για πρόσθετη παρέμβαση και τώρα βάσει νόμου θα πρέπει να μείνουν εκτός διαδικασίας!

Επί της ουσίας γι’ αυτή την υπόθεση, ας αναρωτηθεί ο κόσμος: Γιατί οι καταγγέλλοντες απέτυχαν να στηρίξουν την έννοια πολυϊδιοκτησία και την άφησαν στην άκρη; Γιατί πλέον ΔΕΝ μιλάνε ούτε για συνδεδεμένες εταιρίες; Γιατί μετά την εκδίκαση της Δευτέρας θα σταματήσουν να λένε και για παρένθετα πρόσωπα, μέχρι να πάψει κάθε αναφορά και σε ζητήματα επιρροής; Γιατί τέλος πάντων δεν επιθυμούν εκδίκαση επί της ουσίας ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού εκτός από αυτή την ΕΕΑ του Αυγενάκη;

* Δηλαδή τώρα μετά από όσα (ΔΕΝ) έγιναν με την επίσκεψη Τσέφεριν στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση παρενέβη και βοήθησε προς κάποια κατεύθυνση; Ή μήπως ήταν όλα ΠΟΛΥ χρήσιμα έτσι ώστε με αφορμή την ατάκα του Τσέφεριν… «το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματά του» να καταλάβουν όλοι όσοι θέλουν να παρέμβουν, ότι αν συνεχίσουν θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.