Ο Σαββίδης θα κληθεί από την ΕΕΑ για εξηγήσεις

Δημήτρης Τομαράς
Ο Σαββίδης θα κληθεί από την ΕΕΑ για εξηγήσεις
Σύμφωνα με την ΕΕΑ, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί την άλλη Πέμπτη (06/02) να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν είχε δηλώσει εγκαίρως την συμμετοχή του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει νέο κίνδυνο.

Η ΕΕΑ εισηγήθηκε τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για την Ξάνθη τον υποβιβασμό με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα και 3-2 για τις ποινές.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΕΑ, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί την άλλη Πέμπτη (06/02) να δώσει εξηγήσεις με τον ΠΑΟΚ να φαίνεται πως αντιμετωπίζει νέο κίνδυνο. Κι αυτό διότι όπως προκύπτει από την ΕΕΑ, έφτασε μόλις σήμερα πρακτικό από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τις 31/12/2019 όπου ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται να μετέχει με 6,5 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αντιστοιχεί στο 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η αύξηση ήταν στο σύνολο των 28 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την ΕΕΑ είναι μία περίπτωση παράβασης ανάλογη με εκείνη του μετοχολογίου της Ξάνθης (που δεν είχε ενημερώσει αρμοδίως και εγκαίρως εντός διαστήματος δέκα ημερών την ΕΕΑ) και επισύρει ανάλογες κυρώσεις. Η κατηγορία που προκύπτει από την πλευρά της ΕΕΑ λοιπόν είναι ότι δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως η επιτροπή, με το πρακτικό να φτάνει στα χέρια της την Δευτέρα (27/01).

SUPERLEAGUE NEWS FEED