Ελληνικό ποδόσφαιρο: Δεκαπλάσιοι οι μισθοί των ποδοσφαιριστών από τους πολίτες

Κώστας Ζάλιαρης
Ελληνικό ποδόσφαιρο: Δεκαπλάσιοι οι μισθοί των ποδοσφαιριστών από τους πολίτες

bet365

Έρευνα της FIFpro σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και με στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα, ανέλυσαν τους μισθούς ποδοσφαιριστών συμπεριλαμβάνοντας και αυτούς στην Ελλάδα, εξηγώντας πως λαμβάνουν... 10πλάσια χρήματα από τους απλούς πολίτες.

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε είχε στόχο ν' αναδείξει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα σε αυτό που ουσιαστικά πιστεύει ο κόσμος και αυτό που παρουσιάζεται πολλές φορές από τον διεθνή Τύπο αναφορικά με τα υπέρογκα ποσά που μπαίνουν στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών.

Είναι χαρακτηριστικό πως αναλύοντας δεδομένα από 13.876 ποδοσφαιριστές σε 87 πρωταθλήματα 54 χωρών, αποδεικνύεται πως το 45% των παικτών κερδίζουν λιγότερα από 934 ευρώ τον μήνα και τα αστρονομικά ποσά που παρουσιάζονται από τα Media αντιστοιχούν μόλις στο 2% των ποδοσφαιριστών!

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τα στοιχεία ελήφθησαν από την Παγκόσμια Τράπεζα και για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών από την Global Sports Salaries 2018 (παγκόσμια έρευνα αμοιβών 2018), η οποία καταρτίστηκε από την Sporting Intelligence.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα λαμβάνουν μισθούς δεκαπλάσιους από αυτούς των απλών πολιτών. Φτάνουν στις 146.520 ευρώ ετησίως στην Super League, με τον πολίτη να έχει λαμβάνειν 15.780 ευρώ (αυτό, βάσει στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 2017).

Στην έρευνα της FIFPro στη χώρα μας, το 31,5% είχε μισθό κάτω από 934 ευρώ. Μετά την οικονομική κρίση, ο μισθός των παικτών έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%...

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα