Η πιο ώριμη εικόνα του Λοβέρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού…

Η πιο ώριμη εικόνα του Λοβέρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την εμφάνιση του Λοβέρα στο τελευταίο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό.

Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ με σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μπορεί να έπαιξε μόνο 38 λεπτά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Λοβέρα, αλλά νομίζω ότι έκανε την πιο ώριμη εμφάνιση του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Κατ΄ αρχάς, να παρατηρήσουμε ότι ο Μαρτίνς τον έβαλε όταν η μπάλα έκαιγε, καθότι το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0 στο 56ο λεπτό. Δεν ξέρω αν του έφερε του προπονητή και…γούρι, αλλά γρήγορα, στο 60’, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ κι εξίσου γρήγορα έγινε και το 2-0. Με τον Αργεντίνο, παρεμπιπτόντως, να μπαίνει στη διαδικασία της συμμετοχής στην κυκλοφορία της μπάλας που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» και στα δύο γκολ, κάτι που προφανώς είχε ζητήσει ο προπονητής.

Χαρακτήρισα ως ώριμη την εμφάνιση του Λοβέρα γιατί προσπάθησε να παίξει σωστό ποδόσφαιρο κι όχι μπαλίτσα, όπως έκανε συχνά σε άλλα παιχνίδια. Π.χ. παίζοντας σαν έξω αριστερά τον είδαμε να κυνηγάει τον αντίπαλο μπακ-αποτελεσματικός αμυντικά δεν ήταν, όπως φάνηκε πολύ έντονα σε εκείνη τη φάση που από τον άξονα κυνήγησε τον Χαρίση σε μία κατά μέτωπο επίθεση του, που κατέληξε σε ένα άστοχο σουτ. Εκεί έπρεπε να τον σταματήσει έστω με ένα φάουλ, αλλά και μόνο που μαρκάρεις κι ενοχλείς τον παίκτη σου, καλό είναι και βοηθάς. Επιπλέον πρέσαρε κι έδειξε και μαχητικό πνεύμα, με το να σπεύσει να κάνει τάκλιν στην γραμμή του αράουτ.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός προσπάθησε να περάσει δύο πολύ έξυπνες κάθετες πάσες, στον Ποντένσε και στον Γκερέρο και τη δεύτερη φορά τα κατάφερε, δημιουργώντας συνθήκες να τελειώσει φάση ο Ισπανός (εκεί που τον έκοψε με ωραίο τάκλιν ο Ρισβάνης). Εκτέλεσε ωραία ένα κόρνερ, δίνοντας τη δυνατότητα στον Αβραάμ να κερδίσει μία επικίνδυνη κεφαλιά. Έπαιξε όμορφα δίνοντας με τη μία στον Ποντένσε, σε εκείνη τη φάση που οι παίκτες του Ατρόμητου έκαναν διπλό φάουλ, τόσο πάνω στον Αργεντίνο, όσο και πάνω στον Πορτογάλο, στο 93’!

Η πιο καλή ατομικά στιγμή του ήταν όταν πήρε την μπάλα από τον άξονα, απαλλάχθηκε με καλές κινήσεις από δύο αντιπάλους του, άλλαξε την μπάλα με τον συμπαίκτη του και βγήκε μπροστά σαν έξω δεξιά, με τον Γούτα να βγαίνει εντυπωσιακά να τον προλαβαίνει με τάκλιν και να τον κόβει σε πλάγιο άουτ. Γενικά είναι σαφές ότι παίζοντας από πλάγια αριστερά, αυτό που του αρέσει να κάνει είναι να παίρνει την μπάλα και να συγκλίνει προς τον άξονα, για να κάνει μία συνεργασία η, να σουτάρει, που πάντως δεν το έκανε με τον Ατρόμητο, αφού προτίμησε την πάσα από το σουτ, ενώ ήταν δύο φορές σε θέση με προϋποθέσεις, κάτι που ίσως δείχνει ακόμη έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Είχε και τις κακές στιγμές του, με μία λάθος πάσα κι ένα λάθος κοντρόλ, αλλά γενικά έβγαλε μία θετική αύρα με την παρουσία του. Κι είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει αλλαγή και το κάνει αυτό, αφού να υπενθυμίσω ότι το ντεμπούτο του ήταν στο 2-0 με τη Λαμία, όταν μπήκε δύο λεπτά με το που άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός.

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να προσέξει είναι η διάρκεια του. Διότι, και στα δύο παιχνίδια που έχει ξεκινήσει ως βασικός, με τον Ερυθρό Αστέρα και τον ΟΦΗ, ενώ άρχισε εντυπωσιακά, η καλή του απόδοση κράτησε μετά βίας 15 με 20 λεπτά και μετά όσο περνούσε η ώρα, τόσο κι έπεφτε, μένοντας εκτός αγώνα.

Και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι έκτοτε ο Μαρτίνς τον χρησιμοποιεί μόνο ως αλλαγή. Ίσως δε ήταν και εσφαλμένη εκτίμηση που τον έβαλε αμέσως στα βαθιά, σε τέτοιο επίπεδο, δηλαδή πρώτο του ματς ως βασικός να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλλον χρειάζεται πιο σταδιακή ένταξη, κάτι που κάνει πλέον ο προπονητής.

Άσχετο: τα γκολ που τρώει ο Ρομπέρτο στα πρώτα παιχνίδια του στη Γουέστ Χαμ είναι απερίγραπτα. Τουλάχιστον δύο από αυτά είναι για γελοιογραφίες! Τελικά αυτό το παιδί, μπορεί να παίξει καλά μόνο με τον Μίτσελ!!! Και στον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλός μέχρι που έφυγε ο Μίτσελ και στη συνέχεια της καριέρας του έπαιξε καλά στη Μάλαγα μόνο όσο ήταν ο Μίτσελ! Κακώς έπραξε που δεν πήγε μαζί του στο Μεξικό! Ένα απίστευτο πράγμα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.