Από τη θλίψη στην κατάθλιψη!

Από τη θλίψη στην κατάθλιψη!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Από τη θλίψη στην κατάθλιψη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. που χρειάζεται extreme makeover και έπρεπε να έχει ήδη προπονητή, ενώ έχει υστερόγραφα.

Να πεις ότι δεν το περίμενες; Προφανώς θα ήσουν ψεύτης και το πλέον σημαντικό θα κορόιδευες τον ίδιο σου τον εαυτό και μετά όλους τους υπόλοιπους. Το κακό φαίνεται καιρό τώρα και αρχίζει από τον πάγκο για να φτάσει και στο χορτάρι. Όχι ότι ο Νίκος Κωστένογλου ευθύνεται για όλα τα κακά αυτού του πράγματος που μοιάζει με ομάδα (αλλά δεν είναι). Ωστόσο απαιτείται προπονητής και αυτό αποδείχτηκε και επιβεβαιώθηκε στα δύο τελευταία ματς περισσότερο από ποτέ!

Η ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο... Δεν μπορούσε να απλώσει το παιχνίδι της στα άκρα σωστά, δεν είχε καμία συγκεκριμένη τακτική σκέψη για ανάπτυξη (και) από τον άξονα... Δεν είχε σχέδιο και χωρίς παίκτες που από μόνοι τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε τέτοια παιχνίδια, δεν έχει τύχη...

Γι' αυτό και φαινόταν ότι το αποψινό παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Άρης δεν θα έφερνε καλό αποτέλεσμα. Οι απουσίες ήταν, και πολλές, και σημαντικές σε επίπεδο προσωπικοτήτων, για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει έστω τυπικά καλό ματς.

Δυστυχώς όσο πρόβλημα κι αν είναι η συμπεριφορά του Λιβάια κάποιες φορές στο χορτάρι, όσο κακός και αν είναι σε κάποια παιχνίδια, όταν λείπει δεν υπάρχει δεύτερος να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Να φτιάξει συνθήκες επίθεσης αφού πλάνο και σχέδιο από τον προπονητή, τουλάχιστον όσο είδαμε και σήμερα, δεν υπάρχει...

Αυτή που είδαμε ήταν η χειρότερη εικόνα της ΑΕΚ. Χειρότερη και από την αναμέτρηση με την Τραμπζονσπόρ! Κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αφού θα έπρεπε έως τώρα να υπάρχουν βασικά πράγματα στο κομμάτι της ανάπτυξης που θα είχαν δουλευτεί και θα έβγαζαν αποτέλεσμα στο επιθετικό κομμάτι παιχνιδιού της.

Η ΑΕΚ στην άμυνα είναι θλίψη και απόψε στο επιθετικό κομμάτι ήταν κατάθλιψη! Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να υπάρχει χειρότερο αποτέλεσμα στο αγωνιστικό από ότι βλέπαμε προ Κωστένογλου. Το κακό φαινόταν από την ολοκλήρωση του μήνα του μέλιτος...

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ομάδα δεν άξιζε ούτε τον βαθμό στην αναμέτρηση με τον Άρη. Έναν αντίπαλο με πολύ πιο χαμηλό μπάτζετ από την ΑΕΚ αλλά ο οποίος έδειχνε ομάδα στο χορτάρι με συγκεκριμένο πλάνο και με άριστη τακτική προσέγγιση. Δεν κλείστηκε πίσω ούτε όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές και είχε μάλιστα σωστό πλάνο. Προφανώς λόγω προπονητή.

Η σεζόν έχει δρόμο πολύ ακόμη και δεν μπορεί να βγει έτσι... Σε καμία των περιπτώσεων διότι η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει και τα βασικά! Με την εικόνα της δεν πείθει όχι ότι θα πάρει έστω το καλό εισιτήριο για Europa league, αλλά με ανάλογη συνέχεια, θα δώσει μάχη για να μπει στα πλέι οφ. Και δεν κάνω ΚΑΜΊΑ πλάκα σε αυτό που γράφω...

Η εικόνα στο χορτάρι και στα αποδυτήρια είναι τέτοια που δεν επιτρέπει θετικές σκέψεις... Αντιθέτως το μόνο που προκαλεί (εκτός από εκνευρισμό) είναι απογοήτευση και προβληματισμό!

Υγ: Ο Ίλια Ίβιτς είναι ικανός, μπορεί να δημιουργήσει αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ, αλλά δεν είναι ΜΑΓΟΣ και δεν μπορεί να κάνει και τρέλες τον Γενάρη... Ναι χρειάζεται να βρει σούπερ στόπερ, ναι απαιτείται ακόμη πιο σούπερ επιλογή στα χαφ, ναι δεδομένα και χρόνια τώρα έχει ανάγκη από αριστερό εξτρέμ, αλλά πρώτα και κύρια φωνάζει ότι η ομάδα θέλει προπονητή!

Υγ2: Για τις διαιτητικές αποφάσεις του VAR δεν έχω άποψη πλην της κόκκινης που είναι ξεκάθαρη βλακεία του Ιντέγε. Η μπάλα φεύγει απ τη μια πλευρά και το πόδι πατάει τον Μάνταλο που βρίσκεται ξαπλωμένος στην αντίθετη πορεία της. Στο πέναλτι το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπήρχε άουτ. Στα περισσότερα ριπλέι που είδαμε εμείς, δεν ξέρω αν είχε καλύτερο πλάνο ο ρέφερι, δεν υπάρχει πέναλτι. Σε ένα από πίσω φαίνεται παράβαση... Εγώ δεν θα το έδινα!

Υγ3: Υπάρχει και συζήτηση για πωλήσεις. Πώς και τι να πουλήσεις; Με τέτοια εικόνα; Τον Μπάρκα μόνο... Και ίσως κάποιον από τα ματς της Εθνικής αν και δεν κρίνουν όλοι απ όσα βλέπουν με τις εθνικές ομάδες και σωστά το κάνουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...