Επικά τα νούμερα Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Επικά τα νούμερα Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα συγκλονιστικά δεδομένα των δύο πιο μεγάλων σε ηλικία άσων του Ολυμπιακού, που είναι και οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος

Άρης - ΑΕΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Είναι οι δύο μακράν καλύτεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από τη μέση και πάνω. Κι οι δύο καλύτεροι του πρωταθλήματος, με τον Μίσιτς του ΠΑΟΚ μέσα στην κορυφαία τριάδα. Αναφέρομαι βέβαια στον Ελ Αραμπί και στον Βαλμπουενά.

Τα νούμερα των δύο έμπειρων παικτών σε αυτή την πρώτη τους σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι επικά! Και δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή του συλλόγου που το περασμένο καλοκαίρι είχε αποφασίσει να φέρει στην ομάδα κάποιους ποδοσφαιριστές όχι μόνο μεγάλης αξίας, αλλά και μεγάλης εμπειρίας, με παραστάσεις. Να που τώρα οι δύο πιο μεγάλοι σε ηλικία ξένοι «ερυθρόλευκοι» άσοι, ο Βαλμπουενά στα 35 προς 36 (!) κι ο Ελ Αραμπί στα 33, είναι οι καλύτεροι της ομάδας, σταθερά από την αρχή της σεζόν έως σήμερα, δηλαδή εφτά μήνες τώρα. Παρότι μάλιστα ο Γάλλος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα επί τρεις ολόκληρους μήνες από θλάσεις, ο δε Μαροκινός ήταν αλλαγή του Γκερέρο στα περισσότερα σημαντικά παιχνίδια (εφτά Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα ντέρμπι) στο πρώτο δίμηνο της σεζόν!

Ο Ελ Αραμπί έχει παίξει στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε 25 παιχνίδια, 21 πρωταθλήματος και τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ. Ο απολογισμός του είναι 22 γκολ (17+5 αντίστοιχα), πέντε δοκάρια, έξι ασίστ και δύο κερδισμένα πέναλτι, εκ των οποίων το ένα εκτέλεσε ο ίδιος.

Τέτοιο πράγμα δεν «παίζει», τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα. Ο άνθρωπος είναι μέσα σε 29 γκολ του Ολυμπιακού, σε 26 ματς, βάζοντας και το ημίχρονο του με τη Λαμία για το Κύπελλο. Και αν δεν ήταν άτυχος, με τέσσερα δοκάρια στο πρωτάθλημα (με Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Βόλο και χθες Πανιώνιο) και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ (με Ερυθρό Αστέρα), θα ήταν μέσα σε 34 γκολ σε 26 ματς!!!

Ειδικά δε στο Τσάμπιονς Λιγκ και στα τέσσερα παιχνίδια του στην ενδεκάδα, έχει σκοράρει απέναντι σε κάθε αντίπαλο: Κράσνονταρ, Μπάγερν, Τότεναμ, Ερυθρό Αστέρα!

Ο Βαλμπουενά έχει παίξει σε 23 παιχνίδια ουσιαστικά-δεν μετράω τις τέσσερις φορές που μπήκε αλλαγή για λίγα λεπτά, όπως δεν μετράω και τις εφτά φορές που μπήκε αλλαγή ο Ελ Αραμπί για λίγα λεπτά, στα οποία άλλωστε δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα. Σε αυτά τα 23 παιχνίδια του, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ημίχρονα, ο Γάλλος σκόραρε οκτώ φορές με πέναλτι και δημιούργησε 19 γκολ, εκ των οποίων τα δύο με κερδισμένα πέναλτι, τα οποία εκτέλεσε ο ίδιος! Άρα, σε 23 ματς είναι μέσα σε 25 γκολ!

Μάλιστα, στην πραγματικότητα δεν είναι 19 τα γκολ που έχει φτιάξει, αλλά παραπάνω. Διότι δύο γκολ, με την Μπασάκσεχιρ και με τον Άρη, μπήκαν μετά από δικές του εκτελέσεις φάουλ, κεφαλιές των Γκερέρο και Σεμέδο που έδιωξαν οι γκολκίπερ και τους Σεμέδο και Γκιγιέρμε αντίστοιχα να παίρνουν το ριμπάουντ και να σκοράρουν. Αυτά τα γκολ δεν καταγράφονται ως δημιουργία του Βαλμπουενά. Ούτε άλλα τρία γκολ (με Λαμία, Πανιώνιο και Μπασάκσεχιρ), τα οποία ο ίδιος ξεκίνησε με πολύ όμορφες ενέργειες και πάσες.

Ίσως το πιο συγκλονιστικό απ΄ όλα είναι ότι αν δούμε τον χρόνο συμμετοχής του Βαλμπουενά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού (γιατί ούτε στα μισά από τα 23 παιχνίδια δεν έχει παίξει σε ολόκληρο 90λεπτο η, έστω 75-80 λεπτά) και καταγράψουμε και τα γκολ που έχει βάλει η ομάδα σε αυτό τον χρόνο, θα διαπιστώσουμε ότι ο Γάλλος άσος είναι μέσα σε περίπου το 75% των γκολ!!!

Χθες με τον Πανιώνιο, στην πανέμορφη ποδοσφαιρική παράσταση που έδωσε ο Ολυμπιακός, αμέσως μετά από ένα ακόμη παιχνίδι του ΠΑΟΚ που κρίθηκε από ένα υπέρ του διαιτητικό λάθος (άραγε, ποιόν εννοούσε ο Κούγιας, μιλώντας για Σέρβο πορτοφολά; Τι…δύσκολο ερώτημα κι αυτό!), ο Βαλμπουενά στο ημίχρονο στο οποίο αγωνίστηκε δημιούργησε οκτώ (!) φάσεις της ομάδας του, με αποκορύφωμα βέβαια το 1-0 του Χασάν και το δοκάρι του Ελ Αραμπί.

Ο δε Ελ Αραμπί, που απέχει πλέον εφτά γκολ από τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Σφιντέρσι, θα μπορούσε από χθες κιόλας να εξασφαλίσει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ! Εκτός από τα δύο γκολ, είχε δοκάρι, ένα άστοχο σουτ από καλή θέση, ένα σουτ πάνω στον γκολκίπερ από ευνοϊκή θέση και σε μία ακόμη φάση, έκτη (!) του σε 56 λεπτά συμμετοχής, για ένα κλικ ο αντίπαλος αμυντικός πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν κάνει το γκολ ο Αφρικάνος γκολτζής.

Ο Μαρτίνς αρχικά είχε σκεφθεί να βγάλει στο ημίχρονο όχι μόνο τον Βαλμπουενά, αλλά και τον Ελ Αραμπί, αφού είχε αναγκαστεί και τους είχε βάλει ένα ημίχρονο και την Τετάρτη με τη Λαμία στο Κύπελλο, αλλά βλέποντας ότι ο Μαροκινός έκανε δύο γκολ, τον άφησε ένα δεκάλεπτο ακόμη στο β΄για να κάνει το χατ τρικ. Όντως, ο Φορτούνης τον έψαξε για το τρίτο γκολ, αλλά δεν του έκατσε του Αραμπί κι έτσι στο 56’ ο προπονητής τον έβγαλε.

Άσχετο: Δήλωσε τη δυσαρέσκεια του ο προπονητής του ΠΑΟΚ γιατί η ομάδα του έπαιξε Σάββατο στη Λάρισα, ενώ είχε αγωνιστεί την Τετάρτη στην Αθήνα με τον ΠΑΟ για το Κύπελλο. Κατά βάση έχει δίκιο, αφού δεν είναι ωραίο μία ομάδα να παίζει Τετάρτη-Σάββατο. Όμως, το Λάρισα-ΠΑΟΚ είχε οριστεί Σάββατο εδώ και περίπου δύο μήνες από τη Λίγκα. Εάν ήθελε να το αποφύγει ο ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να ζητήσει από την ΕΠΟ, που 1000% θα του έλεγε ναι, να ορίζονταν το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ όχι την περασμένη Τετάρτη, αλλά την επόμενη Τετάρτη. Κι έτσι να έπαιζε ο ΠΑΟΚ χθες Σάββατο με τη Λάρισα και την Τετάρτη με τον ΠΑΟ. Και βέβαια την άλλη Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Όμως, ο ΠΑΟΚ ήθελε να είναι φρέσκος όλη την εβδομάδα πριν παίξει με τον Ολυμπιακό, την στιγμή μάλιστα που ο Ολυμπιακός παίζει Πέμπτη με την Άρσεναλ και Κυριακή στην Τούμπα. Και τέλος πάντων, με τη Λάρισα με μείον 10 παίκτες (!!!) και πριν το ημίχρονο να βγαίνει κι ένας 11ος, ο Αιγύπτιος βασικός της κόφτης, το να μιλάς για το πρόγραμμα σαν προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν λέει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.