Όταν παίζεις έτσι στο πρώτο σου ντέρμπι με τη φανέλα του Ολυμπιακού…

Όταν παίζεις έτσι στο πρώτο σου ντέρμπι με τη φανέλα του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta πώς ο Μασούρας θα έκανε τον Μαρτίνς να μετανιώσει!...

Ακόμη κι εγώ που τον πίστευα, και που γενικά πιστεύω στις μεταγραφές, ιδίως Ελλήνων αλλά και ξένων παικτών, από τις ομάδες της Λίγκας μας, δεν περίμενα να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα ο Μασούρας στον Ολυμπιακό.

Το παιδί πήγε παραμονές Πρωτοχρονιάς στο Ρέντη και αυτό που μπορεί κάποιος να καταγράψει είναι…

Ένα, στο δεύτερο κιόλας παιχνίδι του στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, με τη Λάρισα στο Καραϊσκάκη, άνοιξε το σκορ με ένα ωραιότατο γκολ μόλις στο 8ο λεπτό.

Δύο, στο πρώτο κιόλας παιχνίδι του στην Ευρώπη που πήρε σοβαρό χρόνο συμμετοχής με τα «ερυθρόλευκα», στο Κίεβο, μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο πλησίασε τρεις φορές να γυρίσει το 0-1, με (δύο) τελικές του και (μία) ασίστ.

Τρία, στο πρώτο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη, έκανε μία απίστευτα ώριμη εμφάνιση και ήταν μέσα στους τρεις καλύτερους της ομάδας του, μαζί με τον Μεριά πίσω και τον Μπουχαλάκη στα χαφ.

Πανεύκολα ο Μασούρας θα μπορούσε να ήταν αυτός που θα άνοιγε το σκορ στο ντέρμπι των αιώνιων, εάν απλά ο Γκερέρο, στη φάση που νικήθηκε από τον Διούδη, του έσπαγε την μπάλα στο 45+8. Ο Έλληνας κυνηγός ήταν ολομόναχος αριστερά του Ισπανού και θα ήταν δύσκολο να…μην μπει με την μπάλα στα δίκτυα.

Βάλτε στο μυαλό σας σε πόσες ακόμη φάσεις ήταν μέσα ο Μασούρας. Δύο φορές τις τέλειωσε ο ίδιος στο α΄ ημίχρονο, φεύγοντας από δεξιά-θα μπορούσε να σουτάρει, πάντως, καλύτερα και στις δύο περιπτώσεις, τόσο με το αριστερό (απέκρουσε ο Διούδης), όσο και με το δεξί (αστόχησε). Και θα μπορούσε, ακόμη πιο σωστά λέω εγώ, και στις δύο περιπτώσεις να έκανε πάσες σε συμπαίκτες τους που βρίσκονταν σε καλή θέση, στον Φορτούνη την πρώτη φορά και στον Γκερέρο τη δεύτερη-παρεμπιπτόντως, εγώ είμαι σίγουρος ότι αν πάσαρε εκεί στο 29’ στον Γκερέρο, τότε κι ο Ισπανός θα του «γύριζε» την μπάλα στο 45+8, πολύ απλά γιατί οι παίκτες, τι νομίζετε είναι, παιδιά είναι…

Όχι, πάντως, ότι ο Μασούρας υστέρησε δημιουργικά-ίσα ίσα. Και σέντρα φαρμάκι έβγαλε από αριστερά και έκανε την τέλεια κίνηση τόσο στο 35’, όταν αφού συνδυάστηκε άψογα με τον Ποντένσε, πάσαρε στον Φορτούνη, που αστόχησε στο σουτ από θέση γκολ, όσο και στο 50’, όταν ξέφυγε από δεξιά και τροφοδότησε με μπαλιά ακριβείας αριστερά τον Ποντένσε. Απλά ξεχνάει ο πολύς κόσμος τέτοιες ενέργειες, όταν χάνεται η ευκαιρία-ο Φορτούνης απρόσμενα έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία, ενώ η λόμπα του Πορτογάλου ήταν αριστοτεχνική κι αν η μπάλα του έκανε το χατίρι, θα είχε αναδειχθεί αλλιώς κι η πάσα του Έλληνα διεθνή.

Επί 70 λεπτά ο Μασούρας ήταν μία διαρκής απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού, που παρότι με σχηματισμό τριών, αδυνατούσε να τον μαρκάρει-εξουδετερώσει. Είχε και άλλες δύο ευκαιρίες να σκοράρει ο ίδιος, αλλά στο 45+4 ενώ έκανε ωραία ντρίμπλα και απέφυγε τον Κουλιμπαλί, ο αντίπαλος στόπερ πρόλαβε με δεύτερη κίνηση και «γύρισε» στη φάση μαρκάροντας τον αποτελεσματικά την στιγμή του σουτ, στο δε 66’ ο Ποντένσε του έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι, αλλά η ψηλοκρεμαστή πάσα ήταν μάλλον εξεζητημένη και σχεδόν απίθανο να γίνει αξιοποιήσιμη.

Μόνο που ο Μασούρας δεν έκανε μόνο (όλα) αυτά! Σε μία εμφάνιση που σπάνια βλέπουμε από εξτρέμ στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι απλά πρωταγωνίστησε σε εφτά-οκτώ φάσεις (!), αλλά πλησίασε το άριστο και στα ανασταλτικά του καθήκοντα! Οι επιστροφές του στην άμυνα ήταν εκπληκτικές και σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις βοήθησε ιδιαίτερα αποτελεσματικά τους συμπαίκτες του πίσω-ένα δε τάκλιν που έκανε για να κόψει επίθεση των «πράσινων» αμφιβάλλω αν θα το έκανε μπακ του Ολυμπιακού!

Η δε συνέπεια του Μασούρα ήρθε σε πλήρη αντιδιαστολή με την ασυνέπεια του Ποντένσε, που ειδικά στο α΄ ημίχρονο απλά…παρατηρούσε τις επιθέσεις του Γιόχανσον (κυρίως) και του Κουλιμπαλί από δεξιά, με τον Κούτρη να ζορίζεται αφάνταστα και τις δύο φάσεις του Παναθηναϊκού (κεφαλιά Μακέδα και σουτ του Ινσούα) να βγαίνουν με τον ίδιο τρόπο: σέντρα από την πλευρά του Κούτρη για το δεύτερο δοκάρι του Σα. Διόλου τυχαία ότι κάποια στιγμή μετά τα μισά του α΄ ημιχρόνου, ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρά σε Ποντένσε και Μασούρα, στέλνοντας από δεξιά στα αριστερά τον Έλληνα, για να βοηθάει τον Κούτρη. Και θα το έκανε και ως το τέλος, αλλά κι από την άλλη μεριά ο Δώνης είχε φουλ επιθετικό μπακ, τον Ινσούα…

Νομίζω ότι ο Μασούρας, που σημειωτέον «βρίσκεται» πολύ καλά μέσα στο παιχνίδι και με τον Φορτούνη και με τον Ποντένσε, έχει ανοίξει το σκορ και σε άλλα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, στο 5-1 με τον ΟΦΗ και στο 4-1 με τον Άρη, με την απόδοση του κατά του Παναθηναϊκού, αλλά και σε άλλα παιχνίδια, όπως στο ημίχρονο που έπαιξε στο Κίεβο, έβαλε τον προπονητή του σε διαδικασία να το έχει μετανιώσει που δεν τον είχε εμπιστευθεί νωρίτερα για τα πιο βαθιά νερά. Που δεν τον είχε βάλει δηλαδή να παίξει τότε που κρίθηκαν όλα, δηλαδή και στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά κι από την αρχή της ρεβάνς με την Ντινάμο…

Όχι ότι δεν έχει αδυναμίες το παιχνίδι του Μασούρα-τις έχω ήδη καταγράψει από εδώ μέσα. Αλλά όντας στον Ολυμπιακό ούτε καν τρεις μήνες, έχει ήδη στη σούμα της σεζόν προσπεράσει εύκολα τους άλλους εξτρέμ, μετά τους δύο βασικότερους, Ποντένσε και Λάζαρο, που χρησιμοποίησε ο προπονητής, από τον Φετφατζίδη και τον Ναουέλ, έως τον Βρουσάϊ και τον Ζιλ Ντίας.

Άσχετο: ταινία για σήμερα, το Shock and Awe στις 16.50 στην CosmoteCinema 2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.