Τι εννοεί ο «ποιητής» Μαρτίνς; Για 14 παίκτες του Ολυμπιακού…

Τι εννοεί ο «ποιητής» Μαρτίνς; Για 14 παίκτες του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος μέσα από το blog του στο gazzetta κάνει λιανά τι θέλει να πει ο Πέδρο Μαρτίνς με τις δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό.

Το επαναλαμβάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στις τελευταίες συνεντεύξεις που δίνει στο συνδρομητικό κανάλι, ότι μέσα από τη φετινή σεζόν έχει ανέβει η αξία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Να το κάνουμε πιο λιανά, για το τι θέλει να πει ο «ποιητής»;

Ο ίδιος ο Πορτογάλος δεν θέλει να το λέει ευθέως, αλλά αποτελεί μεγάλη επιτυχία του, που 5+2 παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν διεθνείς φέτος, υπό τις δικές του δηλαδή οδηγίες!

Διότι τόσο οι Κούτρης, Μπουχαλάκης και Τσιμίκας, όσο και οι Σισέ και Μαντί Καμαρά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φόρεσαν για πρώτη φορά, όλοι τους, τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας τους. Ο δε Σα κλήθηκε στην αποστολή της Πορτογαλίας για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια κι ο Ποντένσε κλήθηκε στην προεπιλογή της Πορτογαλίας για πρώτη φορά στην καριέρα του-και οι δύο δε, έπαιζαν σε κορυφαίους συλλόγους στην πατρίδα τους, την Πόρτο και την Σπόρτινγκ, αλλά τώρα, με τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς ξεχώρισαν τόσο ώστε να ασχοληθεί μαζί τους ο Φερνάντο Σάντος.

Να πάμε και πιο πέρα;

Ο Φορτούνης κάνει φέτος μία εντυπωσιακή σεζόν, μετά από μία διετία μετριότητας για τα στάνταρ του.

Ο Ομάρ το ίδιο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Εθνική Νορβηγίας τον έκαναν αρχηγό και δεν τον αφήνουν ούτε λεπτό εκτός ενδεκάδας.

Ο Χασάν κι ο Γκερέρο πέρσι είχαν έξι και τέσσερα γκολ στην Μπράγκα και στην Λεγκανές αντίστοιχα και φέτος 12 κι 11 αντίστοιχα, μέχρι στιγμής, στον Ολυμπιακό.

Ο Μασούρας έκανε ντεμπούτο στην Εθνική το φθινόπωρο ως παίκτης του Πανιώνιου, αλλά τώρα αρχίζει και καθιερώνεται στην Εθνική.

Ο φετινός Γκιγέρμε δεν έχει καμία σχέση από πλευράς απόδοσης με την περσινή πολύ μέτρια σεζόν που έκανε στην Κορούνια.

Ο δε Μεριά παρότι πρώτη φορά ήρθε στην Ευρώπη από την Αφρική, βρήκε τα πατήματα του και δεν έχασε σε καμία στιγμή την θέση του στην Εθνική ομάδα του, με την οποία και πέρασε στα τελικά του Κόπα Άφρικα, όπως κι ο Σισέ με τη Σενεγάλη κι ο Καμαρά με τη Γουϊνέα.

Άλλοι εφτά παίκτες, μετά τους πρώτους εφτά! Ουσιαστικά μιλάμε για σχεδόν όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού! Υπό την καθοδήγηση του Μαρτίνς η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του Ολυμπιακού πραγματικά ανέβηκε επίπεδο φέτος. Σίγουρα προέχει η ομάδα και δεν είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό, που μένει εκτός τίτλων. Αλλά παρά τα όποια λάθη, τόσο των παικτών, όσο και ξεκάθαρα και του προπονητή, δεν μπορεί να διαγραφούν ούτε η θεαματική βελτίωση της εικόνας των παικτών μεμονωμένα, ούτε ότι η ομάδα για λεπτομέρειες χάνει τους στόχους της.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με το 0-1 μαγική εικόνα διαμόρφωσε τη μάχη του τίτλου (με σκορ 1-0 τώρα η βαθμολογία θα ήταν ΠΑΟΚ 64-Ολυμπιακός 63) και το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 86’ με τη Λαμία έβγαλε τον Ολυμπιακό εκτός Κυπέλλου.

Ένα αυτογκόλ του Βούκοβιτς κι ένα χαμένο πέναλτι του Φορτούνη είναι…

Άσχετο: ταινία για απόψε, Nieve Negra (02.45) στην CosmoteCinema 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.