TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • BUNDESLIGA
  • ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ -

    vs

    ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ -

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Λάκοβιτς στη Steering Committee: Αυτό είναι το λάθος της UEFA...

Λάκοβιτς στη Steering Committee: Αυτό είναι το λάθος της UEFA...

Λάκοβιτς στη Steering Committee: Αυτό είναι το λάθος της UEFA...

Το... χώσιμο του Κούγια σε Γραμμένο, η πρόθεση του Αυγενάκη να προχωρήσει άμεσα σε τομές, η αυστηροποίηση των ποινών που ζήτησε ο Αστέρας και το... λάθος της UEFA!

Το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1) πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Steering Committee στο Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης, εκεί όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των 14 ομάδων της Super League (πλην των Big 4), ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και οι:

Εκεί, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές παρουσίασαν τις δικές τους θέσεις για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φυσικά δεν έλειψαν τα... καρφιά κι οι εντάσεις - όπως γίνεται εξάλλου σε όλες τις ανάλογες συναντήσεις. 

Τα... καρφιά του Κούγια σε Γραμμένο

Ο Αλέξης Κούγιας τα... έχωσε στον Βαγγέλη Γραμμένο για το ότι υπάλληλοι της ΕΠΟ στέλνουν τον ίδιο στον εισαγγελέα, ενώ αναφέρθηκε στα στημένα ματς και στο ότι κανείς δεν κάνει τίποτα γι' αυτό.  Συγκεκριμένα στάθηκε στον Απόλλωνα Λάρισας «που έχει 10 φιλάθλους κι όλοι έχουν από ένα λάπτοπ στις εξέδρες». Επίσης, οι «βυσσινί» θα πάνε σε UEFA και FIFA την ΚΕΔ, όπως έκαναν γνωστό. 

Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν σταθερός στις θέσεις του για άλλη μία φορά. Μέσω του Γιώργου Μποροβήλου, οι Αρκάδες τόνισαν τη σημασία της αυστηροποίησης των ποινών όταν υπάρχουν δηλώσεις που δεν πρέπει να γίνονται, ενώ τόνισαν πως οι εκλογές πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο πρόεδρος να μην έχει καμία απόχρωση. Επισης, οι κιτρινομπλέ σχολίασαν το γεγονός πως δεν γίνεται μια ομάδα να τιμωρείται με την έδρα της και να παίζει στο ίδιο γήπεδο. Το ματς θα πρέπει να γίνεται σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων απ' αυτήν. 

Φυσικά και έθεσαν κι αυτοί το θέμα της διαιτησίας το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα.

Λάκοβιτς: «Δεν είχαμε παρεμβατικό ρόλο»

Ο Ζόραν Λάκοβιτς, σχολίασε πως το λάθος της UEFA στην προκειμένη περίπτωση είναι πως δεν είχε εκτελεστικό αλλά απλά συμβουλευτικό ρόλο για να μπορέσει να έχει και μεγαλύτερη παρεμβατικότητα στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης, είπε πως περιμένει τις θέσεις και τις προτάσεις των ομάδων ώστε να μπορέσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε τομές. Βέβαια, θα πρέπει στις όποιες προτάσεις γίνουν να μην επηρεάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τόνισε ότι έχει τη διάθεση να βοηθήσει στα βήματα που γίνονται για να έχουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, ενώ ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ξεκαθάρισε πως: «Πρέπει να έχω πιο πολλά στοιχεία για να τιμωρήσω αναλόγως οι οποίες θα είναι νομικά στοιχειοθετημένες και δεν θα βασίζονται σε φήμες»,

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούστηκε: «Πρέπει να υπάρχουν πιο ασφαλής υποδομές έναντι της βίας. Τα γήπεδα είναι αναχρονιστικά, θα πρέπει να ελεγχθούν οι λέσχες φιλάθλων και να γίνεται πιο αυστηρός έλεγχος».

Ζόραν Λάκοβιτς (Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών – μελών FIFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Μαρκ Τίμερ (Σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA), Νίκολας Ραουντένσκι (Αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA), Χαράλαμπος Τσιανάκας (Νομικός Σύμβουλος Υπουργείου Δικαιοσύνης), Ιωάννης Αναστασάκος (Σύμβουλος Υπουργού Προστασίας του Πολίτη), Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (Αθλητικός Εισαγγελέας), Νικόλαος Πετρόπουλος (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας), Αχιλλέας Τσιχτής (Πρόεδρος ΔΕΑΒ), Ευάγγελος Γραμμένος (Πρόεδρος ΕΠΟ), Μηνάς Λυσάνδρου (Πρόεδρος SL1) και ο Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος SL2 και FL)