Γιατί δεν βγήκε τώρα ανακοίνωση από ΚΕΔ και Χούμπελ…

Γιατί δεν βγήκε τώρα ανακοίνωση από ΚΕΔ και Χούμπελ…

Γιατί δεν βγήκε τώρα ανακοίνωση από ΚΕΔ και Χούμπελ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να αντιληφθεί και να αναλύσει τους λόγους που ΚΕΔ και Χούμπελ δεν βγάζουν τώρα ανακοινώσεις και δεν παρεμβαίνουν για τα μεγάλα λάθη της χθεσινής αγωνιστικής. Αναφορά υπάρχει και στο μπασκετικό ΠΑΟΚ-Άρης…

Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε το κλίμα που θέλουν να επιβάλουν οι ερυθρόλευκων αποχρώσεων επίσημοι και ανεπίσημοι κύκλοι, για το πρωτάθλημα της SuperLeague, ανάλογα με το ποιος είναι πρώτος. Έχουμε λοιπόν:

- Κανονικότητα τον Οκτώβριο, με τον Ολυμπιακό πρώτο.

- Στημένο πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο, όταν πρώτος είναι ο ΠΑΟΚ.

- Κάθαρση, όταν Ιανουάριο πρώτος περνάει ο Ολυμπιακός!

Αυτοί τώρα θεωρούνται… σοβαροί. Αυτοί δημιουργούν κλίμα και κάποιοι τους ακολουθούν…

Πάμε παρακάτω, σε όσα έγιναν το περασμένο διάστημα και όσα ζήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μετά από ένα λάθος σε βάρος του Ολυμπιακού στο Βόλο, σε φάση οφσάιντ που κρίθηκε ΧΩΡΙΣ γραμμή και με το τηλεοπτικό ριπλέι της γραμμής να εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά την απόφαση του VAR, είχαμε:

- Εμπρηστικές δηλώσεις με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά πάντων

- Κατάθεση μηνύσεων και προσπάθεια για σύλληψη διαιτητών με τη διαδικασία του αυτοφώρου

- Χαμό από μεγάλη μερίδα ΜΜΕ

- Δυστυχώς έτυχε να έχουμε άλλη μια επίθεση σε σπίτι διαιτητή που προκάλεσε αποχή.

- Αποχή του Ολυμπιακού από την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης από τη Λίγκα

- Δεύτερη επίθεση σε σπίτι διαιτητή

- Δημοσιεύματα με ξεκάθαρες απειλές για συλλήψεις και την ώρα των αγώνων

-Πάνω απ’ όλα όμως είχαμε την επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΔ και του Χούμπελ που για πρώτη φορά γι’ αυτή τη φάση που κρίθηκε χωρίς γραμμή VAR, παρενέβησαν και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών! Ωμή παρέμβαση που έστελνε περίεργα μηνύματα και ενώ προηγήθηκαν πολύ μεγαλύτερα λάθη. Παρέμβαση του Χούμπελ για τον Ολυμπιακό και της ΚΕΔ για ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Με αποτέλεσμα φυσικά να τιμωρηθούν και να αποκλειστούν από δύο ορισμούς (πρωτάθλημα και κύπελλο) οι διαιτητές Φωτιάς, Ευαγγέλου, Σκουλάς και Τζήλος. Ζητήθηκε επίσημα και έγινε πράξη! Για το γκολ του Ολυμπιακού και το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στη Λαμία!

Χούμπελ και ΚΕΔ έβγαλαν ανακοίνωση και καυτηρίαζαν διαιτησίες, ενώ δέκα ημέρες πριν UEFA και FIFA ζητούσαν το ακριβώς το αντίθετο http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1424804/epo-fifa-kai-uefa-anisyhoyn-gia-tis-dysfimistikes-diloseis-sto-elliniko-podosfairo από όλους τους άλλους!

Δηλαδή η ΚΕΔ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης παραβίασαν και την εντολή των Διεθνών Αρχών!

Γιατί άραγε άλλαξαν στάση; Ποιος τους οδήγησε; Ποιος και τι τους ανάγκασε; Μήπως μαζί με την έρευνα για την επίθεση στον Χούμπελ που προαναγγέλθηκε σε εκείνη την ίδια ανακοίνωση, να γίνει και μία έρευνα για την αλλαγή στάσης που ακολούθησε; Να μάθουμε τέλος πάντων τι έγινε…

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, είχαμε χθες τα εξής απίστευτα σε ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη.

Στον αγώνα ΑΕΚ-Παναιτωλικός, ο διαιτητής Τάσσης δεν δίνει κάτι σε πτώση παίκτης της ΑΕΚ που γίνεται οριακά λίγο μέσα ή λίγο έξω από την περιοχή. Ακούει μετά από λίγα λεπτά τον Θεσσαλονικιό VAR Παπαδόπουλο να του λέει ότι υπάρχει πέναλτι. Και ακολουθεί το απίστευτο: Χωρίς ο διαιτητής να πάει στο VAR, παίρνει την απόφαση και δίνει πέναλτι σε μία κατάφορη και απίστευτη παραβίαση του πρωτοκόλλου VAR. Έτσι του είπαν, έτσι έκανε στην πρώτη υποκειμενική απόφαση της χρονιάς που πήρε ο VAR και όχι ο διαιτητής! Για μία τόσο οριακή φάση αποφάσισε ο VAR και ο διαιτητής δεν πήγε να δει!

Και το βράδυ βλέπουμε αυτά τα δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, που πηγαίνει ο διαιτητής τα βλέπει και λέει… «παίζεται». Στο πρώτο, ο άνθρωπος έδωσε επιθετικό φάουλ! Αν αυτός ο διαιτητής δεν είναι σε κακή κατάσταση όταν σε αυτή τη φάση δίνει επιθετικό φάουλ, τότε τι είναι; Σε φάση που είναι ολόιδια με το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη. Τότε ο Ρόουζ βρήκε μπάλα και μετά με σκαριά το πόδι του αντιπάλου. Τότε όλοι είπαν πέναλτι! Χθες, ακόμη και ο Κάκος άλλαξε εκτίμηση! Όπως και για τη δεύτερη με το πάτημα που ακούσαμε τον Βαρούχα να λέει το εκπληκτικό: «Μα βλέπουμε ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα». Δεν μας είπε τι βλέπει, αλλά εκτίμησε την κίνηση βλέποντας τον αμυντικό στα μάτια και στα πόδια (μπορεί και να μίλησε μαζί του) και έκρινε ότι δεν είχε σκοπιμότητα στο πάτημα!!

Το θέμα όμως είναι ο Χούμπελ και η ΚΕΔ!

Από την μία λοιπόν ανακοίνωση και ωμή παρέμβαση για το λάθος κατά του Ολυμπιακού σε φάση οφσάιντ χωρίς γραμμή και από την άλλη… απόλυτη ησυχία από ΚΕΔ και Χούμπελ, γι’ αυτά τα χθεσινά.

Γιατί άραγε τέτοια διαφοροποίηση; Ποιος ο λόγος να τηρούν τόσο διαφορετική στάση; Τι θέλουν να πετύχουν; Δεν είναι πολύ παράξενο όλο αυτό;

Ο ΠΑΟΚ «μίλησε» για bullying και ανομία. Είναι ξεκάθαρο τι εννοεί…

Τόσο τα μέλη της ΚΕΔ όσο και ο Χούμπελ έχουν υποστεί τεράστιες πιέσεις με αποκορύφωμα όσα έγιναν κατά του ευρωπαίου επιτετραμμένου στο Καραϊσκάκη και τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. (Αλήθεια τι γίνεται με την έρευνα αυτών των γεγονότων που έχει προαναγγελθεί;)

Είναι αυτή η εξήγηση για την τόσο διαφοροποιημένη στάση στα διαιτητικά λάθη;

Περιμένουμε… Θα πάρουμε την απάντηση τις επόμενες ημέρες. Θα φανεί τι ακριβώς ισχύει…

- Η παρουσίαση των ριπλέι έχει διαδοθεί τόσο πολύ, που πλέον διδάσκεται με επιστημονικό τρόπο!

- Ο Χρήστος Δώνης και οι άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν έξαλλοι για όσα έγιναν χθες. Ο Γιώργος Δώνης δεν είδε κάτι και φυσικά αποθεώνεται από τους ερυθρόλευκους! Στην Τούμπα βέβαια όπου αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε το παραμικρό για να παραπονεθεί (λάθος έκανε και με τις καθυστερήσεις και για το πέναλτι του Κουρμπέλη και για το φάουλ που μπέρδεψε πότε έγινε), μίλησε δέκα λεπτά για τη διαιτησία… Τυχαίο θα ήταν.

* Τυχαίο δεν ήταν δυστυχώς αυτό που έγινε χθες το βράδυ με τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού. Η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη με τα ραντεβού θανάτου στις γειτονιές, έχει ξεφύγει. Κάποτε θα γίνονταν και πάλι κακό. Κρίμα.

* Κάτι για το μπάσκετ και το ΠΑΟΚ-Άρης, που κατά την άποψή μου σχετίζεται με το ποδοσφαιρικό Άρης-ΠΑΟΚ. Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο του μπασκετικού αγώνα ήταν πολύ πιο ομάδα. Είχε καλύτερο ομαδικό πλάνο παίζοντας με τους ψηλούς του, μετρώντας ελάχιστα λάθη και περισσότερες ασίστ. Και όμως έχανε με 10 πόντους λόγω της εκπληκτικής ευστοχίας των παικτών του ΠΑΟΚ. Έτσι έγινε και στο ποδοσφαιρικό ματς. Μέχρι το 47΄ ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος, αλλά έχανε 3-1. Εκεί απογοητεύτηκε, αφού ό, τι πήγαινε μέσα «έγραφε». Έτσι και ο Άρης στο μπάσκετ. Στο δεύτερο μέρος οι κίτρινοι «τρελάθηκαν» από την ευστοχία των γηπεδούχων και εκεί έκαναν 15 λάθη, με αποτέλεσμα να χάσουν με 17 πόντους…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.