Πολύ κακός για να νικήσει!

Πολύ κακός για να νικήσει!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πολύ κακός για να νικήσει!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε ανήμπορος να δημιουργήσει στην Λαμία, το «φτηνό» γκολ που δέχθηκε και το κακό βράδυ του Γιώργου Δώνη!

Ο Παναθηναϊκός απόψε στην Λαμία εμφάνισε την μεγαλύτερή του περυσινή «ασθένεια». Παρουσιάστηκε ανήμπορος να δημιουργήσει έστω και μία κλασσική ευκαιρία σε ένα ολόκληρο παιχνίδι μετά από συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Απόλυτα λογικά και δίκαια, γκέλαρε για ακόμη μία φορά στην Λαμία(πέμπτο ματς χωρίς νίκη), απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε άριστα το δικό του παιχνίδι, εγκλώβισε το τραγικό επιθετικά σύνολο του Δώνη και «τσίμπησε» έναν σημαντικό βάθμο χάρη και στην γκάφα του Διούδη στο 20', όταν και έκανε... δώρο το γκολ στον Ρόμανιτς με άστοχη έξοδο μετά την έλλειψη επικοινωνίας στην φάση με τον Γιόχανσον.

Μία φάση που δεν θα υπήρχε αν ο Σκουλάς έδινε το χέρι του Βύντρα στην προσπάθεια του Δώνη. Είναι πεντακάθαρη η φάση αλλά μάλλον θα ήταν απασχολημένοι στο VAR με τα... πιτόγυρα! Τελοσπάντων πρώτη αγωνιστική, το σταματάμε εδώ. Πίσω στο ποδόσφαιρο...

Η Λαμία δεν είναι Άγιαξ, δεν είναι Φέγενορντ, δεν είναι Μπεσίκτας ή Γαλατά, ομάδες τις οποίες αντιμετώπισε στα φιλικά ο Παναθηναϊκός και κατέθεσε όμορφα πράγματα πάνω στο χορτάρι, όταν κατά βάση βρήκε ανοιχτό γήπεδο. Η Λαμία δεν θα έδινε χώρους στον Παναθηναϊκό, δεν θα ανοιγόταν και από την στιγμή που προηγήθηκε στο παιχνίδι τα πράγματα έγιναν ακόμη δυσκολότερα για το «τριφύλλι».

Ο Αντωνίου ορθά για το δικό του σύνολο περίμενε στο μισό γήπεδο, κάποιες φορές αμύνθηκε ακόμη και στο αμυντικό του τρίτο με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα και δικαιώθηκε τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την εικόνα του παιχνιδιού. Έδωσε την μπάλα στον Παναθηναϊκό και δεν απειλήθηκε στιγμή! Για να συμβεί αυτό είχε και σε εξαιρετικό βράδυ τους Αντέτζο, Βάντερσον αλλά και τον... γερόλυκο Λουκά Βύντρα! Όπως φυσικά και το «εργαλείο» Μπεχαράνο στην μεσαία γραμμή.

Παρά την δημιουργική ανυπαρξία του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα με το πέναλτι του Μακέντα στο 35'.

Είχε ακόμη 55' για να βρει ένα γκολ. Μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή. Είχε πάρα πολύ χρόνο για να πιέσει την Λαμία, να την απειλήσει και να βρει το δεύτερο τέρμα που θα του έδινε την νίκη. Όχι γκολ δεν βρήκαν οι «πράσινοι» αλλά ούτε καν ευκαιρία! Ένα σουτ του Ζαχίντ στην αρχή του δευτέρου μέρους και αυτό ήταν όλο!

Αν στην ενδεκάδα βλέπαμε αρκετά νέα πρόσωπα θα υπήρχε μία κάποια δικαιολογία. Επί της ουσίας μιλάμε για παίκτες που δουλεύουν μαζί από πέρυσι και τα μοναδικά νέα πρόσωπα ήταν οι Ζαχίντ και Κολοβός στο αρχικό σχήμα!
Ημιτελείς προσπάθειες, καμία υπομονή έξω από την περιοχή για την σωστή τελική πάσα, καμία προσωπική ενέργεια ή αυτοματισμός. Μόνο ο Ζαχίντ όσο το πάλεψε αλλά κι αυτός ήταν απελπιστικά μόνος για να κάνει την διαφορά.

Εκτός από τον Νορβηγό και κάπως τον Κουρμπέλη, όλοι οι υπόλοιποι από τους οποίος περίμενε πράγματα ο Δώνης κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά. Όπως φυσικά και ο Έλληνας τεχνικός που ξέχωρα από την συνολική εικόνα της ομάδας του, δεν την βοήθησε καθόλου κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Το τρικ με τους ακραίους μπακ να κλείνουν προς τα μέσα όταν η μπάλα παιζόταν στην απέναντι πλευρά δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του ενώ ο Έλληνας τεχνικός άργησε πολύ να προχωρήσει σε αλλαγές, με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ κακός και τραγικός επιθετικά! Ο Μπουζούκης μπήκε στο 82' ενώ τρίτη αλλαγή δεν έγινε ποτέ, με τους Χατζηγιοβάνη και Βέργο να βρίσκονται στον πάγκο και εκεί να παραμένουν παρά το γεγονός πως «φώναζε» ότι η ομάδα χρειαζόταν κάτι διαφορετικό. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν από τους καλύτερους στην προετοιμασία, είχε ασίστ και ουσία αλλά ο Δώνης προτίμησε να αφήσει μέχρι τέλους τον αρνητικότατο απόψε Κολοβό.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός «πέταξε» δύο βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά το θέμα δεν είναι τόσο η απώλεια(έτσι κι αλλιώς το «τριφύλλι» λόγω της τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό) όσο η εμφάνιση. Μία εμφάνιση προβληματική, ένα ηχηρό... καμπανάκι ενόψει της συνέχειας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.