Ο Μπακάκης και οι... φορτωμένοι της φετινής ΑΕΚ

Ο Μπακάκης και οι... φορτωμένοι της φετινής ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Ο Μπακάκης και οι... φορτωμένοι της φετινής ΑΕΚ

bet365

Οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν, αλλά δεν είχαν το κάτι παραπάνω να δώσουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr «εστιάζει» σε αυτούς που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο... κουπί τη φετινή σεζόν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που άφησε την ΑΕΚ χωρίς νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν, ανέφερε ότι «οι παίκτες δίνουν ό,τι έχουν, αλλά πλέον δεν έχουν πολλά» και πως «τους λείπει η ένταση». Και είναι αλήθεια πως λόγω των απουσιών που είχαν προκύψει εξ αιτίας των τραυματισμών, διάφοροι παίκτες φορτώθηκαν με συνεχόμενα ματς στα πόδια τους, πιέστηκαν ρισκάροντας τραυματισμούς και υποτροπές, ή ακόμα αναγκάστηκαν να παίξουν και σε διαφορετικές θέσεις για να καλυφθούν τα κενά.

Ο... βιονικός Μπακάκης

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Μιχάλης Μπακάκης, παίζοντας από τη φυσική του θέση (αυτή του δεξιού μπακ), μέχρι στόπερ σε τριάδα και αριστερό μπακ, έχει σφίξει τα δόντια πολλές φορές εξ αιτίας τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν για να μπορεί να συνεισφέρει. Όπως ακριβώς στο ντέρμπι, παρότι προερχόταν από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς από το ματς με τον Άρη. Την περσινή σεζόν ο 27χρονος μπακ... έσπασε όλα τα κοντέρ καθώς ήταν ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής με 3.715'! Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και φέτος, έχοντας ήδη 2.897 λεπτά στο ενεργητικό του και με βάση τα ματς που απομένουν αναμένεται να αγγίξει τα περσινά του νούμερα, μένοντας πίσω μόνο από τον Βασίλη Μπάρκα για την ώρα.

Ο Πόνσε και ο Χουλτ που... έσκασε

Εκείνοι που ακολουθούν τον Μπακάκη στη σχετική κατηγορία των συμμετοχών για την ΑΕΚ είναι ο Έκι Πόνσε με 2.560 λεπτά και ο Νίκλας Χουλτ με 2.536 λεπτά. Ο Πόνσε γιατί αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνου μέσα στην αντίπαλη περιοχή με το ένστικτο του γκολ που διαθέτει, αλλά και με τη μεγάλη συνεισφορά του στο πρέσινγκ και στα ατέλειωτα τρεξίματα, πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα. Και ο Χουλτ γιατί μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Έλντερ Λόπες, αναγκάστηκε να καλύπτει πάντα αυτός την αριστερή πτέρυγα. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Σουηδός μπακ τέθηκε νοκ-άουτ με θλάση στον προσαγωγό έχει εξήγηση μιας και μέτρησε σχεδόν 14 σερί γεμάτα 90λεπτα πριν πάθει τη ζημιά με τον ΟΦΗ, όντας πλέον στα... κόκκινα ως η μοναδική λύση για το αριστερό άκρο.

Από εκεί και πέρα ακολουθούν ο Πέτρος Μάνταλος με 2.513 λεπτά συμμετοχής, ο Μάριος Οικονόμου με 2.498 λεπτά και ο Μάρκο Λιβάια με 2.468 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Φυσικά, οι Αντρέ Σιμόες και Τάσος Μπακασέτας, που πέρυσι αποτέλεσαν δύο από τους βασικούς πυλώνες της κατάκτησης του τίτλου, μένουν πιο πίσω στη σχετική κατηγορία με 2.028' και 1.876' αντίστοιχα καθώς είχαν τεθεί για ένα διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του γνωστού θέματος με την ανανέωση του συμβολαίου τους.

Η ξεχωριστή αναφορά στον Γκάλο

Κλείνοντας θα πρέπει να γίνει και μια ξεχωριστή αναφορά στον Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος επίσης έχει φορτωθεί με συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του, τραβώντας και αυτός... κουπί. Ωστόσο, το όνομά του, δεν βρίσκεται μέσα στα πρώτα σε συμμετοχές, όντας στην 8η θέση με 2.258 λεπτά, λόγω του ότι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν αγωνιζόταν πολύ. Στη συνέχεια αποτελώντας χρήσιμη παρουσία στο δημιουργικό κομμάτι κέρδισε τη θέση του, μετρώντας τους τελευταίους δύο μήνες δέκα συνεχόμενα 90λεπτα στο πρωτάθλημα και άλλα τρία στο Κύπελλο. Το εκπληκτικό, μάλιστα, στην περίπτωση του Γκάλο είναι πως ο Βραζιλιάνος μπακ κάθε σεζόν βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα των συμμετοχών της ΑΕΚ. Πέρυσι (2017-2018) ήταν δεύτερος πίσω από τον Μπακάκη με 3.528 λεπτά, πρόπερσι (2016-2017) ήταν πέμπτος με 2.974 λεπτά, ενώ την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ (2015-2016) ήταν τρίτος με 3.289 λεπτά στα πόδια του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα