Ενισχύθηκε ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές; (ΙΙ)

Ενισχύθηκε ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές; (ΙΙ)

Ενισχύθηκε ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές; (ΙΙ)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου χρωστάει απαντήσεις μετά τον πρώτο μεταγραφικό απολογισμό που έκανε νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ άλλαξε περισσότερο απ’ ότι αναμένονταν και κάπως έτσι δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Στις 25 Ιανουαρίου (για πολλούς και διάφορους λόγους) επιχειρήσαμε έναν πρώτο μεταγραφικό απολογισμό για τον ΠΑΟΚ. Οι μεταγραφές δεν είχαν τελειώσει, αλλά ήμασταν ακριβώς σε εκείνη την κρίσιμη μέρα που… ο Ελ Καντουρί ήταν με το ένα πόδι στο αεροπλάνο για Ιταλία.

Από εκείνον τον… βιαστικό απολογισμό μέχρι και σήμερα δεν πέρασαν πολλές ημέρες, αλλά σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν πολλά. «ΠΑΟΚ είσαι…», Σαββίδης είναι αυτός και όπως το συνηθίζει στο τέλος κάθε μεταγραφικής περιόδου έκανε… πράγματα και θαύματα! Τώρα λοιπόν που ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε και επίσημα τις κινήσεις του, μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να προχωρήσουμε σε καλύτερες κρίσεις για το ρόστερ και το πώς διαμορφώνεται.

Ξεκινάω συμφωνώντας (γι’ ακόμη μία φορά) με τον Λουτσέσκου ο οποίος ως βασική αρχή σε αυτή την μεταγραφική περίοδο, είχε το ότι: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά, η ομάδα είναι δυνατή και επιτυχημένη και επειδή στηρίζουμε πολλά στα αποδυτήριά μας, δεν πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές». Δίκιο είχε…

Από τον ΠΑΟΚ λοιπόν έφυγαν τελικά οι Πρίγιοβιτς, Ουάρντα και Κίτσιου και ήρθαν οι Ολιβέιρα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Σφιντέρσκι, Ενρίκε, Ινγκασον. Οριστικά αποχώρησε ο Σέρβος φορ, μέχρι το 2022 υπέγραψαν οι Γιαννούλης,, Σφιντέρσκι, Ίνγκασον και από εκεί και πέρα οι περισσότεροι από τους άλλους είναι δανεικοί και τα θέματά τους θα επανεξεταστούν.

Όπως και την άλλη φορά, στον… πρώτο βιαστικό απολογισμό σχολιάσαμε το ρόστερ γραμμή προς γραμμή, πάμε και τώρα σε κάτι παρόμοιο.

Στην άμυνα ο ΠΑΟΚ έχασε τον Κίτσιου που έπαιξε πέντε φορές στο πρώτο διάστημα και απέκτησε τον Γιαννούλη, αλλά και τον Ίνγκασον. Η ομάδα είναι πλέον πληρέστατη και στα στόπερ, αλλά και στα πλάγια μπακ.

Στο κέντρο δεν έχει αποχωρήσει κανείς, απλά θα λείψει ο Βέρνμπλουμ γι’ άλλους δύο μήνες. Οι λύσεις είναι πλέον πάρα πολλές, απίστευτα ποιοτικές και επειδή υπάρχουν οι δανεισμοί Μίσιτς (1,5 χρόνο) και Ολιβέιρα για 4 μήνες, ενώ λήγουν τα συμβόλαια Σάκχοφ και Κάνιας, η νέα τετράδα ή η πεντάδα για τα επόμενα χρόνια θα διαμορφωθεί το καλοκαίρι, με τον Ουκρανό να φαίνεται ότι κερδίζει την άτυπη μάχη από τον Ισπανό για το νέο συμβόλαιο.

Όπως και να το κάνουμε, η συμφωνία με την Πόρτο για τον Ολιβέιρα είναι ξεχωριστή, όσο ξεχωριστός είναι και ο διεθνής Πορτογάλος χαφ. Η ποιότητά του είναι τεράστια, οι δυνατότητές του στην οργάνωση, στην επιθετική άμυνα, το σουτ του, αλλά και η εμπειρία του στο κορυφαίο επίπεδο, μπορούν να τον οδηγήσουν πολύ γρήγορα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Για πόσο; Η οψιόν αγοράς είναι στα 12 εκατομμύρια, αλλά η πιθανότητα συνιδιοκτησίας στην πορεία, θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή.

(Μεσοεπιθετικά, απλά να σημειώσουμε ότι τώρα και μετά τα τελευταία ματς, οι περισσότεροι -μάλλον- κατάλαβαν γιατί έπρεπε να μείνει και ο Ελ Καντουρί…)

Στην επίθεση ο ΠΑΟΚ έχασε τον Πρίγιοβιτς, αλλά η πρώτη ομαδική αντίδραση στην προσπάθεια να καλυφθεί το κενό του, είναι πολύ θετική. Αν ξεπεραστούν και τα ντέρμπι χωρίς να φανεί το κενό του Σέρβου που έκρινε τα ανάλογα ματς του πρώτου γύρου, τότε… ο ΠΑΟΚ τα καταφέρνει οριστικά και σε αυτό το κομμάτι.

Με αυτά και αυτά είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί και αριθμητικά και ποιοτικά. Το ρόστερ αποτελούνταν από 27 παίκτες και τώρα θα έχει 30. Ο Λουτσέσκου έχει στη διάθεσή του πολλές περισσότερες ποιοτικές λύσεις. Από εδώ και πέρα θα πρέπει και αυτός να δείξει (γι’ ακόμη μία φορά) την προπονητική του μαγκιά, ώστε να μην επηρεαστεί το γκρουπ και οι ισορροπίες της ομάδας από τις αρκετές αλλαγές. Αυτό θα το πετύχει αν ο ΠΑΟΚ κρατήσει τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει ως ομάδα, αν βελτιώσει μερικές αδυναμίες του, αν ανεβάσει την ποιότητά του και όλα αυτά να τα συνδυάζει με καλή χημεία νέων και παλιών, αφού καλώς ή κακώς το ρόστερ άλλαξε κατά το 1/5 στο μέσο της χρονιάς. Είναι πολύ βασικό βέβαια να συνεχίσουν όλοι ενωμένοι και να μην νιώσουν «μειωμένοι» οι παίκτες που μέχρι τώρα οδηγούν τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Και επειδή πολλοί σχολιάζουν τις κινήσεις αυτές αναφορικά και με το μέλλον, επαναλαμβάνω... Οι καλύτερες βάσεις για το μέλλον του ΠΑΟΚ θα μπουν όταν αυτή η ομάδα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

* Για το μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ από αύριο και πάλι…

* Στο κλείσιμο και για να μην ξεχαστώ… Ο Σαββίδης έχει κάνει μεταγραφάρες όλα αυτά τα χρόνια. Όλη η Ελλάδα ξέρει πλέον ότι μπορεί να φέρει στον ΠΑΟΚ όποιον θέλει και όποιον πρέπει. Ο ίδιος όμως γνωρίζει πολύ καλά και το βλέπει-αντιλαμβάνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, ότι ποδοσφαιριστή-προσωπικότητα σαν τον Βιεϊρίνια ΔΕΝ θα ξαναβρεί.

Αυτή ήταν και είναι η κορυφαία μεταγραφή του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.