TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πέντε άξονες, πολλά ζητήματα για τον ΠΑΟΚ του 2020

Πέντε άξονες, πολλά ζητήματα για τον ΠΑΟΚ του 2020

Πέντε άξονες, πολλά ζητήματα για τον ΠΑΟΚ του 2020

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου ξεκινάει να γράφει για την περιβόητη… επόμενη ημέρα του νταμπλούχου ΠΑΟΚ. Απ’ ότι φαίνεται πολλά θα γίνουν και πολλά θα γραφθούν γι’ αυτή την επόμενη μέρα.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει και καλά κάνει. Να πανηγυρίζει για πολύ καιρό, γιατί… αήττητο πρωτάθλημα και νταμπλ ΚΑΝΕΙΣ δεν πήρε μέχρι τώρα και δύσκολα θα πάρει ο οποιοσδήποτε από εδώ και πέρα. (Ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί τι έχει πετύχει φέτος ο ΠΑΟΚ. Ας είναι… Θα περάσουν τα χρόνια και θα καταλάβουν ακόμη και όσοι -προς το παρόν- κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν). 

Η ομάδα του Δικεφάλου, οι νταμπλούχοι παίκτες δηλαδή, έφυγαν για διακοπές και… καλά να περάσουν.

Ιδιοκτησία, διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν πολλές δουλειές να τακτοποιήσουν και φυσικά τεράστιες ευθύνες, ώστε αυτή η ομαδάρα να έχει συνέχεια στις επιτυχίες. Η συνέχεια της ομάδας, η σταθερότητα και οι σταθερές αποτελούν εγγύηση επιτυχίας, από τη στιγμή βέβαια που ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει στην ιδιοκτησία τον Ιβάν Σαββίδη (πάνω απ’ όλους) αλλά και προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου.  

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι πιο δύσκολο από το περασμένο γιατί η ομάδα έχει πολλή δουλειά… Θα χρειαστούν πολλές κινήσεις για να διαμορφωθεί το ρόστερ. Πέρυσι αυτό δεν συνέβαινε. Φέτος όμως υπάρχει η καλή ψυχολογία, η αύρα του νταμπλ και η αυτοπεποίθηση που αυτό φέρνει σε όλο τον οργανισμό.

Πέντε είναι οι άξονες που πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ. Πέντε άξονες από δύο-τρία-τέσσερα ζητήματα παικτών ο καθένας… Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει!

- Αρχικά ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει το κομμάτι των ανανεώσεων. Ο Λουτσέσκου πιέζει γι’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο να ξέρει η ομάδα, αν ξεκινάει με Βαρέλα και Σάκχοφ ή χωρίς αυτούς.

- Το δεύτερο ζήτημα που θα απασχολήσει είναι οι δανεικοί. Αυτοί που ο ΠΑΟΚ πήρε από άλλες ομάδες όπως ο Ολιβέιρα, αλλά και οι παίκτες που ο Δικέφαλος έχει δώσει και πρέπει να αποφασίσει για την τύχη τους.

- Ό τι και να γίνει, όπως και να γίνει, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και θα κάνει αρκετές μεταγραφές. Το θέμα είναι πρωτίστως αριθμητικό, αφού φεύγουν πολλοί παίκτες, αλλά και ποιοτικό μια  και η ομάδα πρέπει να ανέβει επίπεδο.

- Είναι αρκετά πιθανό να γίνουν και πωλήσεις παικτών. Πέρασαν χρόνια που αυτό αποτελούσε… εφιάλτη για τον ΠΑΟΚ.

- Υπάρχει και ένα πέμπτο μεγάλο ζήτημα για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα που ξοδεύει κάθε χρόνο 2,5 εκατομμύρια για τις ακαδημίες της, έχει να διαχειριστεί φέτος την καλύτερη κ19 που βγήκε ποτέ. Απαγορεύεται για τον ΠΑΟΚ να μην διαχειριστεί σωστά τους 7-8-10 σούπερ παίκτες που διαθέτει αυτή η ομάδα. Όλοι στον  ΠΑΟΚ (όλοι όμως) είναι υποχρεωμένοι να βρουν τον τρόπο που ο Δικέφαλος του Βορρά θα φέρει κάποια στιγμή (όχι απαραίτητα τώρα) στην πρώτη ομάδα 3-4-5 από αυτούς τους σπουδαίους παίκτες. Αν δεν τα καταφέρουν, πολύ απλά… απέτυχαν.

Αυτά είναι προς το παρόν και… καλό μας καλοκαίρι.

Και κάτι ακόμη για το τέλος…

Ξέρετε τι θα γράφονταν και θα λέγονταν από πολλούς περισσότερους επώνυμους στα Μέσα και στα… έξω, αν Αθηναϊκή ομάδα κατακτούσε αήττητο πρωτάθλημα και νταμπλ; Για σκεφτείτε λίγο...

Αν όμως οι ΠΑΟΚτσήδες μετά από όλα αυτά, πανηγυρίζουν, νιώθουν περήφανοι,  κάνουν και καζούρα, τότε… έχουν έπαρση και είναι αλαζονικοί. Αν τα κάνουν οι άλλοι… «αγγίζουν το οπαδικό συναίσθημα και έχουν χιούμορ, κάτι που δεν πρέπει να λείπει από το ποδόσφαιρο».

Από την άλλη, όταν οι ΠΑΟΚτσήδες κάνουν αναφορές στη διαιτησία είναι γκρινιάρηδες και κομπλεξικοί. Αν άλλοι πραγματοποιούν αναλύσεις επί αναλύσεων  (παρά το ότι οι ομάδες τους εμπλέκονται εδώ και δεκαετίες σε σκάνδαλα και εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που αφορούν και τέτοια θέματα) τότε… ασκούν κριτική

Έτσι είναι; Έτσι πάει το έργο; Έτσι βολεύει;

Όχι! Έτσι… ήταν. Παλιά όμως… Άλλαξε η κατάσταση, όπως και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και αν επιτέλους κινηθεί η δικαιοσύνη, θα αλλάξει πολύ περισσότερο…