Δώνης: «Πρέπει να μάθουμε να νικάμε»!

Δώνης: «Πρέπει να μάθουμε να νικάμε»!

Gazzetta team
Δώνης: «Πρέπει να μάθουμε να νικάμε»!

bet365

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στην ανάγκη της ομάδας του να μπορεί να μαζεύει βαθμούς, χαρακτήρισε κομβικά τα επόμενα τρία παιχνίδια ενώ μίλησε για την ανανέωση του Δημήτρη Κουρμπέλη και τον ερχομό του Τσάβι Ρόκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

«Το κάθε παιχνίδι είναι μια άλλη ιστορία. Δεν μπορείς να προβλέψεις την εικόνα της ομάδας. Μετά τον Ολυμπιακό, ήταν το πιο μέτριο παιχνίδι μας. Είχαμε αρκετά θέματα στο να γίνουμε επικίνδυνοι, ειδικά στο πρώτο μέρος αν και είχαμε μεγάλη κατοχή. Δεν κρατούσαμε την μπάλα, δεν χρησιμοποιήσαμε τα άκρα μας, δεν περνούσαμε την μπάλα στις ζώνες. Η απόδοση ήταν κάτω του μετρίου και συνολικά και ατομικά. Όταν κάνεις 4-5 μεγάλες φάσεις πρέπει να βρεις τρόπο να βάλεις γκολ. Όταν έχεις αυτή την απόδοση, στην μέτρια μέρα σου, πρέπει να έχεις τρόπο να κερδίσεις. Χάσαμε σημαντική ευκαιρία να ανέβουμε στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πιο σημαντικό για εμάς την Κυριακή είναι να νικήσουμε, πέρα από την καλή εικόνα. Ναι μεν έχουμε μια καλή εικόνα στα ντέρμπι αλλά αν δεν βρούμε τρόπο να κερδίζουμε θα έχουμε πρόβλημα και θα σημαίνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στην διαδικασία μας. Θέλουμε να φτιάχνουμε νικητές. Έχουμε μόνο τρεις νίκες.

Για να γίνουμε νικητές πρέπει να κερδίζουμε. Τα επόμενα τρία παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικά για την πορεία και την ανάπτυξη μας.

Αν δει κανεις τις τελικές με Ξάνθη και Λάρισα και με ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να φανταστείς ότι έβαλες δύο γκολ με τον ΠΑΟΚ και κανένα στα άλλα. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα με τις νίκες. Μπορεί να έχουμε μια βαρύτητα τα ντέρμπι αλλά στο σύνολο πρέπει να βρούμε τρόπο να μπούμε στα πλέι-οφ. Δεν συγκρίνω τα παιχνίδια.

Υπάρχει πάντα μια ανάλυση στο κάθε παιχνίδι. Πρέπει να σκοράρουμε, να βάζουμε πίεση μεγαλύτερη, ειδικά στην έδρα μας. Αν δεν μαζέψουμε βαθμούς, δεν μπορείς να έχεις στόχους».

Για τον Μπουζούκη ως αντί-Ζαχίντ: «Πρέπει να δίνουμε λίγο περιθώριο χρόνου. Ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Είχαμε βρει μια χημεία. Όταν μας λείπει ο Ζαχίντ που στο χτίσιμο είναι σημείο αναφοράς, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να σταθούμε στον Μπουζούκη. Σε ένα ματς εκτός έδρας, όλη η ομάδα ήταν μέτρια, ήταν φυσικό να επηρεαστεί. Δεν σημαίνει τίποτα το ένα ματς. Πάντα θα υπάρχει μια αντίθεση στα λεγόμενα. Για παράδειγμα. Ο Μπουζούκης δεν πάει καλά επειδή παίζει στην άκρη γιατί δεν παίζει στην φυσική του θέση. Όταν παίζει ως δεκάρι, να λένε ότι δεν ανταποκρίθηκε. Για εμάς έχει την ίδια ποιότητα είτε απέξω, είτε παίζοντας μέσα. Μπορεί να είναι στην αρχή μέσα, μετά να αλλάξει το πλάνο. Είναι πολύ καλός, μπορεί να είναι οργανωτής στον άξονα και ως winger μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλά».

Για την ανανέωση Κουρμπέλη: «Είναι πολλά πράγματα που τρέχουμε στην περίοδο αυτή. Η ανάπτυξη της ομάδας δεν είναι μόνο αγωνιστική. Πρέπει να δίνουμε αισιοδοξία για την ανάπτυξη του πρότζεκτ. Είναι πολύ σημαντικό που μένει ένας παίκτης που ειναι βασικός στην Εθνική, αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και δίνουμε έναν τόνο πως έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα. Το πρότζεκτ πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Να παραμείνουν οι Έλληνες και με τον έρχομο παικτών με μεγαλύτερη προσωπικότητα, με εμπειρία, ώστε να έχουμε μεγαλύτερο βάθος και πιο ισχυρή ενδεκάδα, ώστε να βάζουμε υψηλότερους στόχους».

Για τον Τσάβι Ρόκα: «Τον γνώριζα και από το διάστημα που βρισκόμουν στον ΑΠΟΕΛ. Εκτός από πολύ καλός στη δουλειά του είναι και ένας κύριος στη συμπεριφορά του. Μαζί συζητήσαμε κυρίως για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού που έρχεται. Εφόσον τα πράγματα πάνε κανονικά φέτος και μπούμε στα πλέι οφ, η επόμενη σεζόν είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα