Ο Παναθηναϊκός να κάνει το αυτονόητο και την Τετάρτη!

Ο Παναθηναϊκός να κάνει το αυτονόητο και την Τετάρτη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός να κάνει το αυτονόητο και την Τετάρτη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ουραγού Πανιωνίου και τον μονόδρομο πρόκρισης επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Απέναντι στον φετινό Πανιώνιο, του οποίου το ρόστερ ήδη έχει κάνει υπέρβαση για να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή στην κατηγορία και είναι συγκινητική η προσπάθεια που πραγματοποιεί, ακόμη και ο φετινός Παναθηναϊκός(αυτός που δεν μπορεί να πετύχει δεύτερη σερί νίκη και δεν έχει μάθει να νικά) ήταν υποχρεωμένος εξαρχής να βάλει το τρίποντο στο σακούλι και να το συνδυάσει με καλό ποδόσφαιρο για να φτιάξει την ψυχολογία του, το κέφι του ενόψει της συνέχειας.

Το σύνολο του Γιώργου Δώνη κατάφερε να κάνει την δουλειά και μάλιστα από το ημίχρονο. Κατάφερε με αυτό το 2-0 στην ανάπαυλα να... καθαρίσει, να φτάσει στους 25 βαθμούς και την έκτη θέση μαζί με τον Ατρόμητο και παράλληλα να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΣ. Μέχρι το 72᾽ είχαν περάσει στον πάγκο για ανάσες οι Ζαχίντ, Μπουζούκης και Μακέντα.

Το Τριφύλλι με εξαίρεση το διάστημα από το 15᾽μέχρι και το γκολ του Μακέντα(45᾽) όπου έκανε αγγαρεία και δεν είχε καθόλου σωστή νοοτροπία, έβγαλε στο παιχνίδι φάσεις, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πανιώνιο.

Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Παναθηναϊκός ήταν παραγωγικός( ειδικά στο πρώτο μέρος) και ταυτόχρονα ουσιαστικός. Τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες δημιούργησε, δύο γκολ πέτυχε.

Μακέντα και Δώνης έχασαν τις πρώτες μεγάλες φάσεις του ματς, ωστόσο, αμφότεροι πήραν πίσω το... αίμα τους. Ωραίο τελείωμα του Έλληνα μέσου έξω από την περιοχή, ακόμη πιο όμορφη ασίστ του Ζαχίντ(κάθετη πάσα στον κενό χώρο, μία πάσα που μόνο εκείνος μπορεί να την κάνει όπως πρέπει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό) στον Ιταλό στράικερ, ο οποίος κατάφερε μετά από δύο μήνες να σκοράρει και πάλι μακριά από την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην καλή απόδοση, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και διάθεση και οι δύο του μπακ συνδυάστηκαν άψογα στο τρίτο γκολ. Γιόχανσον σέντραρε, Ινσούα εκτέλεσε.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνο δεν χωρά περισσότερη κριτική και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει παρά πολύ μην... παραμυθιαστεί από το αποψινό αποτέλεσμα ενόψει της Τετάρτης και φυσικά ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Έκανε απλά το αυτονόητο και το ίδιο πρέπει να κάνει το απόγευμα της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΣ. Στο πρώτο παιχνίδι ότι έγινε, έγινε. Τα είπαμε εκείνο το βράδυ. Light ομάδα, κανένα κίνητρο, θέληση και δίψα στον μοναδικό στόχο, έχοντας ως δικαιολογία τον τραγικό αγωνιστικό χώρο.

Στην ρεβάνς, όμως, δεν υπάρχει δικαιολογία. Καμία. Όπως κόντρα στον Πανιώνιο έβαλε δύο γκολ από ημίχρονο και σύνολο τρία, έτσι πρέπει να κάνει και απέναντι στους Γιαννιώτες. Αν είναι το ίδιο δύσκολο ή όχι, καμία σημασία δεν έχει. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό και μία ομάδα που αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία.

Υ.Γ1: Φτάσαμε 18η αγωνιστική για να σκοράρει ή να δώσει ασίστ ένας κεντρικός μέσος του φετινού Παναθηναϊκού. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως, το συγκεκριμένο στατιστικό φανερώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αδυναμία παραγωγής του Τριφυλλιού από τα δύο του οκτάρια(Δώνη και Κουρμπέλη), τα οποία μέχρι και σήμερα δεν... κουνιούνται από την ενδεκάδα.

Για να δούμε τι μπορεί να προσφέρει ο Ανουάρ, αν και τα χαρακτηριστικά του περισσότερο παραπέμπουν σε Ζέκα παρά σε Μίσιτς. Όπως και να έχει, η ενίσχυση σε αυτή την θέση ήταν αυτονόητο, μιας και εκτός ποιοτικό έλλειμα, το Τριφύλλι δεν είχε λύσεις στην συγκεκριμένη θέση.

Για τις μεταγραφές θα τα πούμε αναλυτικά στο τέλος της εβδομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.