Άρης - Ατρόμητος 2-1

Δημήτρης Ρούσσος
Άρης - Ατρόμητος 2-1

bet365

Άρης και Ατρόμητος έκαναν την... πρόβα τζενεράλε πριν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με ΑΕ Λεμεσού και Ντουνάισκα αντίστοιχα. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι και επικράτησαν με 2-1. Αυτογκολ του Γούτα και πέναλτι του Ιντέγε για τους «κίτρινους». Ο Μανούσος σκόραρε για τους Περιστεριώτες.

Προσομοίωση, όχι απλώς ευρωπαϊκής πρεμιέρας, αλλά αγώνα με τεράστιο διακύβευμα αποτέλεσε το φιλικό μεταξύ του Άρη και του Ατρόμητου, όπου οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 2-1, εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα ενόψει των αγώνων για τον β’ γύρο των προκριματικων του Europa League την επόμενη εβδομάδα με την ΑΕ Λεμεσού. Από την πλευρά τους οι Περιστεριώτες, που θα αντιμετωπίσουν την Ντουνάισκα από τη Σλοβακία, είχαν μέτρια δημιουργία και αμυντική σταθερότητα, δείχνοντας πως έχουν θέματα στην ανάπτυξη πριν τις δικές τους ευρωπαϊκές «μάχες».

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Κουέστα στην εστία, τον Σούντγκρεν στο ντεμπούτο του στη δεξιά πλευρά της άμυνας, τον Κόρχουτ αριστερά και τον Βέλεθ με τον Ροζ στο κέντρο της. Ματίγια και Μπάσα στον άξονα, Ντιγκινί αριστερά, Φετφατζίδης δεξιά και ο Τόνσο πίσω από τον Ιντέγε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το ίδιο σύστημα και τον Μέγερι στο τέρμα, τον Κυβρακίδη δεξιά, τον Κατράνη αριστερά και τους Γούτα και Ρισβάνη ως κεντρικό δίδυμο. Ο Μάντσον και ο Χαρίσης έπαιξαν στον άξονα, ο Ούμπιδες με τον Μανούσο στις πτέρυγες αλλάζοντας συχνά και ο Ουγκράι πίσω από τον Βέλλιο.

Η εικόνα του αγώνα κάθε άλλο παρά σε παιχνίδι προετοιμασίας παρέπεμπε, αφού η ένταση περίσσευε και τα σκληρά τάκλιν, ειδικά από την πλευρά του Ατρόμητου πλήθαιναν όσο περνούσε η ώρα. Οι γηπεδούχοι πήραν τη μπάλα και επιτέθηκαν περισσότερο, με τους Μάντσον και Χαρίση να «κλειδώνουν» πάντως τους διαδρόμους και να μην αφήνουν πολλά περιθώρια δράσης στον κινητικό αλλά φλύαρο Φετφατζίδη και τον καλά κλεισμένο Ντιγκινί κι έτσι ο Ιντέγε πολλές φορές «πάλευε» για χώρο.

Τη λύση στο σκοράρισμα για τους «κίτρινους» έδωσε κατά λάθος ο Γούτας, που σκόραρε στο 26’ εις βάρος της ομάδας του. Ο Ντιγκινί σέντραρε ψηλά από αριστερά προς τον Ιντέγε και ο Έλληνας στόπερ στην προσπάθειά του να πάρει κεφαλιά την έστειλε στη συμβολή των δοκαριών του Μέγιερι.

Ο Ούμπιδες με τον Μανούσο άλλαξαν θέσεις στις πτέρυγες, ωστόσο το δυναμικό ντεμπούτο του Σούντκγρεν, που έπαιξε 90’ αλλά η παθιασμένη παρουσία του Κόρχουτ τους άφησαν μακριά από τον ξεκομμένο Βέλλιο. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τον Άρη να έχει το προβάδισμα, αλλά να μη βρίσκει άνετα τον «δρόμο» για την εστία του συμπαγούς Ατρόμητου, που με τη σειρά του είναι δυσλειτουργικός δημιουργικά, με τον Βέλλιο αποκομμένο και χωρίς παιχνίδι από τις πτέρυγες.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τις αλλαγές να αλλοιώνουν την εικόνα των ομάδων και τον ρυθμό και τον Αναστασίου να βλέπει μόνο λίγο καλύτερα πράγματα στην επίθεση, αλλάζοντας και το σχήμα σε 4-4-2 για κάποιο διάστημα. Στο 67’ ο Φετφατζίδης έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κυβρακίδη, με τον Ιντέγε να σκοράρει από τα 11 βήματα και να πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μανούσος με όμορφη λόμπα μείωσε σε 2-1, στο highlight της βραδιάς.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους δυο προπονητές να έχουν δοκιμάσει πολλά πρόσωπα και σχήματα, βγάζοντας πιο σαφή συμπεράσματα ενόψει των κρίσιμων αγώνων στο Europa League σε μια εβδομάδα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Μπάσα (57’ Σάσα), Σούντγκρεν, Κόρχουτ (86’ Τσαγκαλίδης), Ροζ (78’ Σόουζα), Βέλεθ (78’ Δεληζήσης), Τόνσο (78’ Κωνσταντινίδης), Ματίγια (86’ Μπακουτσής), Φετφατζίδης (68’ Ντουάρτε), Ιντέγε (68’ Μαρτίνες), Ντιγκινί

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μέγερι (80’ Θεοδωράκης), Κιβρακίδης, Ρισβάνης (63’ Καχίλα), Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ουγκράι (54’ Ρόσα), Ούμπιδες (54’ Κορτ), Μανούσος (80’ Κωτσόπουλος), Βέλλιος (54’ Ενσικουλού)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα