Η... Μίλαν το κλειδί για τον Ολυμπιακό! Και η σωστή διαχείριση…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η... Μίλαν το κλειδί για τον Ολυμπιακό! Και η σωστή διαχείριση…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta κάτω από το δικό του πρίσμα το αποψινό μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.

Για τον φετινό Ολυμπιακό ένα είναι το παιχνίδι-κλειδί! Η ρεβάνς με τη Μίλαν! Εκεί άλλαξαν σχεδόν όλα για τον Ολυμπιακό. Τότε ήταν που έκανε την υπέρβαση και πήρε την ψυχολογία που χρειάζονταν σαν μία καινούργια ομάδα που άρχισε να χτίζεται από το καλοκαίρι.

Μπορεί κάποιος να διακρίνει, ότι μετά το 3-1 επί της Μίλαν, ο Ολυμπιακός «άνοιξε» σαν ομάδα. Και κάπως έτσι έκανε έξι εμφατικές νίκες στο πρωτάθλημα και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, με τριάρες (Λαμία 3-0, Ξάνθη 3-1) και τεσσάρες (Λάρισα 4-0, Πανιώνιο 4-0) στο Καραϊσκάκη και κάνοντας διπλά με δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι (2-0 στη Λιβαδειά, 2-1 στα Γιάννινα, 2-0 στην Τρίπολη).

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Εκείνο το 3-1 κι η πρόκριση επί της Μίλαν έδωσε στον Ολυμπιακό το ηθικό που του έλειπε. Ήταν το αποτέλεσμα που έκανε τους παίκτες να αποκτήσουν άλλη αυτοπεποίθηση, γιατί ενώ μέχρι τότε έπαιζαν μπάλα δεν μπορούσαν να πάρουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα μετά την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ήττα (ΠΑΟΚ 0-1) και ισοπαλίες στα ντέρμπι (ΑΕΚ 1-1, ΠΑΟ 1-1) και ήττες (Μίλαν 1-3, Μπέτις 0-1) και ισοπαλίες (Μπέτις 0-0) στην Ευρώπη.

Βέβαια, το 3-1 επί της Μίλαν ήταν όντως μία υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο τη νίκη, ενώ οι Ιταλοί πήγαιναν για τρία αποτελέσματα: νίκη, ισοπαλία, ακόμη και ήττα με ένα γκολ διαφορά! Κι ο Ολυμπιακός έκανε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα και πήρε τη νίκη με δύο γκολ διαφορά.

Νομίζω ότι για το σημερινό μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο οδηγός του προπονητή και των παικτών του Ολυμπιακού πρέπει να είναι ακριβώς εκείνο το ματς με τη Μίλαν! Και μπορεί ο ΠΑΟΚ φυσικά να μην είναι Μίλαν (παρεμπιπτόντως, απόψε λογικά θα ανέβει στην 4η θέση του Καμπιονάτο), αλλά έχει μία καλή, δυναμική, σκληρή ομάδα και παίζει στο σπίτι του. Και παίζει για δύο αποτελέσματα, όπως πριν ακριβώς δύο μήνες και η Μίλαν…Ο ΠΑΟΚ με νίκη πάει στο +9 και καθαρίζει, ενώ και με ισοπαλία κρατάει το +6, που ουσιαστικά γίνεται +7, αφού θα υπερτερεί σε ισοβαθμία. Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη, όχι για να γίνει αυτός φαβορί, αλλά για να αποκτήσει ισχυρό λόγο στην υπόθεση τίτλος. Κι αν θέλουμε να το πάμε και πιο μακριά, χρειάζεται και νίκη με δύο γκολ διαφορά, ώστε σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ να έχει αυτός το προβάδισμα!

Κάτω από όλο αυτό το πρίσμα, σε συνδυασμό με την όλη κατάσταση που επικρατεί εδώ και πάνω από δύο χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός μοιάζει να χρειάζεται να κάνει και σήμερα μία υπέρβαση! Και δη αυτή τη φορά σε ξένο έδαφος. Και με ένα διαιτητή, που ουδείς ξέρει πώς θα σφυρίξει-πάντως, ο ΠΑΟΚ με Ισπανό διαιτητή έκανε τον περασμένο Μάη τη νίκη που του άλλαξε τα δεδομένα, κερδίζοντας την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου μέσα στο ΟΑΚΑ…Αντίθετα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια με Ισπανούς διαιτητές δεν έχει νίκη (βλέπε 0-2 στον ΑΠΟΕΛ και 2-2 με την Παρτίζαν)…

Τέλος πάντων, τι νομίζω ότι πρέπει να προσέξει πολύ σήμερα ο Ολυμπιακός; Την συμπεριφορά του αν μπορέσει και κάνει ένα γκολ. Το γράφω με αφορμή το 3-3 στη Λαμία, αλλά είναι κάτι στο οποίο έχει πρόβλημα-δηλαδή, χάνει τη συγκέντρωση του με το που σκοράρει και επιτρέπει στον αντίπαλο του να του βάλει γκολ!

Στη Λαμία, πάνω που έκανε ο Ολυμπιακός σημαντική ανατροπή (αρχικά 1-1 από 0-1 και μετά 3-2 από 1-2) στο 61’, άφησε τη Λαμία να ισοφαρίσει 3-3 στο 62’, δηλαδή με το που έκανε σέντρα για το εις βάρος της 2-3!

Στα Γιάννινα, προηγήθηκε 1-0 στο 8’ κι ισοφαρίστηκε στο 14’!

Με τη Μίλαν έκανε το 2-0 στο 69’ και έφαγε γκολ στο 72’!

Στην Μπέρνλεϊ έκανε το 1-1 στο 83’ και ισοφαρίστηκε στο 85’!

Είναι λοιπόν τέσσερα τα παιχνίδια, τα τρία εκτός έδρας (όπως το σημερινό) και το άλλο το πιο σημαντικό του φέτος, στα οποία ο Ολυμπιακός δεν έκανε σωστή διαχείριση. Και ειδικά απόψε, η σωστή διαχείριση μπορεί να σημάνει πολλά. Διότι ο ΠΑΟΚ στα δύσκολα φετινά παιχνίδια του, τα ευρωπαϊκά, κλονίστηκε πολύ, όταν δέχθηκε γκολ και δέχθηκε «καπάκι» κι άλλο και δη μέσα στην Τούμπα: με την Σπαρτάκ και στο 7’ και στο 17’. Με την Μπενφίκα στο 20’ και στο 26’. Με την Μπάτε στο 42’ και στο 45’…Κοινώς, του ΠΑΟΚ πρέπει να του καταφέρεις και δεύτερο πλήγμα κι όχι να τον αφήσεις να συνέλθει.

Βεβαίως, στο πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο να του βάλεις γκολ στην Τούμπα. Αλλά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια (σε κανένα δεν κράτησε το μηδέν κι είχε παθητικό 13 γκολ σε έξι ματς) κι ακόμη και το ματς Κυπέλλου με τον Άρη (1-1) και επιπλέον και το 2-0 επί της ΑΕΚ, που είχε δύο δοκάρια, έδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ γενικά είναι πολύ δυνατός στο σπίτι του, όμως έχει και αδυναμίες τις οποίες αν ένας καλός αντίπαλος τις εκμεταλλευθεί, μπορεί να του προκαλέσει μεγάλα προβλήματα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.