Χιμένεθ: «Μου έλειπε η ΑΕΚ, να βγάζουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο»

Χιμένεθ: «Μου έλειπε η ΑΕΚ, να βγάζουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο»

Gazzetta team
Χιμένεθ: «Μου έλειπε η ΑΕΚ, να βγάζουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο»

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε ενόψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για το πως αισθανόταν μακριά από την ΑΕΚ και τη μαχητική ψυχή που θέλει να βγάζουν οι παίκτες του στο γήπεδο.

Ο Χιμένεθ μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Ο Ισπανός κόουτς της ΑΕΚ έκανε λόγο για το πόσο πολύ του έλειψε η ομάδα στο διάστημα που βρισκόταν μακριά της, μίλησε για τη μαχητικότητα που θέλει να βγάζουν οι παίκτες του μέσα στο γήπεδο, ενώ τόνισε πως περιμένει να δει ποιους παίκτες θα έχει διαθέσιμους για να αποφασίσει για τη διάταξη που θα χρησιμοποιήσει. Παράλληλα απάντησε και στις διαφορές μεταξύ Εκι Πόνσε και Σέρχιο Αραούχο, επαναλαμβάνοντας ότι το ιδανικό θα ήταν για την ΑΕΚ να τους έχει και τους δύο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στην κάμερα της NOVA:

Πως ένιωσε από το Απόλλων – ΑΕΚ στο Ατρόμητος – ΑΕΚ, δηλαδή στο διάστημα που δεν βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας: «Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Αλλά η αίσθηση που είχα είναι ότι δεν έλειψα ούτε μια μέρα λόγω της αγάπης του κόσμου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την ομάδα. Ήταν δύσκολη απόφαση το να φύγω. Αλλά μετά από ενάμιση χρόνο παρουσίας μου στην Ελλάδα έπρεπε να κάνω μια παρένθεση για να βρεθώ κοντά στην οικογένειά μου. Είχα σκεφτεί να μη δουλέψω καθόλου αυτή τη σεζόν. Αλλά στη Λας Πάλμας το κάνανε πολύ εύκολο ώστε να βρίσκομαι κοντά στο σπίτι μου και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Από την πρώτη μέρα όμως μου έλειπε η ΑΕΚ. Πάντα έλεγα ότι μακάρι να μην γυρνούσα τόσο νωρίς στην ΑΕΚ και να πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα. Αλλά μόλις η ΑΕΚ με χρειαζόταν και με καλούσαν θα επέστρεφα. Με κάλεσαν και επέστρεψα. Χρειαζόμουν κάποιο χρόνο για να μπορέσω να διευθετήσω κάποια προβλήματα. Υπέφερα αρκετά μακριά από την ΑΕΚ και λένε ότι και οι άντρες κλαίνε. Μου έλειπε πολύ η ομάδα. Ανάμεσα σε εμάς και στους παίκτες υπήρχε παραπάνω συναίσθημα. Ήμασταν σαν οικογένεια και είχαμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Και η ομάδα και η διοίκηση μου έδινε ό,τι μπορούσε για να είμαι καλά. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τα αποτελέσματα πήγαν καλά και γι' αυτό ήταν όμορφες οι περσινές στιγμές».

Πως βρήκε την ΑΕΚ και αν ήταν θέμα ψυχολογίας: «Δεν είχα καθόλου χρόνο από τη μέρα που ήρθα για να ξεκουραστώ. Βρήκα πολλούς τραυματισμένους παίκτες, με ενοχλήσεις, μετά το τελευταίο ματς έχουμε κάποιους τιμωρημένους, οπότε είναι λίγα τα πράγματα για να πάρουμε αποφάσεις. Αυτοί που με γνώριζαν μου μετέφεραν τη χαρά που υπήρχε για την επιστροφή μου. Αυτούς που δεν με γνωρίζουν, ελπίζω να μπορέσουμε να τους έχουμε με το μέρος μας και να γίνουμε μια μεγάλη οικογένεια. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να βγάζει την ψυχή της στο γήπεδο. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε πρέπει να είμαστε καλά σε φυσική κατάσταση. Απλά θέλω να πω ότι έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά του προηγούμενου τεχνικού τιμ γιατί είναι καλοί επαγγελματίες».

Για το αν θα συνεχίσει με 3-5-2 και για τους τραυματίες: «Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι τραυματίες. Με την απουσία του Άλεφ θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία για να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι μέσοι μας. Στο τέλος της προπόνησης θα βγάλω την αποστολή και το σύστημα που θα εφαρμόσουμε θα είναι με βάση αυτούς που θα έχουμε στη διάθεσή μας. Όπως ξέρετε οι παίκτες και τα χαρακτηριστικά τους θέτουν σε μένα πως θα τους χρησιμοποιήσω. Είναι πάντα πάνω από μένα. Θα προσπαθήσω να τους μεταδώσω αυτά που θέλω εγώ. Γι' αυτό δεν μπορώ να σας πω για τη διάταξη γιατί θέλω να δω σε ποιους πρέπει να υπολογίζω».

Για τον ΟΦΗ και τον Γιακουμάκη: «Ο Γιακουμάκης είναι καταπληκτικό παιδί. Δεν είχε τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής λόγω του Αραούχο και του Λιβάια αλλά όταν χρειάστηκε προσέφερε σημαντικά. Έχει τεράστιο μέλλον. Ο ΟΦΗ έχει καλούς ποδοσφαιριστές μπροστά. Έχουν πάρει έναν παίκτη από τη Ρέους που τον γνωρίζω προσωπικά με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Είναι μια δυνατή ομάδα και πρέπει να παίξουμε στο 100% για να κερδίσουμε».

Για το αν η ΑΕΚ πρέπει να κάνει υπομονή απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα αμύνεται: «Όταν μια ομάδα αμύνεται είναι δύσκολο να κάνεις ευκαιρίες. Όπως τόσο ο Ατρόμητος όσο και η ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι. Αυτό που δεν πρέπει να κάνει μια ομάδα είναι να ανοιχτεί και να δεχθεί αντεπίθεση. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία. Το ποδόσφαιρο βασίζεται στο τρανζίσιον».

Για τον Πόνσε και τον Αραούχο και τις διαφορές τους: «Έδωσα μια απάντηση. Αυτό που είπα είναι ότι δεν θα με πείραζε να τους έχω και τους δύο. Ο Αροαύχο είναι κινητικός, παίζει και σαν εξτρέμ, έρχεται πίσω και παίρνει την μπάλα. Ο Πόνσε μπορεί να κρατάει με πλάτη τον αντίπαλο, να πατάει περιοχή και να τελειώνει τη φάση με το κεφάλι. Είναι μεγάλοι παίκτες, νεαροί, διαφορετικοί παίκτες και μακάρι να μπορέσει η ΑΕΚ να αξιολογήσει και να πάρει τα θετικά στοιχεία του Πόνσε όπως με τον Αραούχο. Θα ήταν φανταστικό αν μπορούσαν να παίξουν και οι δύο μαζί στην ΑΕΚ. Και οι δύο χρειάζονται τη βοήθεια των συμπαικτών τους καθώς δεν γίνεται να σκοράρουν από μόνοι τους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα