Η βλακεία είναι ανίκητη!

Η βλακεία είναι ανίκητη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η βλακεία είναι ανίκητη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους ελάχιστους μπαχαλάκηδες που έβαλαν… ταφόπλακα απόψε στον Παναθηναϊκό, το άλλοθι που προσέφεραν αλλά και την ευθύνη της αστυνομίας.

Για την κατάντια του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Οι ευθύνες για όσα έχουν συμβεί στον σύλλογο εδώ και είκοσι χρόνια έχουν αποδοθεί και είναι γνωστές και χιλιογραμμένες. Τα έχουμε πει αυτά και ειδικά σε τούτη την γωνιά τα έχουμε καταγράψει με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια, σε κάθε ευκαιρία. Κανείς δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί το αντίθετο.

Για τα όσα έγιναν, όμως, απόψε στην Καλογρέζα δεν φταίει ούτε ο Αλαφούζος, ούτε ο Βαρδινογιάννης, ούτε ο Μαρινάκης, ούτε το σύστημα που έκανε ότι γούσταρε στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και είκοσι χρόνια.

Απόψε στον Παναθηναϊκό έβαλαν ταφόπλακα μια χούφτα μπαχαλάκηδες, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ του Γκερέρο αποφάσισαν να καταδικάσουν την ᾽ἀγαπημένη᾽᾽τους ομάδα εις θάνατον. Αποφάσισαν ότι το ντέρμπι κρίθηκε και βγήκαν έξω από τις θύρες του ΟΑΚΑ για να κάνουν τα δικά τους, πράξεις οι οποίες οδήγησαν στην οριστική διακοπή του αγώνα εις βάρος φυσικά του τριφυλλιού από τα δακρύγονα που έπνιξαν κόσμο και ποδοσφαιριστές.

Σημειώναμε σε τούτη την γωνιά στο ποστ της Πέμπτης.

᾽᾽Και κάτι ακόμη. Εξίσου σημαντικό. Δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό. Είτε εκτός είτε εντός γηπέδου. Δεν πρέπει ούτε ένας να ξεφύγει για κανέναν λόγο. Ναι στην καυτή ατμόσφαιρα, ναι στην φωνή και την τρέλα ΟΧΙ στην βλακεία, ΟΧΙ σε συμπεριφορές που θα βλάψουν τον Παναθηναϊκό και θα δώσουν το καλύτερο πάτημα σε εκείνους που περιμένουν στην γωνία για να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες και να τις ρίξουν στον κόσμο.

Μπορώ να καταλάβω πολλά. Πάρα πολλά. Και τα συναισθήματα που υπάρχουν και την οργή και τα πάντα. Όμως, το να πληρώσει και πάλι η ομάδα, αμαρτίες άλλων θα πρόκειται για τεράστιο έγκλημα και μεγάλη αμαρτία...᾽᾽.

Δεν είχαμε ούτε την μαγική σφαίρα που βλέπει το μέλλον. Δεν είχαμε ούτε το περιβόητο κληρονομικό χάρισμα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας και ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός, γιατί πάντα υπάρχει μία μικρή μερίδα που είτε δεν καταλαβαίνει, είτε δεν θέλει να καταλάβει, είτε δεν την ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός και απλά βρίσκει πεδίο και ευκαιρία για μπάχαλα.

Δυστυχώς η βλακεία είναι ανίκητη. Πραγματικά παλεύω εδώ και αρκετή ώρα για να μπορέσω να εκφραστώ κόσμια και δεν μπορώ. Να σας πω την αλήθεια, κιόλας, βαρέθηκα κάθε τρεις και λίγο να πρέπει να γράφω για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που αγαπάμε από παιδιά και είναι το ποδόσφαιρο.

Οι άνθρωποι αυτοί που αποφάσισαν να αποτελειώσουν έναν Παναθηναϊκό που είναι στην εντατική είναι το λιγότερο βλάκες. Και σίγουρα δεν αγαπούν αυτή την ομάδα. Ξεκάθαρα πράγματα.

Όπως ξεκάθαρα είναι πέρα για πέρα άδικο να ακούμε κάθε φορά που γίνονται μπάχαλα και να διαβάζουμε για οργανωμένους, για την Θύρα 13 και πάει λέγοντας. Το τσουβάλιασμα κάνει καλό μοναχά σε αυτούς τους ελάχιστους που τις περισσότερες φορές αποφασίζουν να αμαυρώσουν έναν ολόκληρο σύλλογο.

Την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια, το πέταλο των οργανωμένων ήταν κατάμεστο. Δεν έπεφτε καρφίτσα. Πως να χρεώσεις 5.000 ανθρώπους για την βλακεία μερικών δεκάδων;

Σε έναν Παναθηναϊκό με τόσες πληγές, σε έναν Παναθηναϊκό που το μόνο που του έλειπε ήταν το αποψινό, αυτοί οι τύποι επέβαλλαν μία ήττα στα χαρτιά και μια τιμωρία που αν επιβληθεί στο μέγιστό της βαθμό(δηλαδή -6) θα μπλέξει την ομάδα σε περιπέτειες ακόμη και για την παραμονή της στην κατηγορία!

Άξιοι αλλά δυστυχώς ο οργανισμός αυτής της ομάδας είναι τόσο ανίσχυρος σε όλα τα επίπεδα που δεν έχει τον τρόπο να τους αποβάλλει δια παντός από το εσωτερικό του Παναθηναϊκού.

Από κει και πέρα, για ακόμη μία φορά η αστυνομία ξεχασμένη στο προηγούμενο τριήμερο… πετούσε χαρταετό στο ΟΑΚΑ. Η ίδια αστυνομία που ζητούσε να αναβληθεί το μπασκετικό ντέρμπι για να διασφαλίσει την τάξη, θα πρέπει να μας εξηγήσει πως αυτοί οι τύποι μπήκαν στο γήπεδο εξοπλισμένοι με βόμβες μολότοφ. Να μας εξηγήσει που είναι ακριβώς χρήσιμη η χρήση δακρυγόνων μέσα σε θύρες που είναι γεμάτες κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα και απλά παρακολουθεί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Φτάσαμε 2019 και ακόμη έχουμε αλόγιστη χρήση χημικών λες και είναι… καραμελίτσες!

Υ.Γ1: 30.000 κόσμος, ο Σισέ πάνω στο χορτάρι. Για λίγο ζήσαμε μια κατάσταση που παραπέμπει σε κανονικό Παναθηναϊκό. Μέχρι να επιστρέψουμε στην σκληρή πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα μίζερη, τρισάθλια και απολύτως καταθλιπτική. Ακόμη μία χρονιά στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.