Το Καραϊσκάκη στα κορυφαία κάστρα της Ευρώπης!

Το Καραϊσκάκη στα κορυφαία κάστρα της Ευρώπης!

Το Καραϊσκάκη στα κορυφαία κάστρα της Ευρώπης!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα με τις πιο ισχυρές έδρες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από πέρσι μέχρι και αυτή την στιγμή.

Επιστροφή στοιχήματος* στα Προκριματικά του Euro 2020! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στην Πορτογαλία έγινε μία έρευνα με αφορμή τη συμπλήρωση 16 ετών από την δημιουργία του Ντραγκάο, του γηπέδου της Πόρτο, αλλά και το καλό ρεκόρ φέτος της Πόρτο στο γήπεδο της, όπου έχει μόνο νίκες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, μόνο πέντε ομάδες από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν το 100% νικηφόρων αποτελεσμάτων φέτος στην έδρα τους: η Πόρτο στο Ντραγκάο, η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, η Γιουβέντους στο Γιουβέντους Στάδιο , η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, ο Άγιαξ στην Αρένα του Άμστερνταμ, η βελγική Γκεντ στην Γκελάμκο Αρένα κι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη!

Αν θέλουμε να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω, η Γκεντ έχει εφτά στα εφτά εντός έδρας στο βελγικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει έξι στα έξι στο ελληνικό πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα έξι στα έξι στο ισπανικό, η Γιουβέντους κι αυτή έξι στα έξι στο ιταλικό, η Λίβερπουλ έξι στα έξι στο αγγλικό, ο Άγιαξ επίσης έξι στα έξι στο ολλανδικό κι η Πόρτο πέντε στα πέντε στο πορτογαλικό.

Κι αν πάμε ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας και το περσινό πρωτάθλημα:

Ο Ολυμπιακός τρέχει πλέον ένα σερί 15 νικών από το περσινό πρωτάθλημα έως κι αυτή την στιγμή! Ο Άγιαξ έχει συνεχόμενες 14 νίκες. Η Λίβερπουλ 13. Η Μπαρτσελόνα επίσης 13. Η Πόρτο δέκα. Η Γκεντ οκτώ. Κι η Γιουβέντους έξι στις έξι φετινές, αφού πέρσι είχε ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι στο γήπεδο της.

Πάνω από τον Ολυμπιακό σε συνεχόμενες νίκες σε εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος υπάρχει μόνο μία ομάδα στην Ευρώπη, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 18! Ο Ερυθρός Αστέρας έχει 14, η Σάλτσμπουργκ 12, η Σλάβια Πράγας επίσης 12, η Χάϊντουκ Σπλιτ 12, η Σαράγεβο 11 κι η Σέλτικ οκτώ.

Το φοβερό είναι με όλες αυτές τις ομάδες, με τα μεγαλύτερα σερί νικών στα 52 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι ότι το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο δεν νίκησαν στο γήπεδο τους ήταν ένα ισόπαλο αποτέλεσμα! Όπως π.χ. κι ο Ολυμπιακός έχει το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στις 11 Νοεμβρίου του 2018, η Ντινάμο έχει το 1-1 με τη Ριέκα, ο Άγιαξ το 4-4 με τη Χέρενβεν, ο Αστέρας το 1-1 με την Παρτίζαν, η Λίβερπουλ το 1-1 με τη Λέστερ, η Μπάρτσα το 2-2 με τη Βαλένθια, η Σάλτσμπουργκ το 0-0 με την Στουρμ, η Σλάβια το 1-1 με την Σπάρτα, η Χάϊντουκ το 0-0 με την Όσιγεκ, η Σαράγεβο το -0 με τη Σιρόκι κι ο Σέλτικ το 0-0 με τη Λίβινγκστον. Μόνο η Πόρτο κι η Γκεντ είχαν ήττες, από την Μπενφίκα (1-2) και την Κλαμπ Μπριζ (0-1) αντίστοιχα.

Για να αποδειχθεί από όλο αυτό το εντυπωσιακό δεδομένο ότι είναι μεγάλη υπόθεση να «χτίζεις» ένα σερί με νίκες στο γήπεδο σου. Πολύ απλά, γιατί μοιάζει να είναι κάτι πολύ στέρεο ακριβώς αυτό, να συνηθίζεις να κερδίζεις πάντα, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι σου…

Να υπενθυμίσω ότι φέτος ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη εκτός από το έξι στο έξι έχει τρία στα τρία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι μόνες ομάδες που έχουν αποφύγει την ήττα είναι δύο στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, η τεράστια Μπάγερν (2-3) κι η φιναλίστ του περασμένου Τσάμπιονς Λιγκ Τότεναμ (2-2)...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.