Η διαχείριση σε Τσιμίκα, Μπούχα, αλλά και σε Ομάρ, Μεριά, Γκιγέρμε, Ποντένσε…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η διαχείριση σε Τσιμίκα, Μπούχα, αλλά και σε Ομάρ, Μεριά, Γκιγέρμε, Ποντένσε…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα περί ροτέϊσον κι Ολυμπιακού.

Θέλω να γράψω δύο πράγματα για το περίφημο ροτέϊσον, μετά τα όσα ακούστηκαν λόγω της εικόνας του Ολυμπιακού και της ισοπαλίας του στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Το ροτέϊσον λοιπόν είναι ένα περίφημο «εργαλείο», ειδικά για τις ομάδες που έχουν βάθος στο ρόστερ του, όμως είναι και μία αρκετά πολύπλοκη διαδικασία. Δεν είναι τόσο απλό όσο το αντιλαμβάνονται οι πολλοί. Χρειάζεται μαστοριά από πλευράς προπονητή και μεγάλη ετοιμότητα από πλευράς παικτών. Ειδάλλως, από «εργαλείο» μπορεί να γυρίσει και να γίνει μπούμερανγκ…

Στα δικά μου τα μάτια, το ροτέϊσον συνδέεται άμεσα με την όλη διαχείριση ενός ρόστερ, υπό την έννοια ότι από μόνο του δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Να δώσω ένα παράδειγμα: πριν τα σημαντικά παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή με Τότεναμ-ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός έπαιζε με το Βόλο στο Καραϊσκάκη, με πολλούς παίκτες του να προέρχονται από υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες τους. Μάλιστα, τέσσερις από αυτούς, είχαν παίξει δύο 90λεπτα μέσα σε τρεις ημέρες, επιπροσθέτως με μακρινά ταξίδια: ο Ομάρ με τη Νορβηγία, οι Μπουχαλάκης, Μασούρας με την Ελλάδα κι ο Μεριά με την Τυνησία.

Από τους τέσσερις, ανάσες με το Βόλο πήραν μόνο οι δύο Έλληνες. Αντίθετα, κι ο Ομάρ κι ο Μεριά έπαιξαν όλο το παιχνίδι με το Βόλο, παρότι υπήρχαν για τις θέσεις τους οι Τοροσίδης-Γκασπάρ κι οι Αβραάμ-Μπα αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε τον Ομάρ στο τρίτο παιχνίδι του της περασμένης εβδομάδας, με τον Παναθηναϊκό, να μην μπορεί να βγει μία φορά μπροστά σε ολόκληρο το παιχνίδι και τον Μεριά να κάνει πέναλτι και γενικά να έχει ανεξήγητα πολλές λανθασμένες επιλογές, όπως ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και μεσοβδόμαδα με την Τότεναμ.

Έτερο αποτέλεσμα: αν χρειαστεί τώρα με τη Λαμία να μείνουν εκτός αγώνα για λόγους ροτέϊσον οι Ομάρ (αγωνίζεται ασταμάτητα από το πρώτο ματς της σεζόν, χωρίς ένα λεπτό αλλαγή) και Μεριά (αυτός αγωνίζεται συνεχώς από τις 7 Ιουνίου με εξαίρεση το ματς με τον Αστέρα), οι μεν Αβραάμ-Μπα θα έχουν να παίξουν από τις 23 Ιουλίου (Πλζεν-Ολυμπιακός, τότε που ακόμη ήταν στο Κόπα Άφρικα ο Μεριά), ο δε Γκασπάρ από τις 2 Ιουλίου (στο Κόπα Άφρικα), ενώ ο Τοροσίδης έχει στη φετινή σεζόν στα πόδια του πέντε λεπτά αγώνα με τον Ολυμπιακό και ένα 70λεπτο με την Εθνική…

Παρομοίως με τον Ομάρ, ο Γκιγέρμε κι ο Ποντένσε δεν έχουν λείψει ούτε…ημίχρονο από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν έως και αυτό με τον Παναθηναϊκό, ενώ σε όλα έχει παίξει κι ο Βαλμπουενά, απλά ο Γάλλος έχει μπει αλλαγή για μισή ώρα σε ένα από τα 11…Ο δε Σεμέδο πιθανότατα θα είχε παίξει κι αυτός σε όλα, αν δεν έκανε την επέμβαση στο γόνατο του. Αντιθέτως, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Μπουχαλάκης κι ο Τσιμίκας, που πήραν ανάσες σε δύο 90λεπτα πρωταθλήματος, δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια αντοχών και καλής απόδοσης από πολλούς συμπαίκτες τους.

Θεωρώ, εξάλλου, ότι τα δύο παιχνίδια στα οποία έχει παίξει φέτος βασικός ο Καμαρά είναι πολύ λίγα. Όπως και το ούτε καν ενάμιση ημίχρονο, στο οποίο συνολικά έχει αγωνιστεί ο Σουντανί. Δεν μνημονεύω τις περιπτώσεις των Μπενζιά, Λοβέρα και Γκασπάρ γιατί ήρθαν τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, αν κι ο Μπενζιά αυτό το λίγο που έπαιξε με Τότεναμ και Βόλο, έδειξε ετοιμότητα. Και πιστεύω ότι με την πλήρη ενσωμάτωση κι αυτών των παιδιών, ο Μαρτίνς θα δώσει καλύτερες λύσεις.

Γενικά, όσο πιο καλή διαχείριση γίνεται σε όλο το ρόστερ, τόσο πιο ωφελημένη θα είναι η ομάδα και δεν θα εμφανίζεται όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή «σκασμένη»…

Άσχετο: εάν στην ΑΕΚ δουν το Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ 2-3, το οποίο είχαν παίξει ο ίδιος Ελβετός διαιτητής (Κλόσνερ), αλλά και οι ίδιοι επόπτες, που ορίστηκαν από την ΚΕΔ για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την Κυριακή, μάλλον θα χάσουν τον ύπνο τους...

Παρεμπιπτόντως, πέρσι είχαν οριστεί πρώτον στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ (0-2) ο Δανός Κελέ, που είχε παίξει νωρίτερα και το ΠΑΟΚ-Γκαμπάλα, δεύτερον στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2-0) ο Φινλανδός Γκεστράνιους, που είχε παίξει νωρίτερα και το Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ, όπως και το ΠΑΟΚ-Ντινάμο Μινσκ και τρίτον στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2-0) ο Γερμανός Τσβάϊερ, που είχε παίξει νωρίτερα και το ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα και το Μακάμπι Χάϊφα-ΠΑΟΚ.

Κοινώς, με τον Κλόσνερ για τέταρτη φορά ορίζεται στον ΠΑΟΚ για αγώνα του στην Ελλάδα διαιτητής που τον είχε παίξει στο παρελθόν και στην Ευρώπη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.