Μεγαλώνουν οι δυσκολίες, μικραίνει το ρόστερ;

Μεγαλώνουν οι δυσκολίες, μικραίνει το ρόστερ;

Μεγαλώνουν οι δυσκολίες, μικραίνει το ρόστερ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον δύσκολο χειμερινό μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, ακριβώς στην περίοδο που δυσκολεύουν οι υποχρεώσεις της ομάδας. Παρατηρήσεις και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr

Όλες οι ομάδες (έχουν δεν έχουν μεγάλες ανάγκες ή δυνατότητες) ετοιμάζονται τώρα τον χειμώνα να κάνουν αλλαγές στο ρόστερ τους. Ο ΠΑΟΚ με το δεδομένο ρόστερ που έχει και με στόχο τον πρωταθλητισμό, έχει ξεκαθαρίσει –μέσω του τεχνικού του διευθυντή- ότι μέσα σε αυτή την περίοδο θα προσπαθήσει να μικρύνει το ρόστερ του, χωρίς όμως να χάσει σε ποιότητα. Το πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι ζήτημα και φυσικά θέλει… παραγοντική μαγκιά.

Είχε πει ο Μάριο Μπράνκο ότι… «η ομάδα διαμορφώθηκε έτσι για να ανταπεξέλθει και στην Ευρώπη και αφού τώρα δεν υπάρχουν αυτές οι υποχρεώσεις πρέπει να γίνει μία αναπροσαρμογή».

Και ενώ αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι και η εξήγηση, έρχεται ένα άλλο δεδομένο που σχετίζεται με το πρόγραμμα. Ξεκινάει το 2020 και ο ΠΑΟΚ δίνει πολλά και μαζεμένα δύσκολα ματς. Το ίδιο θα συνεχιστεί και στην πορεία των επόμενων μηνών με τον ΠΑΟΚ να έχει τρία ή πέντε ακόμη ματς με τον Ολυμπιακό, το ίδιο και με την ΑΕΚ, άλλα πέντε παιχνίδια με τον ΟΦΗ, ένα-τρία ή πέντε με ΠΑΟ και Άρη. Πολλά, πάρα πολλά ντέρμπι που σίγουρα χρειάζονται και λύσεις.

Το ρόστερ λοιπόν που τώρα δείχνει μεγάλο, μήπως δεν είναι έτσι όταν ξεκινήσουν αυτά τα συνεχόμενα-μεγάλα ματς; Ο ΠΑΟΚ έχει τώρα μόνο δύο απόντες. Αν αυτοί αυξηθούν τότε που θα αυξηθούν και οι απώλειες από κάρτες, μήπως προκύψουν άλλου είδους προβλήματα; Ο Αμπέλ Φερέιρα πάντως έχει δηλώσει ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και πιστεύει ότι θα χρειαστούν στην πορεία της χρονιάς.

Όπως και να έχει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τα έχουν ζυγίσει όλα αυτά και θα ψάξουν τις παραχωρήσεις εκείνων των παικτών που δεν έχουν τώρα ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ό, τι και αν ισχύει αγωνιστικά, όταν τα έξοδα είναι πολύ μεγαλύτερα των εσόδων, η αναπροσαρμογή είναι απαραίτητη και σχεδόν αδιαπραγμάτευτη.

Αυτά είναι όλα τα δεδομένα, αυτά γνωρίζουν καλά στον ΠΑΟΚ και πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή για να πετύχουν όλους τους στόχους. Αγωνιστικούς, οικονομικούς, διοικητικούς.

* Πριν 20 ημέρες διαβάζαμε σε τίτλους Μέσων που προβάλουν ερυθρόλευκες θέσεις: «Ξεφτιλίστηκε ο ΠΑΟΚ με το αίτημα για ντόπινγ», «Χαμένος στην μετάφραση ο ΠΑΟΚ για το αντιντόπινγκ», «ο ΠΑΟΚ έκανε πάλι το «κόλπο ντόπινγκ», «κάνοντας κατινιές πριν το ντέρμπι». Και ενώ το ΕΣΚΑΝ με τη νέα διοίκηση που όρισε ο Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνονται πλέον έλεγχοι κατά παραγγελία, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε τώρα έλεγχο για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.

* Μέσα σε όλα που συζητήθηκαν στην Ελβετία την περασμένη εβδομάδα ήταν και το πώς θα προστατευθούν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι; Γιατί;

Επειδή κάηκε το σπίτι του Μπίκα, ο φούρνος του Κωνσταντινέα, ένα-δύο μαγαζιά ακόμη, ένα-δύο αυτοκίνητα και ξυλοκοπήθηκε ο Τζήλος και όλα αυτά έγιναν χωρίς μέχρι τώρα να τιμωρηθεί κανείς;

Και μην ξεχνάμε για όλους εκείνους που έτσι εύκολα λένε μερικές φορές ότι… «τίποτα δεν άλλαξε στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ότι αυτή την Παρασκευή ξεκινάει και η δίκη για τα προ πενταετίας στημένα παιχνίδια! Έχετε δει το κατηγορητήριο που βαραίνει τους εμπλεκόμενους; Να το θυμίσουμε σε όσους ξέχασαν τι ζήσαμε εκείνα τα χρόνια; Ή μήπως να θυμίσουμε τι ακούστηκε στα ηχογραφημένα για αγώνες, διαιτησίες, στοίχημα, αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και πολλά άλλα που γίνονταν πάντα προς μία κατεύθυνση;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.