Επιτέλους! Ο ΠΑΟΚ έχει και δεύτερο πλάνο...

Επιτέλους! Ο ΠΑΟΚ έχει και δεύτερο πλάνο...

Επιτέλους! Ο ΠΑΟΚ έχει και δεύτερο πλάνο...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για κάποια νέα δεδομένα στο επιθετικό πλάνο του ΠΑΟΚ, ενώ έχει και άλλες παρατηρήσεις για μερικά ακόμη από όσα έγιναν αυτή την αγωνιστική.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έλεγε ο Γιώργος Δώνης πριν το παιχνίδι κυπέλλου: «Ξέρουμε καλά πώς προσπαθεί να επιτεθεί ο ΠΑΟΚ…». Πώς να μην ξέρει αφού η διαδικασία και οι βασικές αρχές της επιθετικής λειτουργίας του Δικεφάλου, ήταν οι ίδιες και απαράλλακτες εδώ και εφτά μήνες;

Όλη η Ελλάδα ήξερε! Το κύριο χαρακτηριστικό όλης αυτής της κατάστασης: Το τρικ με τα μονοδιάστατα ανεβάσματα μόνο του αριστερού μπακ.

Κάποια στιγμή βέβαια, ομάδες με ικανότητες και ειδικά ομάδες με τρεξίματα, μπορούσαν να τον εγκλωβίσουν. Τον διάβαζαν εύκολα και του δημιουργούσαν σοβαρά θέματα. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα!

Όλο αυτό το σχέδιο δεν ήταν αρνητικό! Προσέφερε στον ΠΑΟΚ. Απλά… κούρασε και έγινε αναμενόμενο. Δεν ήταν δυνατό να μην έχει ο ΠΑΟΚ plan B.

Χθες και μετά από πολλά που έγιναν, ο Αμπέλ Φερέιρα παραδέχθηκε: «Φανταστείτε ότι έχουμε ένα νέο σπίτι κι αυτή είναι η βάση μας. Προσθέτουμε στοιχεία στη βάση του σπιτιού, για να τη βελτιώσουμε. Έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο κι όσο περνάει ο χρόνος, βλέπουμε τι είναι αυτό που μας λείπει και τι πρέπει να προσθέσουμε. Χρειάζεται φυσικά χρόνος, για να το βάλεις αυτό στο παιχνίδι σου, όταν θα πρέπει».

Αυτονόητο δεν είναι για μία ομάδα επιπέδου να έχει και εναλλακτικά σχέδια ανάπτυξης;

Έγινε η αρχή λοιπόν, χθες με τον ΟΦΗ ο Μάτος ξανάνιωσε ανεβαίνοντας και το κέντρο για να πλαγιοκοπήσει και από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να δουλέψει πολύ ώστε πριν από τους αγώνες του ο… κάθε Δώνης να μην ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.

Κάθε αρχή και δύσκολη βέβαια… Στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο, αυτή η διαφοροποίηση συνδυάστηκε με την άσκοπη παρουσία του Εσίτι στην ενδεκάδα. Συνδυάστηκε με την επανεμφάνιση Ελ Καντουρί. Την… απουσία Μπίσεσβαρ που και πάλι… «πατούσε» την μπάλα. Ο ΟΦΗ ήταν καλά οργανωμένος και αν σήμερα ρωτήσετε τον οποιονδήποτε τι θα θυμάται από το πρώτο 45λεπτο, δεν θα ξέρει τι να απαντήσει.

Στην επανάληψη ανέβηκε γρήγορα η ποιότητα με Μαουρίσιο στο κέντρο, ήρθε γρήγορα και η πρώτη θετική ατομική ενέργεια από τον Λημνιό που κέρδισε το πέναλτι και από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν αφού και ο Άκπομ βρήκε δίχτυα.

Μέσα σε όλα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν έκανε μεταγραφές, ο Λάμπρου αποτελεί την ξεκάθαρη χειμερινή ενίσχυση του βασικού κορμού. Κάπως έτσι, αυτός ο κορμός, λίγο πριν την τελική ευθεία της χρονιάς, αποτελείται από 20 ενεργούς παίκτες. Μια χαρά…

Αν δεν έλειπε και ο Κρέσπο για άλλους 1-2 μήνες, όλα θα ήταν καλύτερα…

Κατά τα άλλα θα έχουμε επιχειρήματα, διαμαρτυρίες και ερωτήσεις του στυλ…

- Γιατί δεν έχασε εύκολα ο Ατρόμητος και έστησε… μπλόκο στον Ολυμπιακό;

- Γιατί ο διαιτητής δεν ευνόησε τον Ολυμπιακό χαρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη στον Ομάρ;

-Γιατί ο άλλος διαιτητής δεν αδίκησε τον ΠΑΟΚ και του έδωσε πέναλτι με τον ΟΦΗ;

- Γιατί η εξυγίανση… κυνηγάει τον Ολυμπιακό τον οποίο όμως αφήνει ατιμώρητο εδώ και δύο χρόνια να δημιουργεί τοξικότητα στο πρωτάθλημα; Η εξυγίανση που από το Νοέμβριο ασχολείται και ερευνά το βούλευμα για τα στημένα και ακόμη δεν έχει αποφανθεί για τις ευθύνες των ομάδων…

Έχει πλάκα να ασχοληθούν και να αναζητήσουν ευθύνες και για τις επιθέσεις σε Τζήλο και Ευαγγέλου…

Αυτά και πολλά άλλα με φοβερά επιχειρήματα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.