ΠΑΟΚ δυνατός και μαθημένος σε μεγάλα ματς…

ΠΑΟΚ δυνατός και μαθημένος σε μεγάλα ματς…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επιχειρεί να αναλύσει το σημερινό μεγάλο ματς από πλευράς ΠΑΟΚ, της ομάδας που εδώ και 1,5 χρόνο έχει συνηθίσει να δίνει σπουδαία παιχνίδια που είναι ή μοιάζουν με τελικοί.

Ο ΠΑΟΚ των 53 κερδισμένων βαθμών από τις 17 νίκες και τις δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό των 14 νικών, τριών ισοπαλιών και δύο ηττών.

Ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη και σαφώς πιο εύστοχη επίθεση, παίζει με τον Ολυμπιακό που προβάλλεται ως η ομάδα που παίζει το καλύτερο(;) το πιο θεαματικό (;) ποδόσφαιρο.

Επιστροφή χρημάτων* στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και σούπερ αποδόσεις στη Σούπερ Λιγκ από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ με Κρέσπο-Βαρέλα-Μάτος-Βιεϊρίνια στην άμυνα και Πασχαλάκη στο τέρμα, αλλά και με βάση τη συνολική του αμυντική λειτουργία, έχει δεχθεί μόνο οκτώ γκολ και σε καμία περίπτωση δεν είναι το σύνολο που κάνει… κάθε είδους δώρα στους αντιπάλους.

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός γίνεται στην Τούμπα, εδώ όπου ο Δικέφαλος του Βορρά «ξέχασε» πότε τελευταία φορά δεν κέρδισε αγώνα πρωταθλήματος. Ή μάλλον… τις δύο φορές που δεν πανηγύρισε τρεις βαθμούς, ήταν σε αγώνες που δεν ξεκίνησαν ή δεν τελείωσαν. Σε αγώνες που παίχθηκαν, κέρδισε τους πάντες και αρκετές φορές τον καθένα.

Όλα αυτά είναι δεδομένα και δεν μπορεί να αμφισβητηθούν. Παρολ’ αυτά το αποψινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι ξεχωριστό, πολύ ιδιαίτερο και τα προγνωστικά δεν αποτελούν.. εύκολη υπόθεση. Απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι ένας καλός αντίπαλος, που σχετικά γρήγορα μετά τις καλοκαιρινές μεταγραφές έγινε σύνολο και αφού κατάφερε να «σώσει» πολλά ματς στις καθυστερήσεις, έχει πάρει αυτοπεποίθηση και πιστεύει ότι μπορεί να «κυνηγήσει» τον αήττητο ΠΑΟΚ.

Αφήνουμε τον Ολυμπιακό στην άκρη και όσον στον Δικέφαλο του Βορρά, πρέπει να σημειώσουμε ότι:

- Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι σε καλή κατάσταση. Το 2019 ξεκίνησε με επιτυχίες, χωρίς η απώλεια του πρώτου σκόρερ να επηρεάσει αρνητικά.

- Ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν πλήρης. Ο Κάνιας λείπει, αλλά η ομάδα έμαθε να παίζει χωρίς αυτόν και από εδώ και πέρα δεν είναι καθόλου σίγουρη η θέση και ο ρόλος του.

- Η αποστολή που χθες ανακοινώθηκε με τις προσθήκες Ολιβέιρα-Ίνγκασον και Γιαννούλη, είναι (θεωρητικά) η πιο ποιοτική που έχουμε δει. (Στο γήπεδο θα φανούν τα περισσότερα…).

- Ο μεγάλος αγώνας γίνεται στην Τούμπα, σε κατάμεστο γήπεδο με οπαδούς που ξέρουν καλά ποιον συμφέρει η παραμικρή παρασπονδία.

- Διαιτητής είναι ξένος, είναι Ισπανός, με παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο που… δεν επηρεάζεται. (Μακάρι να ήταν τέτοιος και αυτός που σφύριξε στο περασμένο ντέρμπι του ΟΑΚΑ…).

- Σε επίπεδο ενδεκάδας δεν τίθεται θέμα για την αμυντική γραμμή. Οι πέντε παίζουν μαζί και πολύ καλά εδώ και 1,5 χρόνο! Αυτό είναι και το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ.

Στο κέντρο ο Μαουρίσιο είναι ο σίγουρος και ο Λουτέσκου ακόμη αμφιταλαντεύεται αν… ήρθε η ώρα να παίξει βασικός ο Ολιβέρια, ή οι τακτικές απαιτήσεις της ομάδας επιβάλουν Σάκχοφ που είναι «δεμένος» με τον Βραζιλιάνο.

Μεσοεπιθετικά ο Μπίσεσβαρ είναι σίγουρος. Στον άξονα ή αριστερά; Εδώ σε θέλω… Στον άξονα για να παίξει αριστερά ο Ελ Καντουρί, ή αριστερά (επάνω στον Τοροσίδη) για να αγωνιστεί πίσω από τον φορ ο Πέλκας; Δεξιά ο Λουτσέσκου έχει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά Λημνιού και Ζαμπά και να αποφασίσει…

Στην κορυφή θα είναι ο Άκπομ, που… ξέρει ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να παίξει και καλύτερα στα ντέρμπι σε σχέση με αυτά που έπαιζε ο Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος βέβαια τα «καθάριζε» μόνος του αυτά τα ματς και εδώ υπάρχει ένα θέμα, σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Με βάση όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός, είναι πανέτοιμος, είναι διαβασμένος σε όλα τα επίπεδα και πάει να δώσει ένα ακόμη μεγάλο ματς. Θα το κερδίσει; Κανείς δεν ξέρει…

Αυτή η ομάδα πάντως, έχει δώσει τελικούς στην Ελλάδα, έχει δώσει τελικούς στο πρωτάθλημα, έχει δώσει τελικούς στην Ευρώπη και σήμερα… έχει ένα ακόμη παιχνίδι που μοιάζει ή είναι τελικός.

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι το ματς με τον Ολυμπιακό θα θυμίσει… περισσότερο τελικό αν το κερδίσει ο ΠΑΟΚ και φθάσει στο +9, παρά αν έρθει άλλο αποτέλεσμα.

* Όποιος πριν το παιχνίδι αυτό «μιλάει» για διαιτησία, είναι βέβαιο ότι και πάλι επιθυμεί την εύνοια και κατά βάθος φοβάται μην τυχόν δεν την έχει! Όταν η ΚΕΔ καταφέρνει να φέρει τον καλύτερο (όπως ψηφίστηκε) διεθνή Ισπανό διαιτητή, τι να σχολιάσεις, ΠΡΙΝ τον αγώνα; Μακάρι να υπήρχε και VAR για να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα πιθανά λάθη. Ο ΠΑΟΚ πάντως έχει εκφραστεί πάνω από δέκα φορά θετικά γι’ αυτό και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Οι άλλοι;

Και αφού αναφερθήκαμε στη διαιτησία, στην ΚΕΔ δεν βλέπουν πόσα προβλήματα δημιουργεί σε ΚΑΘΕ γήπεδο που ορίζεται ο Κομίνης; Και πάλι χθες στα Γιάννινα τα ίδια έγιναν. Δεν νιώθουν την ευθύνη αυτής της επιμονής; Και στο κάτω-κάτω αφού τον θεωρούν ικανό και αφού τον έχουν ακόμη στην λίστα διεθνών, γιατί φοβούνται να τον ορίσουν σε ντέρμπι; Αυτή η επιλογή-κοροϊδία, τους εκθέτει στο μέγιστο βαθμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.